.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Konkurs za umetnike željne eksperimentisanja

30.01.2015.

   Projekat "Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke" otvorio je međunarodni konkurs za umetnike koji traje do 9. februara.

.
   Umetnici koji su skloni eksperimentisanju sa novim medijima imaće priliku za istraživanje novih umetničkih formi u kontekstu vrhunske nauke i pod naučnim mentorstvom. Projekat pruža mogućnost ulaska u mrežu evropskih umetnika koji deluju u toj oblasti, ali i u programe i aktivnosti koje Ars elektronika realizuje.
 
   Projekat spaja nauku i umetnost i donosi izuzetne nagrade umetnicima čiji radovi budu izabrani: dva prvonagrađena projekta dobijaju jednomesečnu rezidenciju i mentorski rad s naučnicima u Južnoj evropskoj opservatoriji (ESO), koja se nalazi na planinskim vencima Čilea u Južnoj Americi i predstavlja jedan od najznačajnijih astronomskih centara naše planete. Projekti se zatim realizuju u okviru FutureLab laboratorije Ars elektronike, pre nego što se premijerno prikažu na Ars elektronika festivalu u Lincu, početkom septembra 2015.
 
   Kako je Srbija inicijalni partner projekta, Centar za promociju nauke će sigurno realizovati dva projekta, koji uključuju autorsku naknadu za autora od 1.000 evra i troškove produkcije rada od 2.000 evra po radu. Umetnici će imati direktnu saradnju sa naučnikom koji će biti angažovan kao mentor tokom realizacije radova.
 
   Mogu da se prijave svi koji se bave interaktivnom umetnošću, digitalnom muzikom i zvukom, digitalnim dizajnom, digitalnim arhitektonskim instalacijama, kompjuterskim animacijama, filmom, fotografijom i vizuelnim efektima, digitalnom zajednicom i društvenim mrežama, hibridnom umetnošću, performansom i koreografijom.
 
   Projekat je finansiran kroz program Kreativna Evropa Evropske komisije, a njegov cilj je spoj savremenih naučnih otkrića i aktuelnih praksi u domenu digitalne umetnosti – interaktivna umetnost, digitalna muzika i zvuk, digitalni dizajn, digitalne arhitektonske instalacije, kompjuterske animacije, film, fotografija i vizuelni efekti, digitalne zajednice i društvene mreže, hibridna umetnost, performansi i koreografije.
 
   Sve dodatne informacije o projektu i uslovima konkursa istražite ovde.

   Proces registracije umetnika odvija se direktno preko projektne stranice na sajtu Ars elektronike.

.
U Novom Sadu nedavno je održana prva IT konferencija "VE:Conf From 0 to 1" u kojoj je učestvovalo dve stotine studenata i stručnjaka…
.
Svako ko ide na fakultet ili provodi vreme sa nekim ko studira zna koliko mesec jun može da bude naporan.  Rezultati istraživanja…
.
Želite da naučite nešto kvalitetno, novo ali da je besplatno? Imamo sajt za vas. 
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?