.
Trenutno
Danube Streamwaves
 Dušan Majkić & Predrag Novković
Društvo

O trolovima, botovima i onlajn ratu u Srbiji

05.12.2018.

Tribina pod nazivom "Trolovanje na srpski način" biće održana u četvrtak u Radio kafeu, u 18 časova. Šta nam govore trolovi, a šta botovi i koja je razlika između njih, neke su od tema o kojima će biti reči. 

.

Digitalno doba je sa sobom donelo i novi vid političke borbe na internetu. Na birače i konzumente internet sadržaja utiče se na različite načine, od direktnih reklama do mimova koji su zbog svoje komične crte prijemčivi širim masama. Koliko stvari odlaze daleko govori i to da se neretko "Pepe the Frog", jedan od najpoznatijih internet mimova, povezuje i sa usponom Donalda Trampa u SAD, a postao je i jedan od simbola alternativne desnice. 

Na tribini će o uticaju interneta na različitost političkog mišljenja u Srbiji govoriti Tatjana Vehovec iz Centra za nove medije, sociolog Dalibor Petrović i Vladan Joler iz Share fondacije.

Na koji način mlađe generacije mogu da percipiraju poruke koje im se šalju putem viralnih sadržaja i mogu li one da posluže za radikalizaciju dela javnosti, koliko je opasno oživljavanje likova iz ratnih devedesetih, ukoliko na internetu dobijaju odliku nečeg pozitivnog i vodi li se u Srbiji onlajn rat, neka su od pitanja o kojima će se raspravljati.
  
Moderator tribine je novinar Radija 021 Zoran Strika, a tribinu organizuje Fondacija 021 uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva.

.
Kolping društvo Srbije u sredu 20. februara u 18 časova organizuje prvu "Kafu s povodom” ove godine. U goste dolazi Marko Dražić…
.
Fejsbuk i Instagram ne služe samo za skupljanje lajkova, a Jutjub nije samo za slušanje muzike. Činjenica je da ih velika većina…
.
U emisiji "O tome se priča" govorili smo o temi o kojoj se uglavnom šapuće ili se ne govori uopšte, iako je veoma zastupljena…
Program
Kalendar događaja
Februar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
    
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
   
Anketa

Koliko vodite računa o zaštiti svojih podataka na internetu?