.
Trenutno : Elektro pop iz špajza
RetroTips
 Jovan Marjanović i Predrag Novković
Društvo / Obrazovanje

Konkurs za Letnju akademiju za mlade

07.05.2018.

U toku je prijava za Letnju akademiju za mlade i projekat "Slučaj Petrovaradin - Upravljanje istorijskim gradskim predelima", koja će biti organizovana u Petrovaradinu od 5. do 12. avgusta.

.

Grupa mladih stručnjaka odabrana na javnom konkursu imaće priliku da radi uz lokalne stručnjake i vodeće praktičare i teoretičare za upravljanje istorijskim gradskim predelima širom Evrope. Konkurs je otvoren do 15. maja.

Projekat koristi osamnaestovekovni gradski predeo Petrovaradinske tvrđave kao poligon za profesionalno usavršavanje mladih stručnjaka za odgovorno, održivo i razvojno upravljanje istorijskim gradovima.

Nakon istraživačkih aktivnosti u okviru prvog segmenta projekta koji nosi naziv "Propitivanja", biće realizovana i Letnja akademija o upravljanju istorijskim gradskim predelima za 25 lokalnih, regionalnih i međunarodnih mladih stručnjaka koji se bave zaštitom, interpretacijom i upravljanjem kulturnim nasleđem, kao i razvojem kulturnog turizma i urbanim i pejzažnim planiranjem. 

Saznajte više o programu Letnje akademije i prijavite se do 15. maja, 2018.

Projekat "Slučaj Petrovaradin - Upravljanje istorijskim gradskim predelima" realizuju Evropa Nostra Srbija, Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada, Fondacija "Novi Sad 2021 Evropska prestonica kulture’" i Fakultet za sport i turizam - Tims iz Novog Sada, u partnerstvu sa međunarodnim organizacijama Edinburgh World Heritage, Europa Nostra i Globalnom opservatorijom za istorijske gradske predele pod okriljem Unesco-a.

J. G. 

.
Studenti i nastavnici PMF-a osvojili su pregršt medalja poslednjih meseci. Najsvežiji primeri su takmičenje u Istanbulu održano…
.
Sajam zapošljavanja i stručnog usavršavanja za studente biće održan u sredu 23. maja u holu Visoke poslovne škole strukovnih…
.
Predavanje "Književnost i humor u 'Saut Parku'" biće održano u utorak, 22. maja, u 18:30 h u Američkom kutku.
Program
Kalendar događaja
Maj 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Da li su online peticije dovoljne da se nešto promeni?