...
TRENUTNO10:00 - 11:00Pre podne na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Praksa i posao za mlade na "Danima karijere"

03.03.2015.

   Za vreme trajanja sajma, ali i posetom sajta Career Days, mladi će imati priliku da ostave svoj CV u elektronskoj bazi kojoj kompanije imaju pristup narednih godinu dana.

.

   Međunarodna studentska organizacija AIESEC danas počinje prve aktivnosti u vezi sa projektom "Dani karijere" (Career Days) otvaranjem radionica koje studentima i mladim ljudima pružaju priliku za obuku i razvoj na ličnom i profesionalnom nivou (Career Workshops).

   Ove radionice će biti održane u prostorijama opštine Vračar u Beogradu, 3. i 4. marta, kao deo projekta usmeren na studente koji žele da rade na neformalnom obrazovanju i koji obuhvata radionice na teme kao što su lični brend, networking, ponašanje na intervjuu za posao, kao i ostale teme koje su mladima neophodne u budućoj karijeri.

   Osim ovoga, AIESEC tradicionalno organizuje događaj po kojem su postali najpoznatiji, a u pitanju je projekat "Dani karijere", koji se održavaju 21. godinu za redom, sa idejom da aktiviraju mlade i reše probleme nezaposlenosti pružanjem mogućnosti mladim ljudima za posao, praksu i edukaciju.

   Glavni događaj koncipiran je kao dvodnevni sajam zapošljavanja i održaće se 10. i 11. marta pod nazivom "Dani karijere" u hotelu "Kraun Plaza" u Beogradu, saopšteno je iz AIESEC-a.

   Studenti i mladi nezaposleni će imati priliku da upoznaju potencijalne poslodavce, informišu se podobnije o uslovima rada u kompanijama koje učestvuju na projektu kao i da sagledaju sve prilike koje su im ponuđene na sajmu karijere.

   Za vreme trajanja sajma, ali i posetom sajtu Career Days, mladi će imati priliku da ostave svoj CV u elektronskoj bazi kojoj kompanije imaju pristup narednih godinu dana.

   Među kompanijama s kojima će mladi moći da se upoznaju jesu "Delhaize Serbia", "Metro", "Heineken", kao i čuvena velika četvorka revizorskih kuća - "PwC", "Deloitte", "EY" i "KPMG".

   Na samom događaju studenti će imati priliku da istraže "Global talent" program stručnih plaćenih praksi u inostranstvu. Ovaj program pruža im priliku da rade u struci, primene znanje stečeno na fakultetu i preduzmu prve korake u budućoj karijeri.

   Radom u internacionalnom okruženju stiče se mogućnost upoznavanja sa kulturom, običajima i tradicijom zemalja, usavršavanja jezičkih sposobnosti i kasnije primene inovativnih metoda i inicijativa po povratku u Srbiju, navedeno je u saopštenju.

   AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju koju vode studenti. 

Izvor: Tanjug; Photo: Google

Možda te još zanima:

.

Prezentacija AIESEC-a u sredu u Novom Sadu

Predstavljanje organizacije AIESEC biće održano u sredu 6. juna u Kulturnom centru LAB, od 19 časova. Kako je najavljeno, moći…

.

Istražite mogućnosti koje mladima nudi AIESEC

Međunarodna organizacija koja okuplja mlade koji žele da razviju svoj liderski potencijal AIESEC organizuje info dan 16. novembra na Ekonomskom…

.

"Global Village" u subotu u Novom Sadu

Studentska organizacije "AIESEC Novi Sad" u subotu 6. avgusta, u Tržnom centru Big u Novom Sadu organizuje "Global Village" -…

.

Pisanje CV-ja, časovi jezika, gitare i obuke u Infopolisu

Infopolis omladinski info centar ne služi samo za informisanje, već je to i mesto gde mnoge omladinske organizacije mogu svoje…

.

AIESEC otvorio konkurs za nove članove

I ovog januara studenti svih fakulteta na Univerzitetu u Novom Sadu moći će da u okviru kampanje "Future Leaders" postanu…

.

Plaćene radne prakse u inostranstvu

Nemate iskustva? Naravno da nemate. Mladi smo, nismo ni stigli da radimo negde, fokusirani smo na fakultet... Međutim, u svetu…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo