.
Trenutno
Superoperater
 Petar Klaić i Jelena Mijatović
Društvo / Obrazovanje

Naučite kako se piše motivaciono pismo

16.12.2014.

Za one koji ipak žele da budu sigurni da će odlično napisati motivaciono pismo za studentsku razmenu, Novosadska mreža studenata Erasmus (ESN), organizuje radionicu na kojoj će pokazati kako se to radi. Pored toga, oni će pokazati i kako je najbolje napisati CV.

.

Koliko ste puta smatrali noćnom morom pisanje motivacionih pisama jer jednostavno ne znate kako da ono bude savršeno i dopadljivo onima koji trebaju da odobre vaše stipendije. Kako ovo jeste nekim studentima velika prepreka, mi smo malo istražili kako da vam to olakšamo.

Potražili smo obuke za pisanje motivacionih pisama i pitali kako to izgleda one koji su to već radili nekoliko puta.

Student istorije umetnosti, Stefan Zarić, ispričao nam je na šta treba obratiti pažnju kada spremate motivaciono u zadatoj formi, i kada ono sme da bude u slobodnoj formi.

 - Važno je da obratite pažnju na samu formu i vizuelnost pisma. Niko neće hteti da čita predugačka pisma, sa puno podataka, informacija, brojeva. Trudite se da budete zanimljivi i koncizni, razmislite šta bi to moglo da bude zanimljivo onima od kojih tražite stipendiju, objasnio je Stefan.

 On kao primer navodi to da je u svom pismu istakao interesovanje za dešavanja u zemlji za koju aplicira i kako je to povezano sa onim ime se on bavi.

 - Kada je reč o Sjedinjenim Američkim Državama, nemojte spominjati politiku i religiju, jer je to ono na šta oni baš i ne dobijaju fin utisak, - detaljan je bio Stefan za O radio.

 Za one koji ipak žele da budu sigurni da će odlično napisati motivaciono pismo za studentsku razmenu, Novosadska mreža studenata Erasmus (ESN), organizuje radionicu na kojoj će pokazati kako se to radi. Pored toga, oni će pokazati i kako je najbolje napisati CV.

 Radionica je planirana za 21. decembar, u Rektoratu, a svi zainteresovani mogu da se prijave do petka, 19. decembra, tako što će svoje podatke poslati na esnnsvicepresident@gmail.com,

Požurite, jer je broj mesta ograničen, a više informacija možete pronaći na fb eventu ESN-a.

 

N.Š. 

.
Omladinski kreativni centar OKCe i Opšta škola "Nikola Tanurdžić" organizuju početni kurs grčkog jezika za mlade od 18 do 30…
.
Predstavljanje jednogodišnjeg univerzitetskog kursa "Liderstvo i razvojni omladinski rad" švedskog Univerziteta Jönköping biće…
.
Homoseksualnost i transseksualnost naše društvo i dalje, iako nisu retke pojave, ne prepoznaje kao odvojene pojmove, zbog nedostatka…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?