...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Prijemni ispiti na novosadskom univerzitetu krajem juna i početkom jula

14.04.2020.

Prijava kandidata u prvom upisnom roku za osnovne i integrisane studije biće 24, 25. i 26. juna, dok će prijemni ispiti biti održani 30. juna, 1. jula i 2. jula 2020. godine, saopštio je Univerzitet u Novom Sadu.

.

Završetak prvog upisnog roka planiran je za 22. jul, odlučeno je na onlajn sednici Senata Univerziteta u Novom Sadu, na kojoj je doneta odluka o utvrđivanju termina prijemnih ispita za upis studenata na svim nivoima studija u školskoj 2020/2021. godini.

Prorektorka za nastavu Univerziteta u Novom Sadu Sanja Podunavac Kuzmanović kaže da će, nakon ove odluke, fakulteti Univerziteta u Novom Sadu pojedinačno utvrditi tačne termine za prijavu i polaganje prijemnih ispita.

"Međutim, postoje fakulteti koji će odstupiti od utvrđenih termina konkursnih rokova, zbog specifičnosti prijemnog ispita, kao i zbog prethodne provere sposobnosti kandidata za upis na određene studijske programe. To su Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, Akademija umetnosti, Pedagoški fakultet, kao i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku, dok će termin održavanja prijemnog ispita na Medicinskom fakultetu biti usklađen sa odlukom Zajednice medicinskih fakulteta Republike Srbije", rekla nam je Sanja Podunavac Kuzmanović.

U drugom upisnom roku, prijava kandidata biće 1. i 2. septembra, a prijemni ispiti biće održani 3. i 4. septembra. Drugi upisni rok završava se 25. septembra 2020. godine.

Za upis u prvu godinu master, specijalističkih i doktorskih studija utvrđeni su krajnji termini za prijavu kandidata, i to u prvom roku do 19. oktobra 2020. godine, a u drugom roku do 30. oktobra 2020. godine.

Možda te još zanima:

.

Moguće odlaganje prijemnih ispita na fakultete

Zbog vanredne situacije maturanti još uvek ne znaju termine u kojima će polagati prijemne ispite za fakultete, koji se svake…

.

Pripreme za studije žurnalistike

Forum studenata novinarstva Evrope - FEJS Srbija organizuje besplatne pripreme za prijemni ispit za studije žurnalistike u Novom Sadu. Pripreme…

.

Poslednji korak pre samostalnog života

Nakon završenih prijava za prijemne ispite na fakultetima, ove godine na Filozofskom fakultetu najveća zainteresovanost bila je za smer psihologije,…

.

Fakulteti nude zanimljive programe, interesovanje veliko

Većina maturanata počela je sa pripremama za prijemni ispit za fakultet. Oni koji su još neodlučni ili oni kojima su…

.

Nedelja otvorenih vrata Akademije umetnosti

Akademija umetnosti u Novom Sadu od 27. februara do 3. marta organizuje manifestaciju pod nazivom "Nedelja otvorenih vrata" u sva…

.

Biblioteke su se preselile na internet

Biblioteke u našoj zemlji ne rade od sredine marta, kada je uvedeno vanredno stanje. S obzirom na to da se…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo