...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo

Nova zgrada RTV-a u drugoj polovini 2019. godine

30.05.2018.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da radovi na izgradnji nove zgrade RTV-a teku planiranom dinamikom i da očekuje da posao bude završen u drugoj polovini 2019. godine.

.

Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV-a i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišli su radove na izgradnji nove zgrade na Mišeluku. 

"Mi smo u saradnji sa republičkom vladom i Gradom Novim Sadom zajednički pripremili ovu investiciju, kako bismo na zgarištu stare zgrade postavili nove temelje i time smo pokazali sposobnost da možemo da obnovimo ono što je porušeno u NATO bombardovanju 1999. godine", kazao je Mirović.

Plan je, kako je rekao, da u drugoj polovini sledeće godine imamo potpuno novi objekat Radio televizije Vojvodine, sa novom televizijskom opremom i da, sa te lokacije, RTV počne sa emitovanjem programa.

"Na ovaj način pokazujemo da brinemo o pokrajinskom javnom servisu, koji emituje program na srpskom jeziku i na 15 jezika nacionalnih manjina", rekao je Mirović i dodao da očekuje tokom leta ili početkom jeseni ugovor za izvođenje druge faze radova.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je ponosan na zajednički projekat Vlade Srbije, Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada i dodao da će iz gradskog budžeta ove godine biti obezbeđena sredstva za izdvođenje radova na parternom uređenju nove zgrade RTV-a.

"Sve smo bliži danu povrtaka RTV Vojvodina na staru adresu. Najavljene aktivnosti realizuju se planiranom dinamikom. Republička i Pokrajinska vlada nastavljaju da ulažu u izgradnju samog objekta, a Grad Novi Sad već ove godine priprema projektno-tehničku dokumentaciju i prve novčane iznose za parterno uređenje ovog lokaliteta, što podrazumeva izgradnju parkinga, saobraćajnica, javne rasvete i ostalih potrebnih sadržaja. Ponosni smo i više nego zadovoljni realizacijom ovog zajedničkog poduhvata svih nivoa vlasti", naglasio je Vučević.

nova zgrada obilazak

Generalni direktor RTV Miodrag Koprivica istakao je da je država Srbija prepoznala potrebu građana Vojvodine da se javni medijski servis obnovi izgradnjom modernog poslovnog i studijskog prostora.

"Veoma smo zahvalni Gradu, Pokrajini i Republici za sve napore koje kontinuirano ulažu u ovaj projekat, a 36 miliona evra država u različitim oblicima obezbeđuje da se on završi. To treba da imaju u vidu svi koji procenjuju medijsku scenu Srbije, jer obezbediti toliko novca za jednu medijsku kuću je vrlo teško i u Evropi, a posebno u Srbiji. Svi subjekti uključeni u u realizaciju investicije su dobro koordinisani, a izvođač je brz i efikasan", izjavio je Koprivica.

Nova zgrada RTV biće podignuta na Mišeluku, na istom mestu gde se nalazila zgrada porušena 3. maja 1999. godine u NATO bombardovanju.

Zgrada će imati pet televizijskih i šest radijskih multifunkcionalnih studija i raspolagaće sa 17.530 kvadratnih metara, sa svim neophodnim tehničkim i tehnološkim pratećim prostorima. Ukupna vrednost investicije je oko 2,6 milijardi dinara.

Novac za izgradnju obezbeđen je iz republičkog i pokrajinskog budžeta, a očekuje se i podrška Grada Novog Sada. Prva faza radova trebalo bi da bude završena početkom 2019. godine.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Poziv za predlaganje kandidata za nagradu "Slavuj Hadžić"

Radio-televizija Vojvodine uputila je javni doziv za predlaganje kandidata za ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Slavuj Hadžić" za celokupno autorsko delo kandidata…

.

Iznenada preminula mlada novinarka RTV Kristina Maletaški

Radio-televizija Vojvodine saopštila je da je iznenada preminula urednica programa na mađarskom jeziku Kristina Maletaški (28).

.

RTV objavila konkurs za nezavisne produkcije

Javna medijska ustanova Radio-televizija Vojvodine raspisala je javni konkurs za odabir audio-vizuelnih dela evropske nezavisne produkcije koja će se emitovati…

.

Trgovina ljudima nije samo fizički čin

Od 2007. godine obeležava se Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Prema izveštaju američkog Stejt departmenta za 2019. godinu, Vlada Srbije…

.

Saopštenje povodom napada na zgradu RTV

Zgrada Radio-televizije Vojvodine juče je bila predmet vandalskog i rušilačkog napada. U vreme kada ovaj Javni medijski servis daje značajan…

.

RTV formira Odbor za bezbednost i zdravlje na radu

Obrazovanjem Odbora za bezbednost i zdravlje, čije je formiranje, na sastanku sa predstavnikom Sindikata "Nezavisnost" JMU RTV Predragom Novkovićem, inicirao…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo