...
TRENUTNO16:00 - 17:20Leto na O radiju

Društvo / Obrazovanje

Istorija Novog Sada u aplikaciji

21.08.2015.

Studentkinje PMF-a sa Katedre za turizam, Aleksandra Živić i Maja Tišma su u okviru predmeta "Preduzetništvo" osmislile ideju o mobilnoj aplikaciji - turističkom vodiču kroz Novi Sad. 

.

 Uz pomoć docenta Nemanje Davidovića, za ideju je napisan biznis model, sa kojim su, kao tim iz Srbije, aplicirale na međunarodnom takmičenju "DoRa" koje okuplja ekipe iz podunavskih zemalja, a tema je promocija kulturnog nasleđa i turizma. Prijava je poslata početkom juna, a Aleksandra i Maja su nedavno obaveštene da je njihova ideja ušla u deset najboljih.

Prema saopštenju koje je stiglo sa ovog fakulteta, to je jedina ideja iz Srbije koja je ušla u 10 najboljih dok su ostalih devet su iz Nemačke, Austrije i Rumunije.

Tim iz Srbije je dobio poziv za učešće na Svečanoj ceremoniji koja će se održati u Ulmu 29. i 30. oktobra ove godine. Tu će se nastaviti takmičenje i ideje treba da budu realizovane, odnosno aplikacije će biti spremne za korišćenje.

Njihova aplikacija na interaktivan i originalan daje informacije o kulturnim znamenitostima Novog Sada. Korisnici imaju mogućnost da kroz rešavanje interesantnih i neuobičajenih zadataka osvoje nagrade i vide više nego što običan elektronski vodič može da mu ponudi.

Spot za ovu aplikaciju možete pogledati ovde.

N.Š. 

Možda te još zanima:

.

Teške stvari neće biti teške kada se razumeju na pravi način

Univerzitet u Novom Sadu nagradio je radove šest studenata sa Prirodno matematičkog fakulteta. Jedan od njih je student Departmana za…

.

Završen prvi Kongres mladih matematičara

Učesnici kongresa bili su mladi matematičari sa doktoratom u poslednjih 10 godina i studenti doktorskih studija iz 16 gradova regiona.

.

Počinje Prolećni festival matematike

Manifestacija Prolećni festival matematike biće održana od 8. do 13. aprila u Novom Sadu na različitim lokacijama. 

.

Otvorena vrata PMF-a uz radionice

Manifestacija "Otvorena vrata" pod sloganom "Hemijski vikend –Saznaj. Nauči. Primeni." biće održana ove i naredne subote (8. i 15. decembar)…

.

Sve je lako kad znaš matematiku

Predavanje na temu "Sve je lako kad znaš" biće održano u četvrtak 23. novembra u 19 časova na Prirodno-matematičkom fakultetu…

.

Noć Biologije – Dan Zanimljive Nauke!

Noć biologije počinje! Na Prirodno-matematičkom fakultetu će se okupiti studenti i srednjoškolci koji će napraviti zanimljive eksperimente i povesti vas…

  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:40 O tome se priča
  • 16:00 Leto na O radiju
  • 17:20 Gost O radija
  • 18:00 Music Mix by Bea

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo