.
Trenutno
Dnevna soba
 Jovan Marjanović
Društvo / Obrazovanje

Praksa i posao za mlade na "Danima karijere"

03.03.2015.

   Za vreme trajanja sajma, ali i posetom sajta Career Days, mladi će imati priliku da ostave svoj CV u elektronskoj bazi kojoj kompanije imaju pristup narednih godinu dana.

.

   Međunarodna studentska organizacija AIESEC danas počinje prve aktivnosti u vezi sa projektom "Dani karijere" (Career Days) otvaranjem radionica koje studentima i mladim ljudima pružaju priliku za obuku i razvoj na ličnom i profesionalnom nivou (Career Workshops).

   Ove radionice će biti održane u prostorijama opštine Vračar u Beogradu, 3. i 4. marta, kao deo projekta usmeren na studente koji žele da rade na neformalnom obrazovanju i koji obuhvata radionice na teme kao što su lični brend, networking, ponašanje na intervjuu za posao, kao i ostale teme koje su mladima neophodne u budućoj karijeri.

   Osim ovoga, AIESEC tradicionalno organizuje događaj po kojem su postali najpoznatiji, a u pitanju je projekat "Dani karijere", koji se održavaju 21. godinu za redom, sa idejom da aktiviraju mlade i reše probleme nezaposlenosti pružanjem mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju.

   Glavni događaj koncipiran je kao dvodnevni sajam zapošljavanja i održaće se 10. i 11. marta pod nazivom "Dani karijere" u hotelu "Kraun Plaza" u Beogradu, saopšteno je iz AIESEC-a.

   Studenti i mladi nezaposleni će imati priliku da upoznaju potencijalne poslodavce, informišu se podobnije o uslovima rada u kompanijama koje učestvuju na projektu kao i da sagledaju sve prilike koje su im ponuđene na sajmu karijere.

   Za vreme trajanja sajma, ali i posetom sajtu Career Days, mladi će imati priliku da ostave svoj CV u elektronskoj bazi kojoj kompanije imaju pristup narednih godinu dana.

   Među kompanijama s kojima će mladi moći da se upoznaju jesu "Delhaize Serbia", "Metro", "Heineken", kao i čuvena velika četvorka revizorskih kuća - "PwC", "Deloitte", "EY" i "KPMG".

   Na samom događaju studenti će imati priliku da istraže "Global talent" program stručnih plaćenih praksi u inostranstvu. Ovaj program pruža im priliku da rade u struci, primene znanje stečeno na fakultetu i preduzmu prve korake u budućoj karijeri.

   Radom u internacionalnom okruženju stiče se mogućnost upoznavanja sa kulturom, običajima i tradicijom zemalja, usavršavanja jezičkih sposobnosti i kasnije primene inovativnih metoda i inicijativa po povratku u Srbiju, navedeno je u saopštenju.

   AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju koju vode studenti. 

Izvor: Tanjug; Photo: Google

.
Dr Aleksandra Cvetanović, naučna saradnica na Katedri za biotehnologiju i farmaceutsko inženjerstvo novosadskog Tehnološkog fakulteta,…
.
Konkurs za sedmu generaciju programa AmChamps predstavlja jedinstveni program profesionalnog usavršavanja koji će okupiti 40 odabranih…
.
Marko Popić i Nikola Samardžija, studenti Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, pokrenuli su firmu koja se bavi izradom mobilnih…
Program
Kalendar događaja
Novembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?