.
Trenutno
Lampica
 Novinari O radija
Društvo / Obrazovanje

Kineska kultura i jezik na dlanu

10.02.2015.

   U Konfučijevom institutu se nadaju da će zainteresovani za jezik upotpuniti znatiželju kursom o kineskoj kulturi. Predstavnica Instituta Nataša Pešić kaže da će predavanja jednako posvetiti pažnju kako teorijski tako i praktično, pa će se čajevi kuvati redovno, a ni umetnost vezivanja čvorova neće ostati zanemarena.

.

   Kurs kineskog jezika i kulture počeće uskoro na Filozofskom fakultetu u okviru rada Konfučijevog instituta. Pored kursa jezika, novo što nudi Institut su besplatni kursevi tokom kojih će predavačice iz Kine podučavati o kineskoj kaligrafiji, umetnosti vezanja čvorova i o tradicionalnoj kulturi kineskog čaja, što je nedavno privuklo pažnju velikog broja Novosađana/ki.

    Predstavnica Konfučijevog instituta Nataša Pešić rekla je za O radio da se očekuje veliki broj zainteresovanih budući da je kurs kineskog jezika na Filozofskom fakultetu ranijih godina privlačio dosta studenata, zbog čega preporučuje da se zainteresovani što pre jave.

    "Mi polaznicima nudimo kurs kineskog jezika od početnog A1 do najvišeg C2 nivoa, a na kraju će moći da polažu međunarodno priznati ispit kineskog jezika pod nazivom HSK, takođe na našem institutu, otkriva Pešić. 

   U Konfučijevom institutu se nadaju da će zainteresovani za jezik znanje upotpuniti kursom o kineskoj kulturi. Kada je reč o samim kursevima, Nataša Pešić kaže da će predavanja jednako posvetiti pažnju kako teorijski tako i praktično, pa će se čajevi kuvati redovno, a ni umetnost vezivanja čvorova neće ostati zanemarena.

    "Uvodni čas će sigurno biti teorijski jer je neophodno da se predstavi, primera radi, zbog čega Kinezi smatraju važnom umetnost pravljenja čvorova", objasnila je Pešić.

    Na ovaj kurs se možete prijaviti do 18. februara tako što ćete popunjen obrazac poslati na mejl adresu Filozofskog fakulteta -  konfucijev.institut@ff.uns.ac.rs, gde ujedno možete pogledati raspored predavanja i cenu kursa. 

 Nataša Šaru

.
U Novom Sadu nedavno je održana prva IT konferencija "VE:Conf From 0 to 1" u kojoj je učestvovalo dve stotine studenata i stručnjaka…
.
Svako ko ide na fakultet ili provodi vreme sa nekim ko studira zna koliko mesec jun može da bude naporan.  Rezultati istraživanja…
.
Želite da naučite nešto kvalitetno, novo ali da je besplatno? Imamo sajt za vas. 
Program
Kalendar događaja
Jun 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?