.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Prijavite se na edukaciju o socijalnom preduzetništvu

30.01.2015.

„Mi samo tražimo od naših učesnika da sve što rade ima pozitivan uticaj na društvo. Da li to bila ekologija, pomoć ugroženim ciljnim gripama, ili pravljenje nekih proizvoda koje će doneti neko socijalno poboljšanje u društvu, rekao je koordinator ovog projekta, Miloš Paunović. 

.

   “Social impact award” je evropski projekat na temu društvenog preduzetništa koji je nastao u Beču, a čiji je cilj promocija ovog tipa preduzetništva pre svega kod studenata. Sastoji se iz tri dela gde se studentima nudi edukacija, potom predstavljanje ideje na takmičenju i na kraju mesto u „inkubatoru“ mladih preduzetnika.

    Koordinator ovog projekta za Srbiju Miloš Paunović najavio je početak projekta, koji startuje sa edukativnim radionicama. Studenti iz Beograda, Novog Sada i Niša će moći da se prijave već od sredine februara i tako saznaju nešto više o tome kako da sprovedu svoju društveno – korisnu ideju u delo.

    „Edukacija je koncipirana tako da se ide od ideje do realizacije, a te prve radionice su rezervisane i da se upoznaju učesnici. Njih kasnije očekuju brojne vežbe kako da dođu do ideje, a mi ćemo im pomoći da to i razviju“, izjavio je Paunović za O radio.

    Kako on još kaže, studenti će od ovog projekta dobiti znanje iz oblasti socijalnog preduzetništva koje je veoma primenjivo uopšte za preduzetništvo, a sa druge strane, biće u dodiru sa uspešnim ljudima iz ove oblasti, koji tu ideju mogu da podrže i novčano.

    „Mi samo tražimo od naših učesnika da sve što rade ima pozitivan uticaj na društvo. Da li to bila ekologija, pomoć ugroženim ciljnim grupama, ili pravljenje nekih proizvoda koje će doneti neko socijalno poboljšanje u društvu, dodao je on.

    Dakle, svi oni koji u glavi imaju neku društveno korisnu ideju preduzetništva mogu da se prijave, iako je akcenat na studentima. Dovoljno je samo da se prijavite na sajtu socialimpactaward.rs. 

 

Nataša Šaru

.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
.
Ispitni rok je verovatno poslednja stvar koja je studentima u glavi na avgustovskih 36 stepeni. Međutim, kako nam je do ispitnog…
.
Beogradski centar za ljudska prava 12. avgusta, na međunarodni dan mladih, organizuje igranje društvenih igara koje za cilj imaju…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?