...
TRENUTNO14:00 - 15:00RetroTips

Društvo

Novosađanin poginuo na Tvrđavi

11.07.2015.

Mladić Nikola S. (21)  iz Novog Sada poginuo je sinoć nakon pada sa Tvrđave kod Vip parkinga, sa strane nepristupačne za penjanje, piše u saopštenju policije. Istraga je u toku, ali kako još  piše u saopštenju organizatora festivala Exit, mladić je pao sa bedema visokog 20 metra. Hitna pomoć je na licu mesta mogla samo da konstatuje smrt.

.

"Noćas oko 00.30 naša lekarska ekipa je intervenisala na poziv policije kod restorana Balkan Ekspres u Petrovaradinu. Na žalost, dežurni lekar je mogao samo da konstatuje smrt", rekla je portparolka hitne pomoći Mirjana Bursać.

Predstavnici festivala kažu da se nesrećni slučaj desio van prostora festivala nakon što je mladić napustio Exit.

"Sudeći po očitavanju vremena ulaska, mladić se veoma kratko zadržao na Exitu i nakon što je izašao kroz festivalske kapije, uputio se izvan festivalskog prostora prema Kameničkom putu. U pitanju je osvetljen prostor na kojem se nalazi trajna ograda postavljena pre više godina od strane gradskih službi koje upravljaju tvrđavom, a na kraju kojeg se nalazi bedem visok oko 20 metara", piše u saopštenju Exit-a.

Iz policije su potvrdili da je u pitanju mladić iz Novog Sada, koji je nastradao u blizini "Vip parkinga", padom sa Tvrđave, nepristupačne strane za penjanje. Međutim i dalje nisu poznati razlozi zbog čega je mladić odlučio da preskoči ogradu na putu pored Exit festivala. Poslednji sličan slučaj na ovom festivalu desio se 2007. godine kada je poginuo mladić Entoni DŽ. F iz Britanije star 22 godine. On je takođe pao sa velike visine na Tvrđavi i smrt je proglašena na licu mesta.

Policija je saopštila i da su njeni pripadnici pronašli i oduzeli narkotike od 72 osobe, od kojih su 25 strani državljani. Pronađeno je 105 grama marihuane, 2 grama hašiša, približno 2.000 komada ekstazija, oko dva kilograma amfetamina i 170 raznih tableta.

Hitna pomoć je pored ovog slučaja imala još 79 intervencija najviše zbog prekomernog konzumiranja alkohola, bolova u stomaku i alergijskim reakcijama. Tri pacijenta su odvezena u bolnicu. 

N.Š.

Možda te još zanima:

.

Suština stvaralaštva su emocije

Gala Čaki je likovna umetnica koja živi i radi najviše u Novom Sadu, ali je njen rad prepoznat i nagrađivan…

.

Vozite kamion Evropom

Hteli mi to sebi da priznamo ili ne - video igre su odličan način za ubijanje slobodnog vremena, ukoliko ga…

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Red vožnje novosadskog gradskog prevoza za iOS

Postoji nekoliko nezvaničnih apliakcija na kojima možete proveriti red vožnje nekog od novosadskih autobusa. Ove aplikacije su uglavnom namenjene korisnicima…

.

Enriko Sangiuliano 6. decembra na Green Love festivalu

Pasionirani ljubitelji rejva imaće priliku da se "zagreju" pred sam kraj 2019. godine, pa će tako 6. decembra na Spensu…

.

Pravo na ličnog asistenta je pravo na samostalan život

Usluge personalne asistencije za osobe sa invaliditetom u Novom Sadu, za razliku od nekih drugih gradova u Srbiji, još uvek…

  • 11:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Radio Gruvanje
  • 16:00 Reflektor

Kalendar događaja

Februar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo