...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Literarni konkurs za srednjoškolce

04.04.2023.

Odsek za srpsku književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu raspisuje literarni konkurs za srednjoškolce pod nazivom "Knjiga znači šuma".

.

Teme konkursa su ekologija, ekološka svest, priroda, tehnologija, kultura i književnost. Zainteresovani srednjoškolci svoj rad mogu stvoriti u svim popularnim književnim oblicima poput proze, poezije, dramskog teksta, eseja, scenarija, stripa, mange i drugog. Kako je objašnjeno, đaci nisu žanrovski uokvireni, te je rad moguće dostaviti i kao fan-fikciju, epsku fantaziju, krimi-priču, naučnu fantastiku i slično. 

Oragnizatori naglašavaju da obim rada ne sme preći 1.500 reči, ali i da najbolje očekuju nagrade, kao i diplome i pohvale koje će biti dodeljene na svečanosti koja sledi nakon objave rezultata konkursa.

Kako je navedeno, ovaj konkurs organizuje se povodom dvadeset godina od objavljivanja epske ekološke fantazije "Aven i jazopas u zemlji Vauka" Uroša Petrovića, kao i četrdeset godina od objavljivanja romana "Besnilo" Borislava Pekića, te pedeset godina ekoloških naučnofantastičnih priča "Svet se kaže šuma" i "Prostranije od carstva i sporije" Ursule Le Gvin.

Kako biste učestvovali potrebno je rad, kao i ime i prezime učenika, naziv i mesto škole, poslati na mail srpskaknj@ff.uns.ac.rs sa naznakom "Za literarni konkurs KNjIGA SE KAŽE ŠUMA" najkasnije do 15. maja.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Radne prakse za mlade moraju biti plaćene

Od 17. avgusta, pa sve do pre nekoliko dana bila je u toku javna rasprava o nacrtu Zakona o radnoj…

.

Mladi danas više senzibilisani za prepoznavanje seksualnog uznemiravanja

Istraživanja, kao i iskustvo organizacija koje rade sa mladima, pokazuju da su mladi danas više senzibilisani da prepoznaju različite oblike…

.

TAKT fest ove godine slavi solidarnost, raznolikost i zajedništvo

Od 20. do 24. septembra u Novom Sadu se održava 12. TAKT fest. Kroz pet dana programa u CK13, mladi,…

.

Kakav medijski sadržaj želiš?

Mi smo Oradio - omladinski internet radio i portal za mlade. Osim profesionalnog i etičnog izveštavanja za mlade i o…

.

Da domaći pop ponovo bude mejnstrim

Mladi Novosađanin Filip Baloš dokaz je da komercijalniji zvuk u Srbiji ne mora nužno da predstavlja jeftinu zabavu za široke…

.

Lokalnu zajednicu izdvajaju pripadnost i jedinstvena priča

Stalno slušamo da su lokalne zajednice važne, da je podsticanje aktivizma na lokalu bitno za mlade, njihov razvoj i uključivanje.…

  • 17:50 Leto na O radiju
  • 18:00 Music mix by Anja
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo