.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Počinju pripreme za prijemni za studije Žurnalistike

11.05.2018.

Forum studenata novinarstva Evrope - FEJS Srbija držaće besplatne pripreme za prijemni ispit za studije Žurnalistike u Novom Sadu, od subote u Medija centru Vojvodine.

.

FEJS Srbija već četvrtu godinu organizuje besplatne pripreme za buduće brucoše. Ove pripreme organizuju samoincijativno, bez podrške Fakulteta. Jedna od organizatorki Divna Prusac kaže da je razlog za organizovanje ovih priprema to što one ne postoje na Fakultetu, pa su se studenti odlučili na ovaj poduhvat.

"Znamo koliko je potrebno maturantima da se konsultuju sa nekim ko je to sve prošao, da otklone nedoumice koje imaju u vezi gradiva i prijemnog", rekla nam je Divna.

fejs jpg

Pripreme pokrivaju sve predmete koji će se naći na prijemnom. To su gramatika, književnost, sociologija, ustav i medijska kultura. Mladi koji studiraju pomenute oblasti će biti predavači na pripremama. Divna Prusac kaže da će se ove pripreme održavati isključivo vikendima zbog prilagodljivosti budućim brucošima van Novog Sada.

"Pripreme će se održavati u Medija centru Vojvodine u Novom Sadu (Zmaj Jovina 3/I) svake subote i nedelje od 16 do 18h, u periodu od 12. maja do 3. juna. Mi se nadamo da ćemo videti što više budućih brucoša", rekla nam je Divna.

Za više informacija pratite  Fejsbuk stranicu Foruma studenata novinarstva Evrope – Srbija.

Svetlana Paramentić

.
Univeritet u Novom Sadu ima više od 50.000 studenata, a pored izobora fakulteta na kojem će studirati, budući brucoši će nakon…
.
Manja Lekić (29) je ilustratorka i od skoro producentkinja iz Beograda koja se bavi dečijim storitelingom. Upisala je master…
.
Nakon završenih prijava za prijemne ispite na fakultetima, ove godine na Filozofskom fakultetu najveća zainteresovanost bila je…
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?