...
TRENUTNO20:00 - 23:00Music Mix by Majkić

Društvo / Obrazovanje

Kineska kultura i jezik na dlanu

10.02.2015.

   U Konfučijevom institutu se nadaju da će zainteresovani za jezik upotpuniti znatiželju kursom o kineskoj kulturi. Predstavnica Instituta Nataša Pešić kaže da će predavanja jednako posvetiti pažnju kako teorijski tako i praktično, pa će se čajevi kuvati redovno, a ni umetnost vezivanja čvorova neće ostati zanemarena.

.

   Kurs kineskog jezika i kulture počeće uskoro na Filozofskom fakultetu u okviru rada Konfučijevog instituta. Pored kursa jezika, novo što nudi Institut su besplatni kursevi tokom kojih će predavačice iz Kine podučavati o kineskoj kaligrafiji, umetnosti vezanja čvorova i o tradicionalnoj kulturi kineskog čaja, što je nedavno privuklo pažnju velikog broja Novosađana/ki.

    Predstavnica Konfučijevog instituta Nataša Pešić rekla je za O radio da se očekuje veliki broj zainteresovanih budući da je kurs kineskog jezika na Filozofskom fakultetu ranijih godina privlačio dosta studenata, zbog čega preporučuje da se zainteresovani što pre jave.

    "Mi polaznicima nudimo kurs kineskog jezika od početnog A1 do najvišeg C2 nivoa, a na kraju će moći da polažu međunarodno priznati ispit kineskog jezika pod nazivom HSK, takođe na našem institutu, otkriva Pešić. 

   U Konfučijevom institutu se nadaju da će zainteresovani za jezik znanje upotpuniti kursom o kineskoj kulturi. Kada je reč o samim kursevima, Nataša Pešić kaže da će predavanja jednako posvetiti pažnju kako teorijski tako i praktično, pa će se čajevi kuvati redovno, a ni umetnost vezivanja čvorova neće ostati zanemarena.

    "Uvodni čas će sigurno biti teorijski jer je neophodno da se predstavi, primera radi, zbog čega Kinezi smatraju važnom umetnost pravljenja čvorova", objasnila je Pešić.

    Na ovaj kurs se možete prijaviti do 18. februara tako što ćete popunjen obrazac poslati na mejl adresu Filozofskog fakulteta -  konfucijev.institut@ff.uns.ac.rs, gde ujedno možete pogledati raspored predavanja i cenu kursa. 

 Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Besplatan letnji kurs kineskog jezika

"Atelje" organizuje besplatne časove kineskog jezika, koji će se održavati svakog ponedeljka, od 26. juna do 31. jula u Omladinskom…

.

Prijavi se na Art Kvart – Start!

Umetnički kursevi "Art Kvart – Start" namenjeni su svim omladincima uzrasta od 15 do 20 godina, a sastoje se od…

.

Kako doći do više klijenata na Upworku?

Događaj nazvan "Upwork Huddle" biće održan u subotu 25. maja od 18 časova u Startit centru. Namenjen je svima koji…

.

Usavrši engleski uz zanimljive teme

ShareAmerica Conversation Club je novi program Američkog kutka, koji podrazumeva korišćenje i obrađivanje članaka sa sajtova ShareAmerica i Voice of…

.

Mladi književnici čitaju svoje priče

Završno veče Kursa kreativnog pisanja proze Odseka za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu biće organizovano u petak 8. juna…

.

Online kursevi koje traže milioni

Znanja nikad dosta, a sa pojavom interneta ono je postalo znatno dostupnije. Potrebno je, ipak, u toj šumi informacija znati…

  • 16:00 Strip o vedač
  • 17:00 Music Mix by Bea
  • 20:00 Music Mix by Majkić
  • 23:00 Music mix by Marko

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo