...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music mix by Marko

Društvo / Obrazovanje

Dan studenata u Novom Sadu

30.03.2015.

Povodom obeležavanja 4. aprila - Dana studenata, u kampusu Univerziteta u Novom Sadu biće organizovani raznovrsni programi, uz korisne informacije, ankete, prezentacije, vaučere i još mnogo toga.

.

Programi će biti održani u petak 3. aprila.

Prepodnevni program najavljen je za 11 časova. Održaće se sajam studentskih udruženja, Univerzitetsko prvenstvo u šahu i tribina "Student politikon".

U 18 časova, kod fontane pored studentskih domova Bajić i Vlahović, održaće se svirka studentskih bendova, najavili su organizatori.

Učesnici programa su USOUNS, SSU, ЕSTIEM, EESTEC, AEGEE , SSMF, SUMF, SSPF, SUFF, ZzZZS, SUTF, RIO, SUFTN, USG...

Udruženja koja su zainteresovana za učešće u programima obeležavanja Dana studenata, mogu se prijaviti na e-mail info@usouns.org.

Univerziteti u Srbiji obeležavaju Dan studenata u znak sećanja na studentske demonstracije protiv fašizma 4. aprila 1936. godine, kada je u protestima poginuo student prava Žarko Marinović.

Revolucionarni studentski pokret se borio za poboljšanje materijalnog položaja studenata i očuvanje autonomije univerziteta, protiv diktature i fašizma. Ovaj pokret, u istoriografiji bivše SFRJ, se još naziva i Napredni studentski pokret.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

The Moth

Postanite pravi internet moljac

.

Uznemirujuće pun mesec

Novosadska spisateljica Vitomirka Trebovac pre nekoliko dana objavila je treću zbirku pesama, za izdavačku kuću Lom. Nakon zbirke "Plavo u…

.

Vredi pročitati: "Pena dana"

Novosadska rediteljka Milana Nikić, koja se i sama bavi pisanjem, preporučila nam je ljubavni roman poznatog autora Borisa Vijana.

.

Alternativni wetransfer

Ako vam je potrebno brzo i brzo deljenje foldera ili datoteka, imamo sajt za vas. 

.

Biti pisac u Srbiji daleko je od perspektivnog

Objaviti roman sa 22 godine prilično je veliki uspeh. Mladi pisac Danilo Todorović može da se pohvali ovim dostignućem. Njegov…

.

Vredi pročitati: "Moć komunikacija"

Slobodan Vuletić frontmen novosadskog benda Nova, nastavnik i doktor komunikologije preporučio nam je knjigu za koju stručnjaci kažu da je…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Leto na O radiju
  • 11:40 O tome se priča

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo