...
TRENUTNO14:00 - 15:00RetroTips

Društvo / Obrazovanje

Letnja praksa za programere i web dizajnere

07.07.2015.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije otvorilo je poziv za studentsku praksu za pet praktikanata u grupi za razvoj informacionog sistema. Poziv je otvoren do 10. jula, a praksa u trajanju od dve meseca odvijala bi se u periodu od 15. jula do 15. septembra.

.

Poziv je otvoren za mlade koji imaju status studenta na osnovnim ili master studijama (potvrdu obrazovne institucije obezbeđuju samo za studenti koji su izabrani za praksu, tj. nije je potrebno priložiti uz prijave). Na konkurs imaju pravo da se prijave studenti akreditovanih akademiskih i strukovnih studijskih programa svih nivoa.

Potrebno je da kandidati i kandidatkinje poseduju odlično znanje i iskustvo u programiranju veb aplikacija i poznavanje PHP-a i MySQL-a i poznavanje bar jednog objektno orijentisanog ili funkcionalnog programskog jezika ili odlično znanje i iskustvo u oblasti veb dizajna: HTML, CSS, JavaScript.

Program studentske prakse obavljaće se kroz rad uz učenje o poslovima izrade veb aplikacija za potrebe skupljanja i prikazivanja podataka o obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji, zatim korisničkoj podršci u procesu skupljanja podataka od obrazovnih i naučnih institicija i obradi podataka iz različitih izvora za potrebe Ministarstva.

Praktikant će sve zadatke obavljati uz mentorstvo zaposlenih u grupi za razvoj informacionog sistema Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Radna praksa se obavlja u zgradi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Nemanjina 22-26, Beograd.

Za studente koji nemaju smeštaj u Beogradu, za vreme trajanja prakse su obezbeđena 3 mesta u studentskom domu u Beogradu.

Zainteresovani treba do 10. jula da pošalju svoje motivaciono pismo i biografiju u EuroPass formatu pošalju na http://147.91.185.91/limesurvey/index.php/916996/lang-sr.

Biografija i motivaciono pismo treba da sadrže linkove ka radovima studenta iz oblasti veb dizajna ili programiranja aplikacija (bilo da su ovi radovi napravljeni u svrhe vežbe ili u neke druge svrhe).

Na razgovor će biti pozvani samo odabrani kandidati 14. jula. Mole se potencijalni aplikanti kojima ne odgovara vreme razgovora za praksu ili same prakse da to naglase u aplikaciji (usklađivanje termina je moguće), navodi se u saopštenju Ministarstva.


Možda te još zanima:

.

Raspisan konkurs za 20. Festival uličnih svirača

Organizatori Festivala uličnih svirača saopštili su da će ovogodišnji Gradić fest biti održan od 27. do 29. avgusta u Podgrađu…

.

Građani retko odlučuju o sredstvima u kulturi

U toku je kampanja "1% za kulturu", koju je pokrenula grupa aktera sa domaće kulturne scene. Kako navode na zvaničnoj…

.

Prijavi se za #AmChamps007-Mladi lideri promena

Konkurs za sedmu generaciju programa AmChamps predstavlja jedinstveni program profesionalnog usavršavanja koji će okupiti 40 odabranih učesnika, 20 studenata i…

.

Konkurs za dodelu studentskih stipendija za nedostajuća zanimanja

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu 250 studentskih stipendija za studente druge i treće godine…

.

Zakorači u svet novih ideja

Sredinom oktobra, raspisan je konkurs za najbolju studentsku inovativnu ideju u okviru projekta "Space4Women – Zakoračimo u svet novih ideja". 

.

Prijavi se za Evropsku školu debate

Informacioni centar Evropske unije i Otvorena komunikacija raspisuju konkurs za šestu generaciju polaznika "Evropske škole debate". Od novembra do februara…

  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo