.
Trenutno
Music mix
Društvo

Nedeljni vodič od 3. do 9. septembra

03.09.2018.

Promenljivo vreme koje nas je dočekalo početkom septembra osunčaće zanimljivi događaji...

.

Ponedeljak, 3. septembar

Izložba akvarela Simonide Filipove Kitanovske biće otvorena u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada. U pitanju je izložba koja odražava njen trenutni interes u korišćenju upotrebe isključivo papira i boja. Početak je u 19 časova, a izložba će trajati do 24. septembra.

Utorak, 4. septembar

Projekcija dokumentarca posvećenog bivšem čileanskom predsedniku Salvadoru Aljendeu biće održana u CK 13. Ovaj film iz 2004. godine prati Aljendea od njegovog detinjstva pa sve do smrti, tokom puča Pinočeove vojne hunte. Ovo ostvarenje predstavlja svojevrstan omaž Aljendeu od strane reditelja Patricija Guzmana, koji je značajan deo svog opusa posvetio upravo tom burnom periodu čileanske istorije. Film je titlovan na engleski jezik, a ulaz na projekciju je besplatan. Početak je u 20 časova.

Sreda, 5. septembar

Međunarodni festival savremenog plesa "Tanz Plazt" biće održan u SKCNS Fabrici. U pitanju je manifestacija koja ima za cilj da predstavi mlade aktere na evropskoj sceni i tendencije u savremenom plesu. Nastao je uz podršku evropske plesne platforme "Aerowaves" čiji je osnovni postulat da pruži priliku mladim i nadolazećim plesačima i plesačicama savremenog plesa, koreografima i koreografkinjama i ostalim profesionalcima koji se bave ovom umetnošću. Poćetak je u 20 sati, a festival će trajati do 7. septembra. 

Četvrtak, 6. septembar

Španski muzičar Pedro Makay stiže u CK 13. On je svoj muzički put započeo kada je u trinaestoj godini počeo da svira špansku gitaru. Sledeći uticajni momenat za njegovu muziku predstavlja put na Jamajku, gde se upoznaje sa karipskom muzikom, kalipsom i regeom. Godine 2012. seli se u Buenos Aires (Argentina) gde se posvećuje studijama kompozicije, pevanja i glume, kao i živim nastupima u klubovima, pozorištu, kulturnim centrima, radiju i televiziji. Trenutno živi i radi u Madridu, u istorijskom jezgru Lavapiés, čija kulturološka raznolikost utiče na njegovo stvaralaštvo. Cena karte za ovaj koncert biće 250 dinara, a početak je u 20:30.

Petak, 7. septembar

DJ Marko Markovic stiže u Firchie Think Tank studio i pušta sve najveće, najpopularnije 60's hitove! Uvek plesna, vesela i pozitivna atmosfera, ovo je jedna od žurki koja se nikada ne propušta! Početak je u 22 sata, a ulaz je 200 dinara pre i 300 dinara posle ponoći. 

Subota, 8. septembar

U CK13 biće održano veče dron muzike. Nastupaju Lazar Ćurčić i Dronkenstar, a kako su organizatori najavili - biće glasno. Početak je u 21 čas, a ulaz je donacija. 

Kako naše telo može biti perkusivni i melodijski instrument, baš kao što je i klavir, možete naučiti na radionici sa Anom Vrbaški i Markom Dinjaškim koja će biti održana u KC Lab-u. Angažujte sve svoje kapacitete i budite deo velikog telesnog orkestra, bez obzira na to da li ste se prethodno bavili muzikom ili ne! Ova muzička radionica čini da srce brže kuca - jer, sem svih dobrobiti koje muzika inače donosi, pokreće i vaše telo. Početak je u podne.

Nedelja, 9. septembar

Dragan Milovanović Trio dolazi u KC Lab. U pitanju je trio koji postoji tri godine. Sastav je aktivan na beogradskoj klupskoj sceni, sa repertoarom koji čine originalne interpretacije i aranžmani džez i bossanova klasika. Ove godine sastav je snimio svoj prvi autorski projekat ''On the Bop Street'' na kome se nalazi osam originalnih numera lidera benda Dragana Milovanovića u aranžmanima koje potpisuje trio. Početak je u 19 časova.

.
Ukoliko želite da savladate prve korake tango plesa Ana Nauparac Despotović iz udruženja Todo Tango je prava osoba za vas. Tango…
.
Mladi nemaju utisak da im se institucije obraćaju i da njihovi problemi dolaze do subjekata koji bi mogli da reše nešto, pokazuje…
.
Ispitni rok je verovatno poslednja stvar koja je studentima u glavi na avgustovskih 36 stepeni. Međutim, kako nam je do ispitnog…
Program
Kalendar događaja
Avgust 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
Anketa

Da li vidite Srbiju u EU?