.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Konkurs projekta Evropska mreža digitalne umetnosti

25.01.2015.

Konkurs u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke, čiji koordinator je Ars Elektronika iz Linca, a Centar za promociju nauke iz Srbije jedan od partnera, otvoren je za sve zainteresovane umetnike do 9. februara.

.

Ovaj projekat, koji spaja nauku i umetnost, donosi nagrade umetnicima čiji radovi budu izabrani: dva prvonagrađena projekta dobijaju jednomesečnu rezidenciju i mentorski rad s naučnicima u Južnoj evropskoj opservatoriji (ESO), koja se nalazi na planinskim vencima Čilea u Južnoj Americi i predstavlja jedan od najznačajnijih astronomskih centara naše planete.

 Projekti se zatim realizuju u okviru FutureLab laboratorije Ars elektronike, pre nego što se premijerno prikažu na Ars elektronika festivalu u Lincu, početkom septembra 2015.

Centar za promociju nauke će na nacionalnom nivou realizovati dva projekta: realizacija projekta na nacionalnom nivou uključuje autorsku naknadu za autora u iznosu od 1.000 evra i troškove produkcije rada (2.000 evra po radu).

Umetnici će, takođe, imati direktnu saradnju sa naučnikom koji će biti angažovan kao mentor tokom realizacije radova.

Ovaj projekat finansiran je kroz program Kreativna Evropa Evropske komisije, a njegov cilj je spoj savremenih naučnih otkrića i aktuelnih praksi u domenu digitalne umetnosti - interaktivna umetnost, digitalna muzika i zvuk, digitalni dizajn, digitalne arhitektonske instalacije, kompjuterske animacije, film, fotografija i vizuelni efekti, digitalne zajednice i društvene mreže, hibridna umetnost, performansi i koreografije.

Sve dodatne informacije o projektu i uslovima konkursa mogu se pronaći na sajtu Centra za promociju nauke.

 

L.K.

.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
.
Ispitni rok je verovatno poslednja stvar koja je studentima u glavi na avgustovskih 36 stepeni. Međutim, kako nam je do ispitnog…
.
Beogradski centar za ljudska prava 12. avgusta, na međunarodni dan mladih, organizuje igranje društvenih igara koje za cilj imaju…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?