...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Nedeljni vodič od 2. do 8. februara

01.02.2015.

   Za sada nije objavljeno mnogo događaja, ali ažuriraćemo našu listu - često se dešava da do srede svi objave ono što će organizovati za vikend, tako da stay tuned! :)

Ono što je dodato neće biti uvučeno, tako da ćete lako pronaći razlike.

.

Ponedeljak 2. februar

   Izložba novih članova Saveza udruženja likovnih umetnika Vojvodine otvoriće se u 19 časova. Na izložbi novoprimljenih članova Suluv-a zastupljeni su autori koji su nedavno okončali svoje formalno akademsko obrazovanje, tako da su neki od radova zapravo delovi ciklusa nastalih na magistarskim studijama, ili radovi koji pripadaju aktuelnom polju interesovanja u domenu izražavanja likovnim elementima. Izlagaće Biljana Jelkić, Kristina Oparušić, Mlađana Popović, Aleksandra Ristić, Ana Vrtačnik, Alena Klatikova, Dušan Perić, Miroslava Raković i Vera Tanasić.

Utorak 3. februar

Besplatna psihološka predavanja o životnim ciljevima biće održana na Otvorenom univerzitetu u Subotici u 18 časova. Predavanje "Ka uspehu, korak po korak" održaće En Benkroft, trener životnih veština, a predavanje "Kreator, a ne žrtva" vodiće psihoterapeut Pol Diorio. Predavanja su na engleskom jeziku i obezbeđen je prevod, a ulaz je besplatan.

Besplatna obuka za pisanje CV i motivacionog pisma držaće Branislav Bane Trudić i Milena Milošević u Infopolisu. Uslov za učesće je da budete u mogućnosti da pratite celu obuku od 14h do 18h. Prijavite se na mejl infopolisns [at] gmail.com, a u mejlu napišite ime i prezime, broj telefona i mejl adresu. Broj mesta je ograničen.

Sreda 4. februar

   Za besplatan vebinar "4 marketing strategije koje će značajno unaprediti vaš biznis u 2015. (a koje možete primeniti već sutra)" koji organizuje Default design, možete da se prijavite ovde. Na vebinaru ćete saznati šta je to biti apsolutni hit u onlajn oglašavanju, kako da pronađete nove klijente, kako da iskoristite onlajn oglašavanje da generišete profit i kako da uz smanjenje budžeta za oglašavanje postignete veće efekte reklame.

Čevrtak 5. februar

   Bend Osmi dan, jedan od najuzbudljivijih bendova koji svira obrade rock'n'roll, heavy metal, dance i pop muzike, svira u Lazinom teletu u Novom Sadu.

Improstor predstavlja u Omladinskom klubu CK13 u 21 čas debi petoro mladih novosadskih improvizatora, bivših i sadašnjih studenata akademije umetnosti i filozofskog fakulteta; u kombinaciji sa još četvoricom gostujućih muzičara. Set 1: Jelena Trebaticki – flauta, Snežana Aćimović – violina i Đorđe Marković – el. gitara; set 2: Nenad Marković – džepna truba, Aleksandar Matković – klavijatura i Filip Đurović - bubnjevi i set 3: Lovro Livajić – saksofon, Dunja Crnjanski – klavinova i Igor Čubrilović – el. gitara.

Petak 6. februar

   U novosadskom klubu Kompresor muziku će puštati u vip sobi gosti iz Rijeke, rezidenti kluba Crkva - Life4Funk i Claus Cottini. U glavnoj sobi vrteće di džejevi iz Creed recordsa Tim Jackman i Layzie.

   U hotelu Park Baseline organizuje humanitarnu žurku za lečenje prijateljice kolektiva Snežana. Muziku će puštati X-Coast, Rasheed, Lemon, M-Tech i Shpira.

Dechak Bassaric će održati svoj prvi akustični koncert u kafeu Culture Exchange sa početkom u 21 čas. Iza ovog imena nalazi se Borko Basarić, inače basista i jedan od osnivača bendova "Azil 5" i "Dora Maar". Svoju muziku opisuje kao mešavinu world music i rock uticaja, kao i uticaja klasike i flamenka izraženu kroz akustičnu prizmu gitare. Kao specijalni gosti nastupiće Milan Nenin, Luka Mejdžor, Dušan Kolarski Cole i Petar Banjac.

   Projekcija filmaJa, kada sam bila klinac, bila sam klinka” biće održana u Omladinskom centru CK13 u 20 časova. Film Ivane Todorović iz 2013. godine, prati Gocu (39), transrodnu osobu iz Beograda. Ona živi u Beogradu sa svojom nećakom, o kojoj brine od detinjstva, voli svog dečka, iako je on ne poštuje. Goca ulicama Beograda hoda obučena kao muškarac i izlazi na pozornicu i priča svoju životnu priču.

Sedamdeseti Bob Marlijev rođendan biće obeležen u Kosmosapiensu i tamo će muziku puštati Lion Black i Ras Milenko. U Crvenom petlu će zbog Marlijevog rođendana muziku puštati Mak Floss i Deepstoned. Očekuju vas roots reggae, new roots i roots dancehall.

Subota 7. februar

   Di džejevi se iz Kompresora sele u zrenjaninski klub Lavli džavli. Riječki di džejevi će imati i podršku lokalca Marka Berbakova.

U novosadskom Omladinskom klubu CK13 nastupiće Street Corner Talking i Gernika. Street Corner Talking je bend iz Švajcarske koji kombinuje uticaje folka, roka i psihodelije sedamdesetih sa britanskom muzikom devedesetih. Kao podrška nastupiće novosadski bend Gernika, koji svoj stil opisuje kao slobodan prelaz između tehnometala i ostrva :) Ulaz je 200 dinara.

   ArtSCAPE Zimski market počinje u 17 časova u Quarteru. Na marketu će dizajneri predstaviti svoj nakit, odeću, slike, crteže, torbe i aksesoare. Grupa IKKI improvizovaće komediju i pored njih nastupiće i Arta Gashi, a muziku će sa ploča puštati dj Dovlaman.

Bend Cotton Pickers nastupiće u novosadskom Foxtrotu. To je bluz/rok bend iz Mladenovca koji je 2012. izdao svoj debi album "Slaughterhouse Blues", na kom ima deset numera. Ulaz je 200 dinara.

Prvi put u Novom Sadu 3Fish ekipa imaće žurku u Berliner Pub-u. Čitavo veče biće propraćeno deep/bass/jackin i garage zvukom, koji će vas bez ikakve sumnje naterati na žestoko đuskanje i razmrdati vas u ogromnoj meri!

   Josip A Lisac će nastupiti u Gerila baru. JAL (Josip A Lisac) okuplja muzičare različitih sviračkih stilova i afiniteta, pa se njihova muzika ne može ukrotiti nekim od poznatih pravaca rokenrola, već se ipak najveći deo stvaralaštva oslanja na ska i rege forme i ritmove.

Mr Goju iz Podgorice pušta broken beat, house, modern funk, soul, swing & jazz i nikad ne zaboravlja i klasike i puštaće muziku u novosadskom Babilonu. On stoji iza Migration Radio Show emisije koja predstavlja moderan osvrt na sve savremene muzičke stilove kojim se on bavi.

   U Suboticu u klub Mladost dolaze beogradski bend Došli smo da sviramo. Interesanta stvar u vezi sa ovim bendom je da su svi samouki, znali su se od malena i rešili su da osnuju bend. Pošto je bubanj bio najskuplji instrument, celo njihovo društvo je počelo da sakuplja novac za njega, a čak su i deca iz njihove škole podržala tu akciju. Iako nisu znali mnogo o muzici, odmah su pokazali želju za autorskim radom. Ulaz je 150 dinara.

Omladinski centar CK13 organizuje radionicu "Pol/rod u vizuelnoj kulturi" za učenike srednjih škola. Radionica je posvećena približavanju kategorije pola/roda i razmatranju društvenih fenomena kroz ove kategorije, ograničenja ove dihotomije, te pitanjima seksualnosti i marginalizovanom statusu Drugih i vodiće je antropolozi iz Beograda, Vanja Ristić, Relja Pekić i Lazar Veljković. Učešće na radionici je besplatno, a broj učesnika radionice je ograničen i prijave na mejl radionica [at] ck13.org pošaljite do 4. februara.

Nedelja 8. februar

Audio berza na kojoj će biti brutalno, ali i gramofonskih ploča, diskova, kaseta, audio opreme i muzičkih instrumenata održaće se u klubu Route 66 od 11 do 15 časova.

Branimir i neprijatelji imaće promociju novog singla "Svima si dala samo meni nisi" u Old fashion baru u Novom Sadu. Svirka počinje u 22 časa.

J.Ž.



Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo