.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Društvo

Novosađanin poginuo na Tvrđavi

11.07.2015.

Mladić Nikola S. (21)  iz Novog Sada poginuo je sinoć nakon pada sa Tvrđave kod Vip parkinga, sa strane nepristupačne za penjanje, piše u saopštenju policije. Istraga je u toku, ali kako još  piše u saopštenju organizatora festivala Exit, mladić je pao sa bedema visokog 20 metra. Hitna pomoć je na licu mesta mogla samo da konstatuje smrt.

.

"Noćas oko 00.30 naša lekarska ekipa je intervenisala na poziv policije kod restorana Balkan Ekspres u Petrovaradinu. Na žalost, dežurni lekar je mogao samo da konstatuje smrt", rekla je portparolka hitne pomoći Mirjana Bursać.

Predstavnici festivala kažu da se nesrećni slučaj desio van prostora festivala nakon što je mladić napustio Exit.

"Sudeći po očitavanju vremena ulaska, mladić se veoma kratko zadržao na Exitu i nakon što je izašao kroz festivalske kapije, uputio se izvan festivalskog prostora prema Kameničkom putu. U pitanju je osvetljen prostor na kojem se nalazi trajna ograda postavljena pre više godina od strane gradskih službi koje upravljaju tvrđavom, a na kraju kojeg se nalazi bedem visok oko 20 metara", piše u saopštenju Exit-a.

Iz policije su potvrdili da je u pitanju mladić iz Novog Sada, koji je nastradao u blizini "Vip parkinga", padom sa Tvrđave, nepristupačne strane za penjanje. Međutim i dalje nisu poznati razlozi zbog čega je mladić odlučio da preskoči ogradu na putu pored Exit festivala. Poslednji sličan slučaj na ovom festivalu desio se 2007. godine kada je poginuo mladić Entoni DŽ. F iz Britanije star 22 godine. On je takođe pao sa velike visine na Tvrđavi i smrt je proglašena na licu mesta.

Policija je saopštila i da su njeni pripadnici pronašli i oduzeli narkotike od 72 osobe, od kojih su 25 strani državljani. Pronađeno je 105 grama marihuane, 2 grama hašiša, približno 2.000 komada ekstazija, oko dva kilograma amfetamina i 170 raznih tableta.

Hitna pomoć je pored ovog slučaja imala još 79 intervencija najviše zbog prekomernog konzumiranja alkohola, bolova u stomaku i alergijskim reakcijama. Tri pacijenta su odvezena u bolnicu. 

N.Š.

.
Naša mlada sugrađanka Ivana Gromilova svoju plesnu karijeru počela je još kao dete. Bavila se klasičnim baletom, latino plesovima,…
.
Tribina pod nazivom "(Pseudo)nauka i mentalno zdravlje" biće održanau petak, 18. oktobra u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom…
.
Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u petak, 18. oktobra u Startit centru biće održana sedma Konferencija o trgovini…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?