...
ORADIO UŽIVO

Društvo / Obrazovanje

Srednjoškolci prijavite se za Petnicu 2019.

20.11.2018.

Istraživačka stanica Petnicа raspisala je konkurs za prijavljivanje za programe u 2019. godini. Konkurs je namenjen svim srednjoškolcima koje interesuju prirodne, društvene ili tehničke nauke.

.

Istraživačka stanica Petnica već 36 godina uspešno radi na obrazovanju mladih generacija koje se zanimaju za oblasti poput astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, hemije, geologije, medicine, sociologije, antropologije, psihologije, istorije, lingvistike, arheologije i grafičkog dizajna.

U obrazovnim aktivnostima Petnice učestvuje više od 800 stručnih saradnika, koji dolaze sa brojnih fakulteta ili naučnih instituta, a najveći deo njih jesu bivši polaznici petničkih programa. Oni u svojstvu gostujućih predavača, mentora ili savetnika kreiraju i realizuju različite kurseve i kampove.

Prijavljivanje za programe traje do ponedeljka 26. novembra, a sve detalje o načinu prijave možete pronaći ovde. Iako je najveći broj petničkih kurseva, kampova ili seminara dizajniran za srednjoškolce, postoji i dosta aktivnosti namenjenih nastavnicima i studentima.

petnica jpg

Nakon procesa izbora, polaznici će imati priliku da svoje prve korake u nauci naprave uz najmoderniju profesionalnu naučnu opremu. Laboratorije i kabineti u Petnici su multifunkcionalne, fleksibilne i omogućavaju mladima da dožive iskustvo naučnog istraživanja na realnim problemima. Petnička naučna biblioteka sadrži više od 50.000 knjiga i časopisa i desetine hiljada elektronskih publikacija.  

Svake godine više od 2.000 učenika učestvuje na oko 150 raznovrsnih programa u Petnici. Ova ustanova stekla je veliki ugled zahvaljujući inovativnim metodama rada, kao i izvanrednim rezultatima u otkrivanju mladih talenata i podršci njihovom kvalitetnijem obrazovanju i razvoju.

Možda te još zanima:

.

Blokada Filozofskog fakulteta se nastavlja, profesori ne žele da napuste zgradu

Blokada Filozofskog fakulteta u Novom Sadu se nastavlja, nakon neuspšenih pregovora sa policijom. U zgradi se osim predstavnika Studentskog parlamenta…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Niko ne sme da bude ugrožen zbog svog stava

“Nismo mogli da ćutimo. Došli smo ovde da pošaljemo jasnu poruku da montirani snimci, napadi na bilo koga od nas…

.

Bez rodne ravnopravnosti gubimo potencijal polovine društva

Stavovi, tvrdnje i dezinformacije koji se suprotstavljaju rodnoj ravnopravnosti, odnosno jednom rečju - antirodni narativi, u Srbiji su zastupljeni i…

.

Sajam zapošljavanja u Novom Sadu

Exiem sajam zapošljavanja će biti održan na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, 2. i 3. aprila. Samo neke od…

.

Gen Z posmatra kako njihovi stariji otkrivaju internet i mimove

Ako pitate starije pripadnike Generacije Z, reći će da u početku beše Fejsbuk. Milenijalci će reći da je postojao i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo