.
Trenutno
Dnevna soba
 Jovan Marjanović
Društvo

O trolovima, botovima i onlajn ratu u Srbiji

05.12.2018.

Tribina pod nazivom "Trolovanje na srpski način" biće održana u četvrtak u Radio kafeu, u 18 časova. Šta nam govore trolovi, a šta botovi i koja je razlika između njih, neke su od tema o kojima će biti reči. 

.

Digitalno doba je sa sobom donelo i novi vid političke borbe na internetu. Na birače i konzumente internet sadržaja utiče se na različite načine, od direktnih reklama do mimova koji su zbog svoje komične crte prijemčivi širim masama. Koliko stvari odlaze daleko govori i to da se neretko "Pepe the Frog", jedan od najpoznatijih internet mimova, povezuje i sa usponom Donalda Trampa u SAD, a postao je i jedan od simbola alternativne desnice. 

Na tribini će o uticaju interneta na različitost političkog mišljenja u Srbiji govoriti Tatjana Vehovec iz Centra za nove medije, sociolog Dalibor Petrović i Vladan Joler iz Share fondacije.

Na koji način mlađe generacije mogu da percipiraju poruke koje im se šalju putem viralnih sadržaja i mogu li one da posluže za radikalizaciju dela javnosti, koliko je opasno oživljavanje likova iz ratnih devedesetih, ukoliko na internetu dobijaju odliku nečeg pozitivnog i vodi li se u Srbiji onlajn rat, neka su od pitanja o kojima će se raspravljati.
  
Moderator tribine je novinar Radija 021 Zoran Strika, a tribinu organizuje Fondacija 021 uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji i Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva.

.
Omladinski kreativni centar OKCe i Opšta škola "Nikola Tanurdžić" organizuju početni kurs grčkog jezika za mlade od 18 do 30…
.
Povremena konzumacija nekog energetskog pića neće ni malo naškoditi vašem organizmu, ali bi redovna mogla da vas košta zdravlja…
.
Iako je napredak u tehnici veštačkog osvetljenja doneo velike koristi društvu, preterana i pogrešna upotreba svetla je i uzročnik…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?