...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo / Obrazovanje

Da li i ti želiš da budeš IT?

28.01.2016.

U Somboru u Studiju stranih jezika Ela u subotu 30. januara biće održana konferencija za srednjoškolce o IT poslovima, s početkom u 15 sati.

.

Kako da znam šta bih da radim u životu? Koje su profesije i veštine 21. veka? Šta su freelanceri? Koje sve platforme za rad postoje? Šta da studiram? Kako da izaberem gde bih da živim?

Na ova pitanja će odgovoriti stručnjaci iz IT industrije i pričaće o svom obrazovanju, traženju sebe, poslovima kojima su se bavili i trenutnom situacijom na poslovnom planu, borbama, zadovoljstvima i uspesima. Ideja je prikazati različite projekte i podići svest o različitim poslovima, veštinama, platformama za rad i programima koji se koriste.

Jedan od govornika je Tihomir Leka, programer sa više od 10 godina iskustva od kojih se poslednje tri intezivno bavi razvojem Android aplikacija. On će pričati o izazovima mobile development-a i predstaviće prednosti i mane bavljenja freelance programerskim poslom.

Stanislav Mirčić radi na vrlo zanimljivom i važnom neuroscience projektu kao software developer. Srđan Bajić se bavi web dizajnom, počeo je od novog sajta za Tehničku školu, trenutno vodi ecommerce projekte globalnih modnih brendova. Na konferenciji će učestvovati i producent Stevan Pecić i Ivan Francuski koji se bavi obrazovanjem zaposlenih u kompaniji Eipix.

Kratki delovi konferencije biće kasnije prikazani i na Youtube kanalu Studija stranih jezika Ela, a cele govore kao i diskusije možete čuti samo na konferenciji koja će trajati tri sata. Ulaz je besplatan!

J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Formula made in Serbia

Tim "Drumska strela", koji broji oko 60 članova, u potpunosti se sastoji od studenata osnovnih i master studija Beogradskog univerziteta.…

.

U subotu Dan otvorenih vrata na FTN-u

U subotu 1. aprila, od 10.30, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu održaće Dan otvorenih vrata za sve zainteresovane…

.

Gde se ulje prospe tu trava ne raste

Svima nam se desilo da se nađemo u nedoumici šta da radimo sa uljem koje smo iskoristili za prženje pomfrita,…

.

Kada se dobro projeketuje i most od špageta može da izdrži više od sto kilograma

Već nekoliko godina u Novom Pazaru održava se veoma zanimljvo takmičenje u pravljenju mostova - od špageta! Ove godine takmičilo…

.

"Agro Job Fair" na Poljoprivrednom fakultetu

Centar za razvoj karijere, uz podršku Poljoprivrednog fakulteta i Studentskog parlamenta u utorak 28. marta od 11 do 14 časova…

.

Pod bombama kao sirak tužni bez iđe ikoga

Iza bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, pre svega ostale su žrtve, uništene zgrade i mostovi, devastirana i ponižena zemlja. 

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Y2K
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo