...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Društvo / Obrazovanje

Poslodavci traže i "meke veštine"

09.05.2015.

Sve je više besplatnih programa za studente koji im mogu pomoću da unaprede sebe i svoje karijere. Kako to možete da unapredite sebe kao profesionalce otkrili su iz Udruženja studenata elektrotehnike EESTEC, koji organizuju prvu Akademiju za meke veštine.

.

Takozvane meke veštine su sve traženije među kompanijama koje zapošljavaju mlade stručnjake svih profesija. Samim tim sve je veća potreba za seminarima na kojima će se učiti kako biti timski igrač ili kako se nositi sa stresom na poslu odnosno takozvani stres menadžment. Šta će sve studenti moći da nauče na Akademiji mekih veština ispričala je predstavnica "EESTEC-a" i PR seminara Smiljana Živolić.

"To je trodnevni besplatni seminar  ličnih osobina i veština na temu ličnog usavršavanja. Treninge će držati profesionalni treneri zaposleni u različitim kompanijama kao i profesori sa FTN-a. Teme su "time" menadžment, planiranje vremena, liderstvo, rad u timu, stres menadžment i mnoge druge", rekla je ona. 

Iako nisu hteli odmah da otkriju šta je to stres menadžement i kako ga rešiti, Živolić je dodala da će studenti morati ipak da se prijave na seminar i saznaju sve. Na pitanje zašto studenti ne bi trebalo da propuste ovu priliku iz EESTEC-a kažu da je ovo retka prilika da ovakav seminar organizuje besplatno. Oni kažu da su meke veštine i više nego poželjne većini kompanija koje zapošljavaju mlade ljude. 

Studenti se mogu prijaviti tako što će popuniti formular na sajtu Studenata tehnike EESTEC, gde će ujedno poslati i motivaciono pismo na temu zbog čega baš žele da nauče nešto o mekim veštinama.

Na seminar mogu da se prijave svi studenti Univerziteta, a mesta ima za 30 najvrednijih. Prijave traju do 10. maja.

 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

TestMaker može da ti olakša učenje

Kako je ispitni rok u jeku, aplikacije koje pomažu u učenju su traženije nego inače. TestMaker je jedna od onih…

.

Telefon - glavni neprijatelj u ispitnom roku

Da li vam se dešavalo da, kada treba puno da učite za ispitni rok, uhvatite sebe kako na Instagramu prelistavate na…

.

Bali vredi svaki dinar

Indonežansko ostrvo Bali oduvek je mamilo turiste svojom raskošnom i netaknutom prirodom. Teško da postoji osoba na ovom svetu koja…

.

Veštačka praksa je potrebna obrazovanju

Tim studenata iz Novog Sada nedavno je osvojio prvo mesto na međunarodnom takmičenju u inovacijama u obrazovanju, održanom u Pekingu.…

.

Oni koji uče dva meseca pred ispit ipak postoje!

Svakom studentu je na reč januar prva asocijacija ispitni rok i kako uklopiti praznike i odmaranje sa gomilom ispita koje…

.

Studiranje ne ide bez kopiranja

Studiranje se ne može zamisliti bez fotokopiranja. Studenti kopiraju sve, od skripti, beleški sa predavanja sve do knjiga.

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo