...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Društvo / Obrazovanje

Postani trener u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga

24.02.2023.

Institut za medije i različitosti zajedno sa organizacijama Udruženje Omladinske novinske asocijacije, Forum Mladih i neformalna edukacija i Mladinski Obrazoven Forum Association raspisuju konkurs za učesnike i učesnice treninga za trenere u oblasti medijske pismenosti i interkulturalnog dijaloga.

.

Poziv je otvoren u okviru projekta "Mladi zapadnog Balkana – Virtuelna razglednica" koji za cilj ima da poboljša medijsku pismenost i podstakne kritičko razmišljanje, kao i da stvori interkulturalni dijalog između mladih u Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bosni i Hercegovini, objašnjavaju organizatori.

Navedeno je da pravo na prijavu imaju mladi uzrasta od 18 do 29 godina, sa prethodnim iskustvom u omladinskom radu, koji tečno govore engleski jezik, kao i oni koji imaju iskustvo ili volju da rade u multikulturalnim sredinama.

Program se sastoji od četiri dvodnevna modula koji će se realizovati na engleskom jeziku, od kojih će se tri sprovoditi online, dok će se poslednji održati uživo u Podgorici od 16. do 18 maja. Kako stoji u saopštenju, mlade očekuje Interkulturalni modul, modul koji obuhvata različitost i govor mržnje u medijima, vođenje virtuelnih razmena, kao i vođenje interkulturalnih dijaloga.

Nakon uspešno završenih modula, svaki učesnik će održati šest do osam virtuelnih interkulturalnih razmena za srednjoškolce i studente gde će biti podstaknuta diskusija između mladih iz četiri zemlje Zapadnog Balkana. Nakon uspešno završenih interkulturalnih razmena svi polaznici i polaznice treninga, sada facilitatori i facilitatorke, dobiće i novčanu naknadu u bruto iznosu od 500 evra, istaknuto je u saopštenju.

Kako biste se prijavili potrebno je radnu biografiju i popunjen prijavni formular poslati na mail aleksandar@media-diversity.org do 17. marta. Više informacija o konkursu, kao i prijavni formular možete pronaći ovde.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Uvod u održivi razvoj: besplatne radionice za mlade

Sa ciljem da mlade, ali i druge zainteresovane, upoznaju sa konceptom održivog razvoja, udruženje Zona omladine za napredak i akciju…

.

Omladinska razmena pod šatorima u Novom Bečeju

Dečiji centar Zaječar objavio je poziv na omladinsku razmenu pod šatorima, na obali Tise u Novom Bečeju.

.

Mladi u riziku nemaju pravo na grešku

Nedavno je osnovana Koalicija za unapređenje položaja mladih u riziku, kako bi se osigurao sistemski pristup rešavanju izazova sa kojima…

.

Konkurs za podršku mladim umetnicima

Mreža kulturnih stanica raspisala je konkurs za podršku mladim novosadskim umetnicima pod nazivom "Dolazimo!".

.

Upitnik o stavovima mladih o EU i pristupanju Srbije EU

Omladinski savez udruženja OPENS, Zapadnobalkanski Institut, SINHRO HUB, Somborski edukativni centar i Bečejsko udruženje mladih objavili su upitnik koji ispituje…

.

Novosadske pozorišne igre vraćaju mlade u pozorište

Treće Novosadske pozorišne igre, internacionalni festival pozorišta za decu i mlade, održavaju se u novosadskom Pozorištu mladih od 8. do…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Lampica
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music Mix by Bea
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo