...
ORADIO UŽIVO

Društvo / Obrazovanje

Letnja praksa za programere i web dizajnere

07.07.2015.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije otvorilo je poziv za studentsku praksu za pet praktikanata u grupi za razvoj informacionog sistema. Poziv je otvoren do 10. jula, a praksa u trajanju od dve meseca odvijala bi se u periodu od 15. jula do 15. septembra.

.

Poziv je otvoren za mlade koji imaju status studenta na osnovnim ili master studijama (potvrdu obrazovne institucije obezbeđuju samo za studenti koji su izabrani za praksu, tj. nije je potrebno priložiti uz prijave). Na konkurs imaju pravo da se prijave studenti akreditovanih akademiskih i strukovnih studijskih programa svih nivoa.

Potrebno je da kandidati i kandidatkinje poseduju odlično znanje i iskustvo u programiranju veb aplikacija i poznavanje PHP-a i MySQL-a i poznavanje bar jednog objektno orijentisanog ili funkcionalnog programskog jezika ili odlično znanje i iskustvo u oblasti veb dizajna: HTML, CSS, JavaScript.

Program studentske prakse obavljaće se kroz rad uz učenje o poslovima izrade veb aplikacija za potrebe skupljanja i prikazivanja podataka o obrazovnim i naučnim institucijama u Srbiji, zatim korisničkoj podršci u procesu skupljanja podataka od obrazovnih i naučnih institicija i obradi podataka iz različitih izvora za potrebe Ministarstva.

Praktikant će sve zadatke obavljati uz mentorstvo zaposlenih u grupi za razvoj informacionog sistema Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Radna praksa se obavlja u zgradi Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Nemanjina 22-26, Beograd.

Za studente koji nemaju smeštaj u Beogradu, za vreme trajanja prakse su obezbeđena 3 mesta u studentskom domu u Beogradu.

Zainteresovani treba do 10. jula da pošalju svoje motivaciono pismo i biografiju u EuroPass formatu pošalju na http://147.91.185.91/limesurvey/index.php/916996/lang-sr.

Biografija i motivaciono pismo treba da sadrže linkove ka radovima studenta iz oblasti veb dizajna ili programiranja aplikacija (bilo da su ovi radovi napravljeni u svrhe vežbe ili u neke druge svrhe).

Na razgovor će biti pozvani samo odabrani kandidati 14. jula. Mole se potencijalni aplikanti kojima ne odgovara vreme razgovora za praksu ili same prakse da to naglase u aplikaciji (usklađivanje termina je moguće), navodi se u saopštenju Ministarstva.


Možda te još zanima:

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Javni poziv za umetnike

Studentski kulturni centar Novi Sad raspisuje javni poziv za umetnike za prijavu projekata i umetničkih radova na osnovu Konkursa za finansiranje…

.

Heroji u zelenoj boji

U okviru petogodišnjeg projekta "Zajedno za životnu sredinu", Mladi istraživači Srbije pozivaju aktiviste za zaštitu prirode, koji su organizovani kroz neformalne grupe…

.

Nagradni video konkurs za srednjoškolce

Delegacija Evropske unije i ove godine organizuje nagradni video konkurs "Evropa i ja" za srednjoškolce, koji je otvoren do 1.…

.

Konkurs za regionalno partnerstvo mladih

Beogradski centar za bezbednosnu politiku i USAID, u saradnji sa partnerskim organizacijama, otvorili su konkurs za program Regionalno partnerstvo mladih.…

.

Konkurs za esej

Fondacija Konrad Adenauer u Beogradu i Institut za javnu politiku raspisali su Konkurs za esej "O meni se radi! Zašto…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo