.
Trenutno
Music mix
Društvo / Obrazovanje

Do prošle godine tinejdžeri, od prošle godine vlasnici kompanije

27.03.2018.

Studenti Marko Nikolić, Ivan Pantović i Sava Kragulj, prave 3D sajtove koje je najlakše da zamislimo kao "Google Street View" unutar objekta.     

.

"Kada neko uđe na sajt koji smo mi kreirali, recimo na sajt paba, praktično se nalazi u tom prostoru. Dok se 'kreće' kroz prostorije lokala, otvaraju se mnogi prozori, na primer karta pića, može da čuje muziku koja se sluša u tom prostoru, otvara se njihova Fejsbuk stranica, može da dobije sliku mesta i pre nego što odluči da ga poseti", ispričao nam je Ivan Pantović.

Jedan od prvih sajtova koji su kreirali je publin.rs, dodaje Marko Nikolić i objašnjava će uskoro na svom (futuring.rs) i sajtu klijenata promovisati nove projekte.

"Imamo ugovorene  poslove za restorane, kafiće, predstavništva, muzeje, pa i za Stari dvor u Beogradu. Vlasnci kompanije su studenti različitih fakulteta. Ja studiram multimediju, Ivan softversko inženjerstvo a Marko novinarstvo. Upoznali smo se u gimnaziji 'Sveti Sava' u Beogradu. Išli smo u isti razred. Sada smo inovatori koji studiraju i rade to što vole. Isplatilo nam se, i to iz više uglova. Učimo, i tu ne mislim samo na ispite koje spremamo, zarađujemo, širimo posao, a možda je najvažnije to što smo stigli do ljudi koji su zainteresovani za ovo što mi radimo", dodaje Sava Kragulj.

futuring

I pre nego što su postal Futuring kompanija, kao Futuring tim učestvovali su na Takmičenju za najbolju tehnološku inovaciju. U konkurenciji više od 70 timova, a oni su bili najmlađi, jedini studentski tim, ušli su u polufinale (12 najboljih).

Takmičenje od ove godine ima posebnu kategoriju za mlade. Nazvali su je "Inovativne ideje srednjoškolskih i studentskih timova". Nagradni fond za tu kategoriju je milion dinara. Prijava je do 20. aprila na inovacija.org. Organizator takmičenja je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Mirjana Damjanović Vučković

.
Univeritet u Novom Sadu ima više od 50.000 studenata, a pored izobora fakulteta na kojem će studirati, budući brucoši će nakon…
.
Manja Lekić (29) je ilustratorka i od skoro producentkinja iz Beograda koja se bavi dečijim storitelingom. Upisala je master…
.
Nakon završenih prijava za prijemne ispite na fakultetima, ove godine na Filozofskom fakultetu najveća zainteresovanost bila je…
Program
Kalendar događaja
Jul 2018.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     
Anketa

Kako se hranite tokom leta?