.
Trenutno
Leto
 Novinari O radija
Društvo / Obrazovanje

Planet Earth Fest počinje u sredu

20.04.2015.

Unija studentsakih organizacija u sredu 22. aprila organizuje Festival održivog razvoja i zaštite životne sredine “Planet Earth Fest”, koji je namenjen srednjoškolcima i studentima, ali i svima ostalima koji su zainteresovani da se potsete na koje sve načine možemo da sačuvamo životnu sredinu.

.

Festival traje dva dana, odnosno do 23. aprila, i dešava se u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, a program će početi radionicama i sajmom nevladinih organizacija. Ovaj dnevni program trajaće do 17 časova, a nakon toga će publika moći da pogleda projekciju filma o nastanku jednog od najvećih pokreta za zaštitu životne sredine i sprečavanje daljeg degradiranja klimantskih uslova.

Kako je najavio predstavnik Unije Nikola Srdić, nakon toga sledi panel diskusija o srodnim temama, na kojoj su učešće protvrdili profesori, odnosno predstavnici akademske zajednice, privatnici, predstavnici institucija, kao i studenti.

Kako je Nikola objasnio, pored želje da se među mladima podigne svest o potrebi zaštite naše planete, ideja je i da se posetioci zabave, ali i da im se pruže saveti o tome kako da poboljšaju energetsku efikasnost u svom domu, kako da naprave i koriste solarne kolektore, recikliraju i kompostiraju organski otpad u domaćinstvu.

“Kao i prošle godine, osmislili smo i još jednu ekološku akciju. Potrebno je da svaki učesnik donese neku limenku ili pet ambalažu i sve će to biti reciklirano, a u pitanju je akcija koja ima i humanitarni karakter”, kazao je Nikola.

Ovo je drugi po redu Planet Earth Fest, a kako je najavljeno, trajaće gotovo cele godine, jer je ideja da se zapravo ekologija i eko svesno ponašanje usvoji kao način života. “Drugi deo programa biće održan 5. i 6. juna, tad će program biti internacionalan, a očekuju se okrugli stolovi, debate, ali i rešavanje studije slučaja u vezi sa konkretnim problemima prilikom implementacije određenih zelenih tehnologija”, najavio je Nikola.

Ceo razgovor sa njim poslušajte na kraju teksta, kliknite play i informišite se opšrinije o svim planovima Unije studentsakih organizacija.

M.L.

 

 

 

.
Probna vozačka dozvola moći će da traje i do četiri godine, kaže pravilnik novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovo je jedna…
.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?