...
TRENUTNO17:00 - 18:00Rodnopravnost

Društvo / Obrazovanje

Akademija omladinske politike

13.09.2021.

Krovna organizacija mladih (KOMS) otvorila je konkurs za odabir pete generacije Akademije omladinske politike. 

.

Akademija omladinske politike predstavlja jednosemestralni obrazovni program KOMS-a, gde 20 učesnika i učesnica ima priliku da stekne znanje i iskustvo o omladinskoj politici, ovlada veštinama potrebnim za zagovaranje i kreiranje promena u društvu i bude osnaženo za primenu stečenih znanja u svojim lokalnim sredinama, ali i šire.

Polaznici ovog kursa steći će znanja o različitim mehanizmima i modelima za uticanje na donošenje odluka i o mogućnostima da aktivno doprinose razvoju svoje zajednice. Takođe, učestvovaće u studijskim posetama važnim institucijama u oblasti omladinske politike na nacionalnom i međunarodnom nivou u Beogradu. Polaznci Akademije stečeno znanje moći će da primene u praksi, uz mentorsku podršku trenera KOMS-a, ali i da postanu deo KOMS-ove Alumni mreže.

Program obuhvata nekoliko tematskih celina, a to su lokalna, nacionalna i međunarodna omladinska politika, politički sistem Srbije, politička participacija mladih, javne politike i javno zagovaranje.

Na konkurs mogu da se prijave osobe od 15 do 30 godina starosti koje su spremne da se u narednom periodu bave omladinskom politikom. Obrazac za prijavu potrebno je popuniti najkasnije do 20. Septembra.  

Kompletne troškove učešća na Akademiji pokriće Krovna organizacija mladih Srbije, uključujući i troškove smeštaja, hrane i osveženja na obukama, kao i putne troškove za dolazak na obuke. 

Možda te još zanima:

.

Devet godina O radija

Pre devet godina održane su 23. Zimske olimpijske igre. Aleksandar Doba je pre devet godina bio prva osoba u istoriji…

.

EcoMan 2023: I Oradio u trci za očuvanje prirode

Posle uspešne prve EcoMan trke, koja je održana u septembru prošle godine, udruženje Zeleni Sad odlučilo je da ovaj događaj…

.

Zoom kafica o karijeri u HR-u

Ako te zanima karijera u HR-u, a ne znaš šta sve ona tačno podrazumeva, ili ako te zanima šta radi…

.

Vibro-akustičko inženjerstvo - novi master program

Univerzitet u Novom Sadu, prvi na ovim prostorima, otvara master program za vibro-akustičko inženjerstvo.U okviru ovog programa možete se opredeliti…

.

Prijavi se na BASF Innovation Hub

Prijave za konkurs iz oblasti održivog razvoja BASF Innovation Hub otvorene su do 30. septembra u ponoć.

.

Amazon protiv lažnih ocena

Amazon je blokirao oko 3.000 online prodavaca koji su povezani sa 600 kineskih elektronskih brendova. Amazon navodi da to nije anti-kineska…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Tehnologija
  • 17:00 Rodnopravnost
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo