.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Letnja praksa za programere i web dizajnere

07.07.2015.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije otvorilo je poziv za studentsku praksu za pet praktikanata u grupi za razvoj informacionog sistema. Poziv je otvoren do 10. jula, a praksa u trajanju od dve meseca odvijala bi se u periodu od 15. jula do 15. septembra.

.

Poziv je otvoren za mlade koji imaju status studenta na osnovnim ili master studijama (potvrdu obrazovne institucije obezbeđuju samo za studenti koji su izabrani za praksu, tj. nije je potrebno priložiti uz prijave). Na konkurs imaju pravo da se prijave studenti akreditovanih akademiskih i strukovnih studijskih programa svih nivoa.

Potrebno je da kandidati i kandidatkinje poseduju odlično znanje i iskustvo u programiranju veb aplikacija i poznavanje PHP-a i MySQL-a i poznavanje bar jednog objektno orijentisanog ili funkcionalnog programskog jezika ili odlično znanje i iskustvo u oblasti veb dizajna: HTML, CSS, JavaScript.

Program studentske prakse obavljaće se kroz rad uz učenje o poslovima izrade veb aplikacija za potrebe skupljanja i prikazivanja podataka o obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji, zatim korisničkoj podršci u procesu skupljanja podataka od obrazovnih i naučnih institicija i obradi podataka iz različitih izvora za potrebe Ministarstva.

Praktikant će sve zadatke obavljati uz mentorstvo zaposlenih u grupi za razvoj informacionog sistema Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Radna praksa se obavlja u zgradi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Nemanjina 22-26, Beograd.

Za studente koji nemaju smeštaj u Beogradu, za vreme trajanja prakse su obezbeđena 3 mesta u studentskom domu u Beogradu.

Zainteresovani treba do 10. jula da pošalju svoje motivaciono pismo i biografiju u EuroPass formatu pošalju na http://147.91.185.91/limesurvey/index.php/916996/lang-sr.

Biografija i motivaciono pismo treba da sadrže linkove ka radovima studenta iz oblasti veb dizajna ili programiranja aplikacija (bilo da su ovi radovi napravljeni u svrhe vežbe ili u neke druge svrhe).

Na razgovor će biti pozvani samo odabrani kandidati 14. jula. Mole se potencijalni aplikanti kojima ne odgovara vreme razgovora za praksu ili same prakse da to naglase u aplikaciji (usklađivanje termina je moguće), navodi se u saopštenju Ministarstva.


.
Probna vozačka dozvola moći će da traje i do četiri godine, kaže pravilnik novog Zakona o bezbednosti saobraćaja. Ovo je jedna…
.
Sve više studenata u Srbiji ima želju da studira ili svoje veštine unapredi u inostranstvu, ali studenti, uglavnom, nisu dovoljno…
.
Još jedan On the record festival je iza nas. Nakon višednevnih tribina, radionica i dodela nagrada za najbolje studentske radove,…
Program
Kalendar događaja
Septembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
      
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?