...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo

Novi Sad bez titule za evropsku omladinsku prestonicu

26.11.2015.

U trci za evropsku omladinsku prestostonicu 2018. godine pobedio je portugalski grad Kaškaiš. Portugalci su u trci za ovu jednogodišnju titulu pobedili Novi Sad, Mančester, Peruđu i mađarski Kečkemet.

.

Tokom nekoliko prethodnih meseci Exit fondacija je uz podršku mnogih omladinskih organizacija civilnog društva radila je na projektu "OPENS 2018", što je Novi Sad kandidovalo kao jedini grad koji nije u Evropskoj uniji.  Ovo je prvi put da su se omladinske organizacije udružile na ovakvom projektu.

Evropska prestonica mladih je titula koja se dodeljuje jednom evropskom gradu nа period od godinu dаnа. U gradu koji postane omladinski evropski centar mladi mogu da, kroz mnogobrojne progrаme i projekte, prikažu kulturni, socijаlni, politički i ekonomski život i rаzvoj. Cilj je jаčаnje odnosа između evropskih institucijа i lokаlne zajednice, kao i podsticаnje učešćа mlаdih nа lokаlnom nivou za primenu zаjedničkih evropskih ciljeva politike zа mlаde.

Pobeda Novog Sada donela bi gradu prvenstveno turističke benefite, ali i mesto za mnogobrojna evropska omladinska dešavanja. Projekat "OPENS 2018", odnosno kandidatura Novog Sada za ovu titulu, koštala je grad 15 miliona dinara.

 

N.Š./J.Ž.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo