.
Trenutno
Music Mix by Dušan Majkić
 Dušan Majkić
Društvo

Nedeljni vodič od 30. septembra do 6. oktobra

28.09.2019.

Najavljuju kišu tokom nedelje, ali najavljuju i odlične događaje!

.

Ponedeljak, 30. septembar

Novi filmski serijal, ALTERnoON, Andergraund bioskop biće održan u Omladinskom centru CK13. Akcenat je andergraund filmskim ostvarenjima koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe, te je ulaz na sve projekcije besplatan. Ovog puta posetioci će moći da gledaju film "B-movie: Lust and sound in West-Berlin". Početak je u 20 časova.

U prostoru Kulturnog centra Lab biće otvorena master izložba "Alternativni Univerzumi", autorke Zorane Đaković. "Alternativni univerzumi nosi glavni cilj i motiv mog istraživačkog rada. Tema rada se odnosi na nove mogućnosti vizuelne spoznaje, nove perspektive, posmatranja i zamišljanja. Moj umetnički rad je usmeren na drugačije, alternativne, imaginarne svetove i nove prostore i tumačenja. Slike predstavljaju imaginarna putovanja, fantastične i izmišljene predstave. Motive i konkretne predstave iz svakodnevnog okruženja i primere iz prirode izmeštam kroz spontanu improvizaciju, likovno uređenje i od postojećih elemenata kreiram sasvim  nove forme, bića i svetove", navodi autorka. Početak je u 20 časova.

Utorak, 1. oktobar

Javni čas heklanja biće održan u CK13. Heklica je besplatna radionica heklanja koja se već nekoliko godina održava na raznim mestima u gradu, a pre dve i po godine je našla svoje mesto u CK13. Na Heklici možete da naučite da heklate ili da usavršite svoje heklačke sposobnosti i upoznate pasionirane heklačice i heklače. Imaćete priliku da naučite osnovne tehnike, kako da pravite 3D objekte, odevne predmete, aplikacije i ukrase. Naučićete da čitate šeme, da sami zapisujete nove, a imaćete i priliku da razmenjujete ideje i delite znanje. Početak je u 18.

Predstavljanje knjige Miloša Nikolina "Legenda o Pablu" biće održana u knjižari Bulevar books. Autor romana još jedanput uvodi čitaoca u mračne odaje dvostrukih standarda ljudske slobode. U Nikolinovoj brižljivo postavljenoj dvorani ogledala (monitora), suočićete se s odrazima mnogobrojnih pitanja savremenog čoveka – seksualne želje kao identiteta, izolacije kao realizacije, privatnosti kao prividne zone slobode, mentalne institucije kao najvulgarnije tamnice za pojedinca. Početak je u 19 sati.

Otvaranje / oktobarh 2019. očekuje vas u Domu b612. Imaćete priliku da vidite otvaranje izložbe studentskih radova "Minimalizam: manipulacija percepcije", da čujete uvodnu reč organizatora i prisustvujete zvaničnom otvaranju fesitvala, tu je Bend Jazz i Pivo, a čeka vas i DJ set diVerzija. Početak je u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Slikovita Psiha XII / Igre koje igraju Prezahtevni posetite u Kulturom centru Lab. Ko su Prezahtevni, koje psihološke igre oni igraju sa partnerima i čime emocionalno ucenjuju? Kako prezahtevni pričaju o svojim MODELIMA iz prošlosti? Koga cene i kako to utiče na odabir partnera? Kako kultura društvenih mreža utiče na komunikaciju mladih? Koje citate Prezahtevni vole i kakvim popularnim stavovima se ograđuju? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja saznajte od 19 časova.

Sreda, 2. oktobar

Klabing #133 čeka vas u CK13. Kako je ova nedelja zvanično prepoznata kao nedelja zabranjenih knjiga, odlučili su da u njoj čitaju jednu od knjiga koja je svojevremeno bila zabranjena u nekoliko američkih država. U pitanju je "Kvaka 22" Džozefa Helera. Početak je u 18 časova.

Četvrtak, 3. oktobar

Zbirka priča "Živeli, prijatelji" Jelene Milenković biće predstavljena u knjižari Bulevar books. Zbirka sadrži pedeset priča o ljudima čije su sudbine obeležile autorkin život. Podeljene su u pet poglavlja: PODNE, POPODNE, SUMRAK, NOĆ I JUTRO, čime se simbolizuju periodi jednog života, od mladalačkog zanosa i idealističkog pogleda na budućnost, preko sazrevanja i otkrivanja neuspeha, zabluda, razočaranja, suočavanja sa smrću i odlascima dragih ljudi, do pada na najnižu lestvicu vere u sebe, druge, pravdu i poštenje, te do sazrevanja i prihvatanja situacija kroz koje svaki čovek prolazi. Početak je u 19 sati.

Petak, 4. oktobar

Veče Dron Muzike XXIII, izložba i dva koncerta čekaju vas u Crnoj kući. Dron izložba koja je u pitanju jeste izložba Miloša Radića, zavičajna izložba pod nazivom "Golf 2 u jednoj liniji". Dron Koncert #1: Sava Botić, Daniel More i Nemanja Tasić, a dron Koncert #2: Goran Lončarević i Marko Paunović. Kako organizatori najavljuju, biće glasno. Ulaz su donacije, a početak je u 21.

Hard rock bitange iz Novoga Sada, posle godinu dana, ponovo kod kuće. Zona katastrofe nastupiće u Gerili sa početkom od 22 časa.

Subota, 5. oktobar

Artio, Haste, Kobold & Defiant nastupiće u CK13. Početak je u 21, a ulaz je 150 dinara.

Nežni Dalibor nastupiće u knjižari Bulevar books. Bend pripada novijoj generaciji bendova iz Srbije koji su široj javnosti postali poznati krajem prošle decenije, a čiji se rad vezuje za kultnu zgradu BIGZ-a. Zvuk zasnivaju na svemu što smatraju vitalnim u rock’n’rollu, od psihodelije 60-ih godina, do savremene nezavisne scene. Ulaz na koncert je 400 dinara u pretprodaji, dok je 500 na dan koncerta. Početak je u 21:30.

Welcome Week: Welcome Flag Party biće održan u Domu b612. Ulaz je 100 dinara, a početak u 21:30.

Streetwise Autumn Session u Kulturnom centru Lab. U jesenjem funky izdanju još jednom ćete imati priliku da uživate u paleti živopisnih boja, atraktivnih pokreta i dobre muzike. Ovog puta KC Lab ekipa dovela je renomiranog gosta iz Slovenije na gramofonima, spremili su plesni spektakl u saradnji sa Plesnim udruženjem Groove uz hitove EX-YU funka, a  dvorište će prštati od boja na graffiti jamu. Početak je u 15:30, a kada je u pitanju cena ulaza, slobodan je do 20:30, dok je nakon toga 300 dinara.

Guilty Pleasure žurka u Gerili. Ima li potrebe da kažemo još nešto osim da je početak u 21, a upad 300 dinara? Ne? Tako smo i mislili.

Nedelja, 6. oktobar

Još jedno veče sa Dinjom biće održano u Gerili. Ako ste nabavili kartu na vreme, blago vama. Rasprodato je! Početak je u 20 sati.

.
Naša mlada sugrađanka Ivana Gromilova svoju plesnu karijeru počela je još kao dete. Bavila se klasičnim baletom, latino plesovima,…
.
Tribina pod nazivom "(Pseudo)nauka i mentalno zdravlje" biće održanau petak, 18. oktobra u Kulturnoj stanici Svilara sa početkom…
.
Povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, u petak, 18. oktobra u Startit centru biće održana sedma Konferencija o trgovini…
Program
Kalendar događaja
Oktobar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
   
Anketa

Po istraživanju KOMS-a, 67 odsto mladih želi da napusti Srbiju. Da li ste među njima?