...
TRENUTNO18:30 - 18:45Album nedelje

Društvo

Novosađanin poginuo na Tvrđavi

11.07.2015.

Mladić Nikola S. (21)  iz Novog Sada poginuo je sinoć nakon pada sa Tvrđave kod Vip parkinga, sa strane nepristupačne za penjanje, piše u saopštenju policije. Istraga je u toku, ali kako još  piše u saopštenju organizatora festivala Exit, mladić je pao sa bedema visokog 20 metra. Hitna pomoć je na licu mesta mogla samo da konstatuje smrt.

.

"Noćas oko 00.30 naša lekarska ekipa je intervenisala na poziv policije kod restorana Balkan Ekspres u Petrovaradinu. Na žalost, dežurni lekar je mogao samo da konstatuje smrt", rekla je portparolka hitne pomoći Mirjana Bursać.

Predstavnici festivala kažu da se nesrećni slučaj desio van prostora festivala nakon što je mladić napustio Exit.

"Sudeći po očitavanju vremena ulaska, mladić se veoma kratko zadržao na Exitu i nakon što je izašao kroz festivalske kapije, uputio se izvan festivalskog prostora prema Kameničkom putu. U pitanju je osvetljen prostor na kojem se nalazi trajna ograda postavljena pre više godina od strane gradskih službi koje upravljaju tvrđavom, a na kraju kojeg se nalazi bedem visok oko 20 metara", piše u saopštenju Exit-a.

Iz policije su potvrdili da je u pitanju mladić iz Novog Sada, koji je nastradao u blizini "Vip parkinga", padom sa Tvrđave, nepristupačne strane za penjanje. Međutim i dalje nisu poznati razlozi zbog čega je mladić odlučio da preskoči ogradu na putu pored Exit festivala. Poslednji sličan slučaj na ovom festivalu desio se 2007. godine kada je poginuo mladić Entoni DŽ. F iz Britanije star 22 godine. On je takođe pao sa velike visine na Tvrđavi i smrt je proglašena na licu mesta.

Policija je saopštila i da su njeni pripadnici pronašli i oduzeli narkotike od 72 osobe, od kojih su 25 strani državljani. Pronađeno je 105 grama marihuane, 2 grama hašiša, približno 2.000 komada ekstazija, oko dva kilograma amfetamina i 170 raznih tableta.

Hitna pomoć je pored ovog slučaja imala još 79 intervencija najviše zbog prekomernog konzumiranja alkohola, bolova u stomaku i alergijskim reakcijama. Tri pacijenta su odvezena u bolnicu. 

N.Š.

Možda te još zanima:

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Profesori ne pristaju na ultimatume, pozivaju na razgovor o slobodi govora

Ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održan je skup podrške koji je organizovala grupa profesora i zaposlenih na tom fakultetu,…

.

Filozofski fakultet u Novom Sadu obustavlja sve aktivnosti

Zbog potencijalnog ugrožavanja bezbednosti studenata, njihovog prava na obrazovanje i bezbednost zaposlenih, Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu obustavlja sve…

.

Na kraj Limana Žuta kuća

Žuta Kuća na livadi između Limana i Štranda živela je pet godina. 

  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo