...
TRENUTNO21:00 - 22:0090 u 60

Društvo / Obrazovanje

Mart je mesec studenata inženjera

25.02.2020.

"Novosadski dani inženjera’" biće održani od 7. do 29. marta. Kako su najavili organizatori, ovaj projekat čine radionice, diskusioni paneli, inženjersko tamičenje i A-STEP 2030 događaj (Attracting diverSe Talent to the Engineering Professions).

.

EBEC (European BEST Engineering Competition) je deo Novosadskih dana inženjera koji se organizuje već šest godina. Kako kažu organizatori, to je jedan od najbrže rastućih projekata Udruženja studenata tehnike Evrope BEST Novi Sad (Board of European Students of Technology). U okviru ovog inženjerskog takmičenja, četiri tima, sa po četiri učesnika, takmiče se u rešavanju stvarnih problema kompanije (studija slučaja) ili izrade rešenja za dati zadatak, koristeći ograničene količine materijala u ograničenom vremenskom periodu (timski dizajn). Ovaj deo biće organizovan 21. i 22. marta. 

Takmičenje se sastoji od tri runde: lokalne, regionalne i finalne. Pobednici sa novosadskog Univerziteta će, nakon lokalne runde, nastaviti učešće na regionalnoj koja se ove godine održava u Beogradu. Oni najbolji će se takmičiti u finalnoj rundi u Varšavi, nakon koje će njih osmoro poneti titulu pobednika.

novosadskidaniinzenjera2 jpg

Jedan od inicijatora ovog projekata Vukašin Ocokoljić kaže da su došli na ideju za realizaciju EBEC-a zbog toga što studenti nemaju dovoljno prilika za praksu.

"Cilj takmičenja je da usavrši studente, da upoznaju što više ljudi koji će im pomoći u pronalaženju posla i prakse. Ove godine odlučili smo da proširimo takmičenje, pa će se održavati i interaktivne radionice kako bismo pripremili takmičare. Primetili smo da je prošle godine to bilo na malo nižem nivou, takmičari su se videli prvi put na takmičenju, nisu bili dovoljno upoznati sa samom tematikom, itd. Zato smo ove godine rešili da organizujemo interaktivne radionice, kako bismo pripremili takmičare, obezbedili team building i kako bismo to podigli na neki sledeći nivo", rekao je Vukašin za Oradio.

novosadskidaniinzenjera3 jpg

Novosadsko Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST je neprofitna, apolitična studentska organizacija. Predstavlja jednu od 93 lokalnih grupa koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 34 države širom Evrope. Cilj BEST-a je povezivanje univerziteta, studenata i kompanija. Kako kaže PR BEST-a Novi Sad Teodora Šišaković, pored inženjerskog takmičenja, nude i akademske seminare, simpozijum o obrazovanju i velike sajmove zapošljavanja.

"Trudimo se da razvijemo studente i da im pružimo komplementarno obrazovanje, da steknu neko iskustvo. Kroz volontiranje i studentske organizacije stičemo iskustvo. Pored ovog projekta, u septembru ćemo imati Međunarodni akademski seminar, tema još nije određena, ali biće otvoren za studente Univerziteta u Novom Sadu", najavila je Teodora.

Prijave za EBEC otvorene su do prvog marta. Uslov je da je takmičar student Univerziteta u Novom Sadu. Takmičenje će se odvijati na engleskom jeziku, kako zadaci tako i prezentovanje rešenja. Možete se prijaviti preko ovog linka.

foto: BEST Novi Sad 

S.P.

Možda te još zanima:

.

Talentovani pijanisti o kojima se premalo govori

Kada ste poslednji put čuli da su naši pijanisti osvojili nagradu na nekom svetskom takmičenju? Nažalost, ovakve vesti ne dolaze…

.

Karantin umesto predavanja i šetnje po Rimu

Dozvoljeno kretanje do 17 časova, dugi redovi ispred veleprodaja i apoteka, nestašica asepsola i drugih sredstava za dezinfekciju, u popodnevnim…

.

Kuvanje za medalju

Dok smo u karantinu i dok traje pandemija korona virusa, dobro nam dođe neka lepa vest koja će bar malo…

.

Sistematski pregled: izbor ili obaveza?

Pored zdravog načina života, periodični sistematski pregledi ostaju najvažnija mera u prevenciji različitih oboljenja i unapređenju kvaliteta života. Njih treba…

.

Srpski studenti na razmeni i dalje u zaraženim zonama

Deo srpskih studenata koji su otišli na razmenu i dalje se nalazi u ugroženim predelima. Međutim, ima i onih koji…

.

Do posla u struci uz malo sreće i puno truda

Ima li posla u struci i da li smo "pogodili" profesiju? Nekada i ne tražimo posao u struci, jer u…

  • 18:00 Dnevna soba
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 21:00 90 u 60
  • 22:00 Strip o vedač
  • 23:00 Alt Šou

Anketa

Da li se pridržavate preporuke o ostajanju kod kuće tokom epidemije korona virusa? 

Oradio logo