.
Trenutno
Sajt dana
 Novinari O radija
Društvo / Obrazovanje

Srednjoškolci prijavite se za Petnicu 2019.

20.11.2018.

Istraživačka stanica Petnicа raspisala je konkurs za prijavljivanje za programe u 2019. godini. Konkurs je namenjen svim srednjoškolcima koje interesuju prirodne, društvene ili tehničke nauke.

.

Istraživačka stanica Petnica već 36 godina uspešno radi na obrazovanju mladih generacija koje se zanimaju za oblasti poput astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, hemije, geologije, medicine, sociologije, antropologije, psihologije, istorije, lingvistike, arheologije i grafičkog dizajna.

U obrazovnim aktivnostima Petnice učestvuje više od 800 stručnih saradnika, koji dolaze sa brojnih fakulteta ili naučnih instituta, a najveći deo njih jesu bivši polaznici petničkih programa. Oni u svojstvu gostujućih predavača, mentora ili savetnika kreiraju i realizuju različite kurseve i kampove.

Prijavljivanje za programe traje do ponedeljka 26. novembra, a sve detalje o načinu prijave možete pronaći ovde. Iako je najveći broj petničkih kurseva, kampova ili seminara dizajniran za srednjoškolce, postoji i dosta aktivnosti namenjenih nastavnicima i studentima.

petnica jpg

Nakon procesa izbora, polaznici će imati priliku da svoje prve korake u nauci naprave uz najmoderniju profesionalnu naučnu opremu. Laboratorije i kabineti u Petnici su multifunkcionalne, fleksibilne i omogućavaju mladima da dožive iskustvo naučnog istraživanja na realnim problemima. Petnička naučna biblioteka sadrži više od 50.000 knjiga i časopisa i desetine hiljada elektronskih publikacija.  

Svake godine više od 2.000 učenika učestvuje na oko 150 raznovrsnih programa u Petnici. Ova ustanova stekla je veliki ugled zahvaljujući inovativnim metodama rada, kao i izvanrednim rezultatima u otkrivanju mladih talenata i podršci njihovom kvalitetnijem obrazovanju i razvoju.

.
Intervju za posao ume da bude veoma stresna stvar, pogotovo ako nam je prvi put. Odakle početi, šta tačno reći i kojim redom,…
.
Razmena studenata Erazmus+ mnogim studentima pružila je šansu da provedu jedan ili više semestara studirajući u inostranstvu i…
.
Zakon o visokom obrazovanju prepoznaje studentski parlament i studentske konferencije kao legitimne predstavnike studenata. Međutim,…
Program
Kalendar događaja
April 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Anketa

Da li podržavate sve stroža pravila za dobijanje vozačke dozvole?