...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

08.03.2015.

Nedelja koja sledi je u znaku mladih autorskih bendova koji promovišu svoje prve albume, kao i u finalu RADIO BATTLE u Milanu, gde će naši voditelji Sofija i Sale pokušati da očaraju Evropu i pobede radio stanice iz Islanda, Letonije i Estonije.

.

Utorak 10. mart

   U Društvenom centru u 20.30 časova nastupiće Vodka Juniors iz Grčke, sa muzičkim stilom koji predstavlja kombinaciju hardcore/punk-a sa reggae-om, dubom, elektronikom i sličnim pravcima, The Socks iz Velike Plane, koji svoj zvuk naziva pank dab rokom i Little Šuja, "mala baraba, poznata svima koji posećuju rege žurke u gradu". Ulaz je donacija.

   Vanredni soare, odnosno veče sa Ivanom Tokinom, autorom jedne od čitanijih knjiga u poslednje vreme "Najnormalniji čovek na svetu" održaće se u 19 sati u knjižari Bulevar books. "Roman Ivana Tokina je diskretno nežan, elegantan, s oporom završnicom. Odlično ide uz vino, sir i Majlsa Dejvisa. Čuvati na suvom mestu zaklonjenom od sunca, uživati ga u samoći misleći na nekog dragog, dostižnog ili ne", rekao je Teofil Pančić.

   U Omladinskom centru CK13 u 19 sati, u okviru projekta Artikulacija, biće održan društveno-angažovani bioskop sa temom "Pol i rod u vizuelnoj kulturi". Na programu je i razgovor o osnovama antropološkog tumačenja pola i roda, kao i načinima na koje posmatramo rodne uloge. Razgovor će pratiti projekcija dva antropološka filma "Being a Trans-Person living in a Two-Gender Society" i "My Body, My Hair", a pored problematizacije distinkcije pol/rod, biće reči i o tome na koje se načine ovi koncepti mogu uočiti u stereotipima društvene svakodnevice u vizuelnoj kulturi, na primerima reklama, crtanih filmova i sl.

   Novi simfonijski orkestar "Makris" nastupiće sa Mocartom, Holstom i Makrisom u 20 časova u Sinagogi. Dirigent je Predrag Gosta, umetnički direktor Tamara Adamov Petijević, solisti Katharina Boschmann - sopran (Nemačka), Dragana Popović - mecosopran (Srbija), Miloš Bulajić - tenor (Nemačka) i Krzysztof Szumanski - bas-bariton (Poljska), koji će nastupiti sa horom Orfelin. Ulaznice su 400 dinara i mogu se kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada.

Sreda 11. mart

   Tribina "Žene liderke" održaće se u 18 časova na Tribini mladih u Kulturnom centru Novog Sada. Na tribini će se predstaviti uspešne Novosađanke (Gordana Čomić – narodna poslanica, Fuada Stanković – rektorka Univerziteta u Novom Sadu u penziji, Gordana Oreščanin – vlasnica Viva Dance Studija i Tijana Palkovljević – upravnica Galerije Matice srpske), prepoznate kao liderke u oblastima kojima se bave. Posetioci tribine imaće priliku da čuju kako je tekao razvoj njihove karijere, koje su najveće prepreke i izazovi sa kojima su se suočavale, ali i koje su to pozitivne okolnosti koje su ih dovele do mesta na kojem su trenutno.

   Na Fakultetu za pravne i poslovne studije u 18 sati održaće se prezentacija internacionalnog volonterskog programa "Make a move!" u vidu Global Citizen volonterskog programa, koji organizuje studentska organizacija Aiesec. Dodatne informacije o programu potražite ovde

Četvrtak 12. mart

   Umetnost življenja sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata organizuju YESplus seminar za mlade, kojim podržavaju individualni razvoj i osećaj zadovoljstva i povezanost sa društvom, a razvijaju sposobnosti kod mladih da ostvare svoj lični i profesionalni uspeh kao lideri koji su saosećajni i na usluzi društvu. Program obuhvata obrazovne sadržaje, vežbe komunikacije, timski rad, fizičke vežbe, vežbe disanja i opuštanja i interkaciju i igre. Prijave i više informacija ovde.

Petak 13. mart

   KC Utopija se seli na novo mesto – u Miletićevu 43. Sviraće sjajni i divni Artan Lili, sa čijom pesmom je O radio počeo emitovanje i Don’t Touch Anything, lokalni elektronski live bend. Broj ulaznica je ograničen, a možete ih nabaviti u novoj Utopiji, koštaju 500 dinara u pretprodaji i 600 dinara na dan koncerta i na ulazu.

   Rejvada u Kompresoru! U glavnoj sobi jungle, drum and bass i neurofunk vrte Netics i Faxcool, a u VIP sobi će ipak biti muzike za ljubitelje hause i techno zvuka, sa Milenkom Trifunčevićem, Petrom Maleševićem i Babarogicom. Ulaz je 200 dinara.

   Studio teARTar treći put predstavlja mjuzikl "Mulen ruž", u Novosadskom pozorištu u 19 časova. "Magija ljubavi je ono što nam je potrebno da bismo disali i živeli. Kažu da je ono što čini sreću čista tuga. Kažu da najbitnije uvek pronađe svoj put i da živi u nama. Mi kažemo ovo – Mulen ruž!" Karte od 450 dinara možete kupiti kafeu My place svaki dan od 14 do 23 sata.

   Kultna predstava "Čikaške perverzije" sa Draganom Gagijem Jovanovićem, Brankom Pujić, Olgom Odanović i Igorom Đorđevićem biće ponovo pred publikom u Pozorištu mladih u 20 časova. "Čikaške perverzije", rađene po motivima drame Dejvida Memeta "Seksualne perverzije u Čikagu", od premijere 1993. do 2005. uživale su kontinuirani status hita kog je videlo više od 200.000 pozorišnih posetilaca. Ulaznice uskoro u prodaji putem sajta www.ddtickets.rs

   U Društvenom centru opet koncert! Shizomantra - instrumentalni bend iz Banjaluke koji kombinuje psychedelic, stoner, post-rock, shoegaze, dub i kraut rock i želi da iskrivi vašu percepciju i povede na intergalaktičko sonično putovanje i Mutant Urban Dance Ansambl - zakuhtala lokalna trojka sa dve bas gitare, rocking drum'n'bass sviraće od 21 sat. Upad je donacija.

   Public ∏ predstavlja di džeja iz Berlina Konrada Blacka u klubu Aronda na Petrovaradinskoj tvrđavi. Konrad Black je dj i producent koji je svojimradomuticao na celokupnu underground scenu poslednjih petnaestak godina. U njegovim setovima krajem devedesetih su se mogli čuti Maurizio, Klang, rani Perlon.. Pored njega, muziku će vrteti i Klaus i Orange. Ulaz je 700 dinara.

Subota 14. mart

   Benefit događaj za festival Iluzije slobode ovog puta biće u Društvenom centru u Novom Sadu! U 21 sat počinje književno veče sa temom "Da li je stvarnost pobedila njuz.net?" i na kom učestvuju Miroslav Kovač Korov, Milorad Novaković i Momčilo Bakrač. U 21.30 časova počinje svirka sa bendovima JKMAMKK, odnosno Ja Ko Mile, A Mile Ko Konj iz Novog Bečeja i Prljavi dripci iz Beograda. Ulaz je dobrovoljni prilog koji je namenjen troškovima festivala.

   Dečija predstava "Zajedno – Együtt" biće izvedena u 17 sati u Novosadskom pozorištu. Predstava namenjena najmlađima govori o toleranciji, drugarstvu i prihvatanju različitosti, upravo zato se u njoj govori na mađarskom i srpskom jeziku, kako bi svi mališani, bez obzira na jezik koji govore mogli da uživaju u ovom pozorišnom događaju!

   Respect DJs već uveliko organizuju Green Love 2015 i najavljuju prvu veliku žurku na Spensu. Specijalan gost biće Uto Karem, a uz njega će nastupiti i Petar Dundov, Vladimir Aćić i Lea Dobričić. Kao veliko iznenađenje, prvi put na festivalu nastupaju i drugari iz organizacije 031 Republic, Luka Vuković i Ivan Radojević. Green Card od 1990 dinara omogućava upad na sve četiri žurke, na sve promo žurke, kao i popuste i učestvovanje u raznim nagradnim igrama.

   U klubu Quarter održaće se koncert benda Piknik i njegove frakcije Horror Piknik. Obeležiće se 20 godina rada benda, sa promocijom novog albuma "Radnički savet" koji je i dalje dostupan za besplatno preuzimanje na internetu. Pre Piknika i Horror Piknika nastupiće bendovi New Mythology i Kontra Evolucija. Koncert počinje u 22 sata i ulaznice po pretprodajnoj ceni od 400 dinara moći ćete da kupite u prodavnici Mungos.

   Milonga u Novom Sadu - Los Sabores del Tango održaće se u 22 sata u dvorani Doma vojske. Organizatori su rešili da  jednom u nekoliko meseci dovedu inostrane di džejeve da začine rondu. Ovog puta to će biti Konrad Krinski iz Mađarske, koji od 2010. u Budimpešti četvrtkom organizuje popularnu milongu. Njegova osnovna želja je održati plesače na podijumu za igru pružajući im pravi nivo energije kroz tande. Ulaz je 250 dinara.

   U Utopiji treći Ubivae showcase počinje u 22 sata. Nastupiće suuba & Mockwar & Nemanja Lazić, Lakmus Red & IbogAbel & Terrabeats, Mika Technika i na kraju svi zajedno :) Vizualizacije će raditi TopA. Ulaz je 100 dinara.

   Veče stand up komedije Darka Mitrovića "Neću da ćutim" održaće se u 20 sati u kafeu Lenjivac u Zrenjaninu. Bivšem autoru "Mentalnog razgibavanja" pridružiće se mladi momci iz Novog Sada - StandUP Comedy.

   Premijerni koncert benda Bas i Stega povodom promocije albuma "Nova Stvar" i prvi koncert sa novim bubnjarom održaće se u kafeu Mamurno Magare u Zrenjaninu. Muzika koju izvodi Bas i Stega je uglavnom instrumentalna i zasniva se na stabilnim ritmovima, koji su podržani razigranim bas linijama. Sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara.

   U Subotici u klubu Mladost nastupiće novosadski Atheist Rap. Nakon 0.17 vekova postojanja, četiri studijska albuma i oko 456 koncerata Atheist Rap nastavlja sa akcijom "Vaš dinar za naš prosperitet!" Karte su u pretprodaji 400 dinara, a na dan koncerta 500 dinara.

   U Studiju 11 u Subotici nastupiće Shizomantra - instrumentalni bend iz Banjaluke, koji čine muzičari iz poznatih banjalučkih bendova (Revolt, Recall, Deer In The Headlights)! U muzici ovog kvarteta mogu se prepoznati pravci poput, psihodelic rocka, postrockaa, stoner rocka i duba. Upad je dobrovoljni prilog.

Nedelja 15. mart

   O radio učestvuje u finalu evropske radio bitke! u 20 sati će se Sale i Sofija takmičiti protiv voditelja iz Islanda, Letonije i Estonije za muzičke simpatije cele Evrope! Program ćete moći da slušate preko O radija ili Radio Novog Sada. Glasa se preko tvitera sa heštegom #radiobattleRS.

   Monodrama "Lilika", u režiji Sonje Petrović, biće izvedena u Utopiji u 20 sati. Milica Sandić, devojčica u pubertetskim godinama, "otupela" od surovih uslova odrastanja. Veče pred odlazak u Dom za nezbrinutu decu priča svoju malu životnu priču punu bola i surovosti, sahranjuje svoju prošlost... Karte su 200 dinara.

   Koncert Kolje i Grobovlasnika održaće se u 20 sati u velikoj Sali Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu. Organizatori koncerta su Long Play, Pokret "Novi optimizam" i Pozorišni klub Zeleno zvono. Karte za koncert mogu da se kupe u Zelenom zvonu, po ceni od 500 dinara.

   Gimnasticki klub "Soko" u Somboru u znak zahvalnosti čika Dandiki, za sve što je uradio za somborsku gimnastiku, organizuje prvi memorijalni turnir "Stevan Mađar" u ženskoj sportskoj gimnastici. Na turnir dolaze gosti iz Hrtvatske, Slovenije i Slovačke.

J.Ž.

 

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo