...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

Nedeljni vodič od 13. do 19. jula

12.07.2015.

Postoji li život posle Exita? Hell yeah!

.

Ponedeljak 13. jul

Ponedeljak je savršen dan za stand up komediju! Tri komičara -  Srđan Olman, Filip Ugrenović i Filip Perlić - iz tri različita grada nalaze se u Krivoj Marti i spremni su da vas ohlade od vrelog jula i iznenade forama koje su skovali u svojoj dugoj istoriji u zabavljačkoj industriji. Zabava počinje u 21 sat i ulaz je 400 dinara.

Klub putnika vodi nas u Sikim i Nepal, kroz putopise Olivera i Irene, koji će uz fotografije i priču dočarati te dve daleke zemlje na Himalajima. U Omladinskom klubu "Skladište" u Subotici u 19.30 sati, na neformalnim okupljanjima "Kluba putnika" razmenjuju se priče i fotografije, recepti i prospekti, linkovi i kontakti, saveti i sve korisne i zabavne informacije vezane za nepredvidivi svet putovanja. Ulaz je besplatan.

Okupljanje Arianatora u centru Vršca kod krsta u 15 sati. Ko ima majicu sa likom Ariane Grande, neka je obuče. Očekuje vas zabavan dan!

Utorak 14. jul

   Promocija Kulturnog centra Luna biće održano u kafeu Izba u 20 sati. Centar su osnovali pisci Nika Dušanov, Sergej Stanković i Bojan Samson radi afirmacije kulture i umetnosti u Novom Sadu, Srbiji i regionu. Biće prikazana likovna rešenja dizajnera Mateje Berbakova koji je osmislio vizuelni identitet Kulturnog centra Luna, grupa BES, "Bašta fetiša" i "Sweet Talkers", kao i pesničke manifestacije Poetarium i filmskog ciklusa "Sveto mesto". Na otvorenom čitanju će učestvovati Slobodan Tišma, Siniša Tucić, Vladimir Kopicl, Ana Marija Grbić, Nedeljko Mamula, Gordana Đilas, Stevan Bradić, Jelena Blanuša, Jovan Gvero, Bojana Škorić i Nikola Oravec, a u poslednjem delu programa, posetioce će zabavljati DJ Irealko svojim izborom muzike.

Improstor #71 sa Szilard Mezei triom i gostima biće održan u 21 sat u Omladinskom centru CK13. Szilard Mezei je violista i kompozitor iz Sente aktivan kako na svetskoj, tako i domaćoj sceni improvizovane, jazz i avangardne muzike. Kao kompozitor istražuje odnose između kompozicije i impovizacije inkorporirajući elemente jazz i autentične folk muzike. Ulaz je 200 dinara.

Sreda 15. jul

   Webinar "Šta je coworking?" biće održan u 20 sati na internetu! Sve je više onih koji rade od kuće na daljinu i putem interneta, a a novi koncept rada nudi infrastrukturu i kolege, koji vas neće nervirati :) Gost će biti Matija Raos – pokretač Coworking Croatia inicijative, današnjeg programa Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca (HDNP) u funkciji platforme za podršku, razvoj i saradnju hrvatske coworking zajednice. Možete ovde da se prijavite.

Veganska večera u 20 sati u CK13! Njama njama

Bend Naxatras iz Grčke nastupiće u klubu Clash u Subotici i svirka počinje u 21 sat. Zanimljiv psychodelic rock uz orijentalne zvukove i gitarske rifove ne treba nikako propustiti! Ulaz je 200 dinara.

Četvrtak 16. jul

Zajednički koncert bendova 3mačke100godina i Straight Mickey and the Boyz biće održan u 22 sata u Zelenom zvonu u Zrenjaninu. Organizatori su odabrali taj letnji četvrtak za koncert jer je to dva dana uoči 24tog rođendana Zelenog zvona. Rođendan će slaviti u subotu, a do tada vas očekuju razna rođendanska iznenađenja!

Izložba slika Jovanke Dragičević biće održana u 20 sati u kafeu Grunf u Subotici, a od 21 sat sledi MP3 Kujna setlista! Jea

Petak 17. jul

Željezo žurka u CK13! Tethyal je mahnita 666orka iz Novog Sada koja će predstaviti svoju jedinstvenu mešavinu post metala, hardkora, klasike i synth zvukova umotane u depresivnu liriku i blekerski sentiment. Tentacle Wizard donosi masivan i apokaliptičan zvuk doom metala, stoner rocka, post rocka i metala, a Casillas je noiserock bend iz Novog Sada koji je na bini glasan da glasniji ne može biti. Ulaz je 300 dinara.

Žurka "Get so hot" sa ludim glavama, tehnom i masnom seksi muzikom biće održana u Pelikanu i počinje u 22 sata. Nastupiće samo najbolje iz Beograda, uz odličnu domaću podršku – Markpanic, Mancha, Nikola Paunović i Sead Lee. Ulaz je 300 dinara.

Vršačka ulična olimpijada počinje 17. jula i trajaće do 26. jula. Ove godine olimpijada obuhvata šest disciplina: basket, biciklizam, plivanje, stoni tenis, odbojka na pesku i ulična trka!

U okviru Ambush festival u Subotici bend Hton će imati svirku u parku Ferenca Rajhla u 21 sat. Hton je sjajan postrock bend koji razbija monotoniju energičnim zvucima! Neko bi rekao da subotička postrock scena zvuči depresivno, ali Hton je sreća upakovana u zvuk!

Subota 18. jul

Hip hop veče u Društvenom centru! Od 20 sati nastupaju Gipsy Mafia (Zrenjanin) - domaćoj publici dobro znana ekipa, a ovom prilikom promovišu svoj novi album "Straight Outta Mahala" koji ih i dalje svrstava u najbuntovniji i socijalno najangažovaniji underground rap sastav u ovom delu Evrope; i Digital Warfare (Sremska Mitrovica) - cyber punk - hip hop - techno mašina za mlevenje mesa podno Dunava. Pre nastupa bendova, biće predstavljen dokumentarni film "Opre Roma! Stand up!" o romskoj hip hop sceni. Ulaz je donacija!

Elight u CK13! Elight je duo iz Novoga Sada. Kontrast između akustičnih perkusija i elektronskih harmonija. Potpuna sloboda izražavanja. U zavisnosti od trenutka i energije, muzika teče nepripremljena i nepredviđena. Svirka počinje u 22 sata, a ulaz je 100 dinara.

U klub Clash u Suboticu dolaze hrvatski bendovi Šlagvort na kraju i Lebanon opera! Očekuju vas post-punk/new wave-noise, svirka počinje u 22 sata i ulaz je 200 dinara.

Turnir u ultimate frizbiju biće održan na Paliću i počinje u 9 sati. Timovi koji će učestvovati su iz Srbije i Mađarske – UFC Wasps, Szufla, Hallodigaz-e, Ultimate Frisbee Club Lukavac i Serbian open team. Ako niste nikada gledali ovaj sport, pomalo liči na ragbi, samo što se igra sa frizbijem – odlična kombinacija!

Uradi sam radionica – preslikavanje na platnene torbe, paper mache, pravljenje nakita biće održana za vikend u udruženju Nemaca "Gerhard" u Somboru. Radionica će oba dana trajati od 11 do 16 časova, sa pauzom za ručak i osveženje koji su obezbeđeni za sve učesnike. Učešće je besplatno, prijava je obavezna jer je broj polaznika ograničen na 12 osoba. Ispunjenu prijavu pošaljite najkasnije do srede 15. jula, na mejl st.gerhard [at] mts.rs, a prijavu možete da nađete ovde.

Tehno subota sa Mirkom Lazarevićem biće održana u klubu Lavli Džavli u Zrenjaninu. Mirko je od 1997. godine, od kada je aktivan na klupskoj sceni prošao kroz razne muzičke faze. Veliki je poznavalac minimal i deep house zvuka, ali se ipak vratio prvoj ljubavi – tehno zvuku. Žurka počinje u 22 sata.

Nedelja 19. jul

Klub Clash je zaista busy busy ove nedelje! Ovog puta će svirati četiri benda – Contwig i Oak iz Švedske, Glances iz Italije i EagleHasLanded iz Srbije. Prva svirka počinje u 21 sat (ali stvarno) i ulaz je 200 dinara.

Studenti Interaktivnog Dizajna Kraljevske Akademije Umetnosti iz Holandije u saradnji sa Umetnickom Asocijacijom i klubom Alternativa predstavljaju kolektivnu izložbu na temu: ALHEMIJA. Izložba će početo u 20 sati u Alternativi.

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Digitalni nomadi: život bez granica

Kada kažemo digitalni nomad zamišljamo nekog lika u hipsterskoj "havaji" košulji i sa bradom, na plaži na Baliju, kako čuka "Javu"…

.

Vredi pročitati: "Praznik u komi"

Di-džej, pozorišni radnik i pisac Vukašin Vojvodić preporučio nam je delo francuskog pisca novije generacije Frederika Begbedea "Praznik u komi".

.

Život kroz muziku, pozorište i knjige

Ime Vukašin Vojvodić često se može čuti u najavama novosadskih klupskih dešavanja, kada je u pitanju DJ scena, ali i…

.

Kako mladi vide Novi Sad?

Novosadski srednjoškolci kreirali su vodič za mlade "KULtura kroz Novi Sad" i pokazali šta je ono što naš grad čini…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo