...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Konkurs projekta Evropska mreža digitalne umetnosti

25.01.2015.

Konkurs u okviru projekta Evropska mreža digitalne umetnosti i nauke, čiji koordinator je Ars Elektronika iz Linca, a Centar za promociju nauke iz Srbije jedan od partnera, otvoren je za sve zainteresovane umetnike do 9. februara.

.

Ovaj projekat, koji spaja nauku i umetnost, donosi nagrade umetnicima čiji radovi budu izabrani: dva prvonagrađena projekta dobijaju jednomesečnu rezidenciju i mentorski rad s naučnicima u Južnoj evropskoj opservatoriji (ESO), koja se nalazi na planinskim vencima Čilea u Južnoj Americi i predstavlja jedan od najznačajnijih astronomskih centara naše planete.

 Projekti se zatim realizuju u okviru FutureLab laboratorije Ars elektronike, pre nego što se premijerno prikažu na Ars elektronika festivalu u Lincu, početkom septembra 2015.

Centar za promociju nauke će na nacionalnom nivou realizovati dva projekta: realizacija projekta na nacionalnom nivou uključuje autorsku naknadu za autora u iznosu od 1.000 evra i troškove produkcije rada (2.000 evra po radu).

Umetnici će, takođe, imati direktnu saradnju sa naučnikom koji će biti angažovan kao mentor tokom realizacije radova.

Ovaj projekat finansiran je kroz program Kreativna Evropa Evropske komisije, a njegov cilj je spoj savremenih naučnih otkrića i aktuelnih praksi u domenu digitalne umetnosti - interaktivna umetnost, digitalna muzika i zvuk, digitalni dizajn, digitalne arhitektonske instalacije, kompjuterske animacije, film, fotografija i vizuelni efekti, digitalne zajednice i društvene mreže, hibridna umetnost, performansi i koreografije.

Sve dodatne informacije o projektu i uslovima konkursa mogu se pronaći na sajtu Centra za promociju nauke.

 

L.K.

Možda te još zanima:

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

.

Volonteri prirodi po meri

Mladi istraživači Srbije otvaraju konkurs za nagradu “Volonteri prirodi po meri“. Godišnja nagrada za volontere u zaštiti prirode ima za cilj…

.

Konkurs za najbolje studentske radove

Univerzitet u Beogradu je raspisao Konkurs za najbolji naučno-istraživački i stručni rad studenata u 2023. godini.

.

Konkurs za strip autore

Francuski institut u Srbiji, Grad Pančevo, Agencija KomunikArt i Međunarodni centar za strip i ilustraciju (Angulem, Francuska) pokrenuli su program…

.

SKCNS poziva u Omladinski teatar

Studentski kulturni centar Novi Sad otvara konkurs za studente Novosadskog univerziteta i sve mlade od 16 do 30 godina. Ukoliko…

.

Javni poziv za umetnike

Studentski kulturni centar Novi Sad raspisuje javni poziv za umetnike za prijavu projekata i umetničkih radova na osnovu Konkursa za finansiranje…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo