...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Konkurs za umetnike željne eksperimentisanja

30.01.2015.

   Projekat "Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke" otvorio je međunarodni konkurs za umetnike koji traje do 9. februara.

.
   Umetnici koji su skloni eksperimentisanju sa novim medijima imaće priliku za istraživanje novih umetničkih formi u kontekstu vrhunske nauke i pod naučnim mentorstvom. Projekat pruža mogućnost ulaska u mrežu evropskih umetnika koji deluju u toj oblasti, ali i u programe i aktivnosti koje Ars elektronika realizuje.
 
   Projekat spaja nauku i umetnost i donosi izuzetne nagrade umetnicima čiji radovi budu izabrani: dva prvonagrađena projekta dobijaju jednomesečnu rezidenciju i mentorski rad s naučnicima u Južnoj evropskoj opservatoriji (ESO), koja se nalazi na planinskim vencima Čilea u Južnoj Americi i predstavlja jedan od najznačajnijih astronomskih centara naše planete. Projekti se zatim realizuju u okviru FutureLab laboratorije Ars elektronike, pre nego što se premijerno prikažu na Ars elektronika festivalu u Lincu, početkom septembra 2015.
 
   Kako je Srbija inicijalni partner projekta, Centar za promociju nauke će sigurno realizovati dva projekta, koji uključuju autorsku naknadu za autora od 1.000 evra i troškove produkcije rada od 2.000 evra po radu. Umetnici će imati direktnu saradnju sa naučnikom koji će biti angažovan kao mentor tokom realizacije radova.
 
   Mogu da se prijave svi koji se bave interaktivnom umetnošću, digitalnom muzikom i zvukom, digitalnim dizajnom, digitalnim arhitektonskim instalacijama, kompjuterskim animacijama, filmom, fotografijom i vizuelnim efektima, digitalnom zajednicom i društvenim mrežama, hibridnom umetnošću, performansom i koreografijom.
 
   Projekat je finansiran kroz program Kreativna Evropa Evropske komisije, a njegov cilj je spoj savremenih naučnih otkrića i aktuelnih praksi u domenu digitalne umetnosti – interaktivna umetnost, digitalna muzika i zvuk, digitalni dizajn, digitalne arhitektonske instalacije, kompjuterske animacije, film, fotografija i vizuelni efekti, digitalne zajednice i društvene mreže, hibridna umetnost, performansi i koreografije.
 
   Sve dodatne informacije o projektu i uslovima konkursa istražite ovde.

   Proces registracije umetnika odvija se direktno preko projektne stranice na sajtu Ars elektronike.

Možda te još zanima:

.

Mačke u umetnosti kroz istoriju

Mačke kao kućni ljubimci su tu sa nama od pamtiveka. Da je tako dokaz su i brojna umetnička dela na…

.

Dela Vinsenta Van Goga na internetu

Više od 200 slika, 500 crteža i 700 pisama - sve to možete pronaći u Van Gogovom muzeju čija je…

.

Zavirite u muzej Fride Kalo

Fride Kalo je jedna od najpoznatijih umetnica današnjice, svi znaju za makar jedno njeno delo. Muzej posvećen njoj, poznatiji kao…

.

Tejt galerija otvorila svoja vrata

Ujedinjeno Kraljevstvo je dom Tejt galerije. Njihova kolekcija današnje moderne umetnosti svake godine privlači veliki broj ljudi iz celog sveta.…

.

Oči u oči sa pozorišnim svetom

Akademija umetnosti u Novom Sadu biće u periodu od 6. do 8. decembra domaćin studentima dramske umetnosti iz regiona, u…

.

Dnevna doza umetnosti na vašem telefonu

Aplikacija DailyArt vam svakog dana na telefon donosi ponešto zanimljivo iz istorije slikarstva.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo