.
Trenutno
Popodne na O radiju
 Oradio ekipa
Društvo

Nova zgrada RTV-a u drugoj polovini 2019. godine

30.05.2018.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da radovi na izgradnji nove zgrade RTV-a teku planiranom dinamikom i da očekuje da posao bude završen u drugoj polovini 2019. godine.

.

Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su radove na izgradnji nove zgrade na Mišeluku. 

"Mi smo u saradnji sa republičkom vladom i Gradom Novim Sadom zajednički pripremili ovu investiciju, kako bismo na zgarištu stare zgrade postavili nove temelje i time smo pokazali sposobnost da možemo da obnovimo ono što je porušeno u NATO bombardovanju 1999. godine", kazao je Mirović.

Plan je, kako je rekao, da u drugoj polovini sledeće godine imamo potpuno novi objekat Radio televizije Vojvodine, sa novom televizijskom opremom i da, sa te lokacije, RTV počne sa emitovanjem programa.

"Na ovaj način pokazujemo da brinemo o pokrajinskom javnom servisu, koji emituje program na srpskom jeziku i na 15 jezika nacionalnih manjina", rekao je Mirović i dodao da očekuje tokom leta ili početkom jeseni ugovor za izvođenje druge faze radova.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je ponosan na zajednički projekat Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada i dodao da će iz gradskog budžeta ove godine biti obezbeđena sredstva za izdvođenje radova na parternom uređenju nove zgrade RTV-a.

"Sve smo bliži danu povrtaka RTV Vojvodina na staru adresu. Najavljene aktivnosti realizuju se planiranom dinamikom. Republička i Pokrajinska vlada nastavljaju da ulažu u izgradnju samog objekta, a Grad Novi Sad već ove godine priprema projektno-tehničku dokumentaciju i prve novčane iznose za parterno uređenje ovog lokaliteta, što podrazumeva izgradnju parkinga, saobraćajnica, javne rasvete i ostalih potrebnih sadržaja. Ponosni smo i više nego zadovoljni realizacijom ovog zajedničkog poduhvata svih nivoa vlasti", naglasio je Vučević.

nova zgrada obilazak

Generalni direktor RTV Miodrag Koprivica istakao je da je država Srbija prepoznala potrebu građana Vojvodine da se javni medijski servis obnovi izgradnjom modernog poslovnog i studijskog prostora.

"Veoma smo zahvalni Gradu, Pokrajini i Republici za sve napore koje kontinuirano ulažu u ovaj projekat, a 36 miliona evra država u različitim oblicima obezbeđuje da se on završi. To treba da imaju u vidu svi koji procenjuju medijsku scenu Srbije, jer obezbediti toliko novca za jednu medijsku kuću je vrlo teško i u Evropi, a posebno u Srbiji. Svi subjekti uključeni u u realizaciju investicije su dobro koordinisani, a izvođač je brz i efikasan", izjavio je Koprivica.

Nova zgrada RTV biće podignuta na Mišeluku, na istom mestu gde se nalazila zgrada porušena 3. maja 1999. godine u NATO bombardovanju.

Zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija i raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima. Ukupna vrednost investicije je oko 2,6 milijardi dinara.

Novac za izgradnju obezbeđen je iz republičkog i pokrajinskog budžeta, a očekuje se i podrška Grada Novog Sada. Prva faza radova trebalo bi da bude završena početkom 2019. godine.

Izvor: RTV

.
Iako je napredak u tehnici veštačkog osvetljenja doneo velike koristi društvu, preterana i pogrešna upotreba svetla je i uzročnik…
.
Prema analizama i studijama koje ja radila Svetska zdravstvena organizacija, svaka četvrta osoba u toku svog života boluje od nekog…
.
Događaj nazvan "Upwork Huddle" biće održan u subotu 25. maja od 18 časova u Startit centru. Namenjen je svima koji rade ili žele…
Program
Kalendar događaja
Maj 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?