.
Trenutno
Music Mix by Bea
 Beata Kovač Božović
Društvo / Obrazovanje

FTN: Uče kako da zarađuju

18.02.2015.

 "Ceo projekat  je zamišljen tako da studenti simuliraju realan rad u preduzeću i stvore prostor da već na studijama steknu iskustvo koje kasnije mogu da ponude svojim poslodavcima", objasnio je inicijator ovog projekta profesor Milovan Lazarević.

.

   „Osetite praksu već tokom studiranja. Proizvodimo zajedno“ samo je deo poruke koju studenti na Fakultetu tehničkih nauka poručuju onima koji dođu na sajt njihovog virtuelnog preduzeća. Studenti sa Departmana za indrustrijski menadžment i industrijski inženjering osmislili su ovaj projekat kako bi studente već prilikom studiranja uključili u proces proizvodnje različitih uređaja i usluga.  

   Do sada su kreirali i proizveli baterijsku lampu, a trenutno je aktuelan projekat pod imenom "Ključko". Kako kaže predstavnik ovog preduzeća ujedno i student Vasilije Randelj, "Ključko" će biti proizvod namenjen svima koji imaju problem sa haosom u džepu. 

ftnlampica png

   "Ključko je trenutno u fazi razrade, a uključeni su i studenti sa Departmana za Grafičko inženjerstvo koji rade na njegovom izgledu. "Ključko" će biti zaista koristan svima koji ne znaju šta će sa silnim ključevima u džepu", rekao je Randelj za O radio.

   Iako nijedan od ovih zanimljivih gedžeta nije za komercijalnu prodaju, jer je rad preduzeća isključivo u okviru fakulteta, profesor na ovom Departmanu i ujedno inicijator projekta virtuelnog preduzeća Milovan Lazarević kaže da su studenti već samostalni u ovom radu, pa se tako nada da će jednog dana preduzeće zaživeti i prodavati robu. 

    "Ceo projekat  je zamišljen da studenti simuliraju realan rad u preduzeću i stvore prostor da već na studijama steknu iskustvo koji kasnije mogu da ponude svojim poslodavcima", objasnio je Lazarević.

   Profesor već sada hvali posvećenost studenata koji rade na ovom projektu, a njihova aktivnost se dodatno boduje kroz diplomske i seminarske radove. U ovom preduzeću trenutno radi 25 studenata, a svako od njih ima svoje dužnosti i obaveze u simulaciji rada ovog preduzeća. Iako studenti nisu plaćeni za svoj rad, oni mogu odmah da primene sve što su naučili na studijama te pokažu koliko su kreativni i sposobni.

Nataša Šaru

.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
.
Ispitni rok je verovatno poslednja stvar koja je studentima u glavi na avgustovskih 36 stepeni. Međutim, kako nam je do ispitnog…
.
Beogradski centar za ljudska prava 12. avgusta, na međunarodni dan mladih, organizuje igranje društvenih igara koje za cilj imaju…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?