.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Društvo / Obrazovanje

Počinju pripreme za prijemni za studije Žurnalistike

11.05.2018.

Forum studenata novinarstva Evrope - FEJS Srbija držaće besplatne pripreme za prijemni ispit za studije Žurnalistike u Novom Sadu, od subote u Medija centru Vojvodine.

.

FEJS Srbija već četvrtu godinu organizuje besplatne pripreme za buduće brucoše. Ove pripreme organizuju samoincijativno, bez podrške Fakulteta. Jedna od organizatorki Divna Prusac kaže da je razlog za organizovanje ovih priprema to što one ne postoje na Fakultetu, pa su se studenti odlučili na ovaj poduhvat.

"Znamo koliko je potrebno maturantima da se konsultuju sa nekim ko je to sve prošao, da otklone nedoumice koje imaju u vezi gradiva i prijemnog", rekla nam je Divna.

fejs jpg

Pripreme pokrivaju sve predmete koji će se naći na prijemnom. To su gramatika, književnost, sociologija, ustav i medijska kultura. Mladi koji studiraju pomenute oblasti će biti predavači na pripremama. Divna Prusac kaže da će se ove pripreme održavati isključivo vikendima zbog prilagodljivosti budućim brucošima van Novog Sada.

"Pripreme će se održavati u Medija centru Vojvodine u Novom Sadu (Zmaj Jovina 3/I) svake subote i nedelje od 16 do 18h, u periodu od 12. maja do 3. juna. Mi se nadamo da ćemo videti što više budućih brucoša", rekla nam je Divna.

Za više informacija pratite  Fejsbuk stranicu Foruma studenata novinarstva Evrope – Srbija.

Svetlana Paramentić

.
Privatne škole jezika, sporta, glume, muzike i mnogih drugih oblasti svake godine imaju sve više mladih polaznika. Gotovo svako…
.
Zakon o mladima postoji od 2011. godine, međutim, istraživanje Krovne organizacije mladih pokazuje da više od 60 odsto mladih u…
.
Jedan od težih zadataka koje studente čeka pri kraju studija je pronalaženje posla. Kako na završnim godinama, tako i po završetku…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li treba ukinuti letnje/zimsko računanje vremena?