.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

Konkurs za Letnju akademiju za mlade

07.05.2018.

U toku je prijava za Letnju akademiju za mlade i projekat "Slučaj Petrovaradin - Upravljanje istorijskim gradskim predelima", koja će biti organizovana u Petrovaradinu od 5. do 12. avgusta.

.

Grupa mladih stručnjaka odabrana na javnom konkursu imaće priliku da radi uz lokalne stručnjake i vodeće praktičare i teoretičare za upravljanje istorijskim gradskim predelima širom Evrope. Konkurs je otvoren do 15. maja.

Projekat koristi osamnaestovekovni gradski predeo Petrovaradinske tvrđave kao poligon za profesionalno usavršavanje mladih stručnjaka za odgovorno, održivo i razvojno upravljanje istorijskim gradovima.

Nakon istraživačkih aktivnosti u okviru prvog segmenta projekta koji nosi naziv "Propitivanja", biće realizovana i Letnja akademija o upravljanju istorijskim gradskim predelima za 25 lokalnih, regionalnih i međunarodnih mladih stručnjaka koji se bave zaštitom, interpretacijom i upravljanjem kulturnim nasleđem, kao i razvojem kulturnog turizma i urbanim i pejzažnim planiranjem. 

Saznajte više o programu Letnje akademije i prijavite se do 15. maja, 2018.

Projekat "Slučaj Petrovaradin - Upravljanje istorijskim gradskim predelima" realizuju Evropa Nostra Srbija, Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Fondacija "Novi Sad 2021 Evropska prestonica kulture’" i Fakultet za sport i turizam - Tims iz Novog Sada, u partnerstvu sa međunarodnim organizacijama Edinburgh World Heritage, Europa Nostra i Globalnom opservatorijom za istorijske gradske predele pod okriljem Unesco-a.

J. G. 

.
Akademija umetnosti u Novom Sadu kroz manifestaciju "Nedelja otvorenih vrata" predstaviće svoje studijske programe zainteresovanima…
.
ShareAmerica Conversation Club je novi program Američkog kutka, koji podrazumeva korišćenje i obrađivanje članaka sa sajtova…
.
"Objasnite emotikon sa slike u prosto proširenoj rečenici". Vrlo je moguće da bi ovakva rečenica mogla da se nađe u udžbenicima…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Na šta posebno obraćate pažnju na deklaracijama hrane i pića?