...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Društvo / Obrazovanje

Kineska kultura i jezik na dlanu

10.02.2015.

   U Konfučijevom institutu se nadaju da će zainteresovani za jezik upotpuniti znatiželju kursom o kineskoj kulturi. Predstavnica Instituta Nataša Pešić kaže da će predavanja jednako posvetiti pažnju kako teorijski tako i praktično, pa će se čajevi kuvati redovno, a ni umetnost vezivanja čvorova neće ostati zanemarena.

.

   Kurs kineskog jezika i kulture počeće uskoro na Filozofskom fakultetu u okviru rada Konfučijevog instituta. Pored kursa jezika, novo što nudi Institut su besplatni kursevi tokom kojih će predavačice iz Kine podučavati o kineskoj kaligrafiji, umetnosti vezanja čvorova i o tradicionalnoj kulturi kineskog čaja, što je nedavno privuklo pažnju velikog broja Novosađana/ki.

    Predstavnica Konfučijevog instituta Nataša Pešić rekla je za O radio da se očekuje veliki broj zainteresovanih budući da je kurs kineskog jezika na Filozofskom fakultetu ranijih godina privlačio dosta studenata, zbog čega preporučuje da se zainteresovani što pre jave.

    "Mi polaznicima nudimo kurs kineskog jezika od početnog A1 do najvišeg C2 nivoa, a na kraju će moći da polažu međunarodno priznati ispit kineskog jezika pod nazivom HSK, takođe na našem institutu, otkriva Pešić. 

   U Konfučijevom institutu se nadaju da će zainteresovani za jezik znanje upotpuniti kursom o kineskoj kulturi. Kada je reč o samim kursevima, Nataša Pešić kaže da će predavanja jednako posvetiti pažnju kako teorijski tako i praktično, pa će se čajevi kuvati redovno, a ni umetnost vezivanja čvorova neće ostati zanemarena.

    "Uvodni čas će sigurno biti teorijski jer je neophodno da se predstavi, primera radi, zbog čega Kinezi smatraju važnom umetnost pravljenja čvorova", objasnila je Pešić.

    Na ovaj kurs se možete prijaviti do 18. februara tako što ćete popunjen obrazac poslati na mejl adresu Filozofskog fakulteta -  konfucijev.institut@ff.uns.ac.rs, gde ujedno možete pogledati raspored predavanja i cenu kursa. 

 Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Besplatan letnji kurs kineskog jezika

"Atelje" organizuje besplatne časove kineskog jezika, koji će se održavati svakog ponedeljka, od 26. juna do 31. jula u Omladinskom…

.

Kratak kurs mode

Ako vas zanima moda i kako su se kroz decenije menjali trendovi i ukusu, imamo YouTube kanal za vas.

.

Nauči da crtaš kao Dizni

Svako od nas u kući ima papir i olovku, pa zašto to ne iskoristi na najbolji mogući način i nacrtati…

.

Harvardov kurs fotografije

Sa mobilnim telefonom u rukama svako od nas može da napravi dobru fotografiju, ali uz malo znanja one mogu biti…

.

Prijavi se na Art Kvart – Start!

Umetnički kursevi "Art Kvart – Start" namenjeni su svim omladincima uzrasta od 15 do 20 godina, a sastoje se od…

.

Kako doći do više klijenata na Upworku?

Događaj nazvan "Upwork Huddle" biće održan u subotu 25. maja od 18 časova u Startit centru. Namenjen je svima koji…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo