.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Srednjoškolci prijavite se za Petnicu 2019.

20.11.2018.

Istraživačka stanica Petnicа raspisala je konkurs za prijavljivanje za programe u 2019. godini. Konkurs je namenjen svim srednjoškolcima koje interesuju prirodne, društvene ili tehničke nauke.

.

Istraživačka stanica Petnica već 36 godina uspešno radi na obrazovanju mladih generacija koje se zanimaju za oblasti poput astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, hemije, geologije, medicine, sociologije, antropologije, psihologije, istorije, lingvistike, arheologije i grafičkog dizajna.

U obrazovnim aktivnostima Petnice učestvuje više od 800 stručnih saradnika, koji dolaze sa brojnih fakulteta ili naučnih instituta, a najveći deo njih jesu bivši polaznici petničkih programa. Oni u svojstvu gostujućih predavača, mentora ili savetnika kreiraju i realizuju različite kurseve i kampove.

Prijavljivanje za programe traje do ponedeljka 26. novembra, a sve detalje o načinu prijave možete pronaći ovde. Iako je najveći broj petničkih kurseva, kampova ili seminara dizajniran za srednjoškolce, postoji i dosta aktivnosti namenjenih nastavnicima i studentima.

petnica jpg

Nakon procesa izbora, polaznici će imati priliku da svoje prve korake u nauci naprave uz najmoderniju profesionalnu naučnu opremu. Laboratorije i kabineti u Petnici su multifunkcionalne, fleksibilne i omogućavaju mladima da dožive iskustvo naučnog istraživanja na realnim problemima. Petnička naučna biblioteka sadrži više od 50.000 knjiga i časopisa i desetine hiljada elektronskih publikacija.  

Svake godine više od 2.000 učenika učestvuje na oko 150 raznovrsnih programa u Petnici. Ova ustanova stekla je veliki ugled zahvaljujući inovativnim metodama rada, kao i izvanrednim rezultatima u otkrivanju mladih talenata i podršci njihovom kvalitetnijem obrazovanju i razvoju.

.
Akademija umetnosti u Novom Sadu kroz manifestaciju "Nedelja otvorenih vrata" predstaviće svoje studijske programe zainteresovanima…
.
ShareAmerica Conversation Club je novi program Američkog kutka, koji podrazumeva korišćenje i obrađivanje članaka sa sajtova…
.
"Objasnite emotikon sa slike u prosto proširenoj rečenici". Vrlo je moguće da bi ovakva rečenica mogla da se nađe u udžbenicima…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?