...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Društvo / Obrazovanje

Konkurs za dodelu studentskih stipendija za nedostajuća zanimanja

05.11.2019.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo je konkurs za dodelu 250 studentskih stipendija za studente druge i treće godine na univerzitetima u Srbiji. 

.

Stipendije će biti dodeljene Prirodno matematičkim fakultetima i Filozofskim fakultetima svih univerziteta, na  različitim smerovima. Ovu priliku dobiće i studenti Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na svim studijskim programima.

Dodatni uslovi konkursa uključuju da su kandidati upisani prvi put u tekuću školsku godinu, finansirani iz budžeta, van radnog odnosa, da su državljani Srbije ili imaju prebivalište i da nisu gubili nijednu godinu, odnosno imaju položene sve ispite iz prethodnih i prosečnu ocenu najmanje 7,50. 

Кonkurs je otvoren do 15. novembra, a prijave se podnose Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na adresu Nemanjina 22-26, sa naznakom: "Stipendije za nedostajuća zanimanja", a skeniranu dokumentaciju treba proslediti i elektronskom poštom, na adresu: inicijalnoobrazovanje@mpn.gov.rs.  

Više detalja o uslovima za prijavu na Кonkurs možete pročitati u tekstu Кonkursa na sajtu Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja.

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za Videomedeju

Organizatori festivala Videomedeja raspisali su konkurs za učesnike i volontere ovogodišnjeg, 24. festivala. Prijavljivanje je isključivo onlajn i traje do…

.

Kakve priče znate o Petrovaradinu?

Da li znate neku zanimljivu priču ili legendu o Petrovaradinu? Ukoliko znate, podelite je na novoj platformi "Priče iza gradova",…

.

Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva

Otvoren je novi javni Konkurs iz oblasti izdavaštva i prevodilaštva u okviru projekta "Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture".

.

Raspisan konkurs za "Uhvati film" 2020.

Organizatori regionalnog filmskog festivala "Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, raspisali su konkurs za ovogodišnji…

.

Raspisan konkurs za 20. Festival uličnih svirača

Organizatori Festivala uličnih svirača saopštili su da će ovogodišnji Gradić fest biti održan od 27. do 29. avgusta u Podgrađu…

.

Građani retko odlučuju o sredstvima u kulturi

U toku je kampanja "1% za kulturu", koju je pokrenula grupa aktera sa domaće kulturne scene. Kako navode na zvaničnoj…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Dnevna soba

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo