...
TRENUTNO13:20 - 13:30Tehnologija

Društvo

Nedeljni vodič od 26. avgusta do 1. septembra

24.08.2019.

Uživajmo još malo u godišnjim odmorima i vremenu pred ispitni rok!

.

Ponedeljak, 26. avgust

Još jedan događaj pod nazivom Poezijom za bolji svet biće održan u Kulturnom centru Lab. Sakupljaće se dobrotvorni prilog za KC Lab koji posetiocima omogućava besplatne prostorije i podstiče rad mladih ljudi u Novom Sadu. Pozivaju vas da se pridružite i ponesete sa sobom svoju poeziju. Ukoliko ste zainteresovani da čitate poeziju javite se preko komentara ili na profil Vedran Horvacki. Početak je u 9 ujutru.

Utorak, 27. avgust

Interaktivno predavanje Slučaj "Bergman": Nasilni vizionar i narcis biće održano u Kulturnom centru Lab. O Ingmaru Bergmanu, od detinjstva i vrhunca karijere, pa do starosti, ima toliko toga da se kaže. Poznat je svakom filmofilu, njegove brojne partnerke, njegovi upečatljivi kadrovi, njegovo izučavanje psihe i emocija su ostavili neminovan trag, kako na kinematografiju tako i na sve sa kojima je ikada sarađivao. Analizom karaktera ovog čuvenog režisera mladima će biti predstavljen značaj kulture filma, a svi ljubitelji njegovog dela moći će da učestvuju pitanjima i obogate sam događaj zajedničkom diskusijom. Početak je u 20 časova.

Sreda, 28. avgust

U okviru leta na Brod teatu biće održan festival eksperimentalnog filma, Experimental Superstars. "Experimental Superstars" je međunarodni festival eksperimentalnog filma, muzičkog videa i ostalih audio-vizuelnih formi koje se služe filmskim jezikom. Početak je u 21 čas, čekirajte obavezno, nećete se pokajati.

Četvrtak, 29. avgust

Deveto izdanje Festivala uličnih svirača – Gradić fest počinje u podgrađu Petrovaradina. Festival uličnih svirača, Cinema City, Terminal Music and Arts Festival, Mechanix, Pozorište Promena, Fruškać, Čarolija Berberaj, Suburbium, Katakombe, podzemlje i nadzemlje tvrđave Petrovaradin, Danube streamwaves udružuju snage i postaju deo ovogodišnjeg Gradić festa. Samo neka od imena Gradić festa kao deo programa 19. Festival uličnih svirača su: Artan Lili, Who See, Autopark, Gramophonedzie, Belgrade Dixilend orchestra... Ove godine iz Belgije dolazi sjajan projekat Bruital, a direktno iz Izraela stiže jutjub zvezda Adam Ben Ezra, ali i mnogi drugi.

Petak, 30. avgust

Festival uličnih svirača – Gradić fest.

Solistički koncert polulegendarnog i uglavnom socijalno i ekološki odgovornog, ali nadasve zabavnog i uzbudljivog benda Mutant Urban Dance Ansambl (MUDA) biće održan na Brod teatru. Oni će pokušati svojim rifovima, ritmom i minimalističim tekstovima, na dve bas gitare i bubnjevima, da ne potope Brod Teatar i da nam on ostane za budućnost, a da ipak daju sve od sebe da vas nateraju da se mrdate. Pa šta bude. Početak je u 21.

Treće izdanje festivala Green Air biće održano na Novosadskom sajmu. Prve večeri festivala, ljubitelji tehno zvuka imaće priliku prvi put da slušaju Regala i to u kombinaciji sa dobro poznatim Reinerom Zonneveldom. Njima će se pridružiti i Ilija Đoković. Drugo veče rezervisano je za devojku iz Ukrajine, a u pitanju je Nastia. Osim nje, za di džej pultom naći će se i energični Andrew Meller, koji publiku oduševljava svojim zadivljujućim performansima, kao i Rancha Tek, poznat po svom specifičnom tehno kao i haus zvuku.

Subota, 31. avgust

Bend Shoplifters nastupiće na Brod teatru i tom prilikom promovisati svoj novi album. Dunav i dobar bend sasvim su dovoljan razlog da ovu subotu provedete na Brodu. Početak je u 21.

Green Air.

Festival uličnih svirala – Gradić fest.

U Kulturnom centru Lab počinje Omladinski kantautorski festival 001 i trajaće do 4. septembra. Program Festivala se sastoji iz nekoliko celina: konkurs, radionice, takmičenje i koncerti. Tokom trajanja radionica, mladi kantautori će uz stručnu pomoć mentora uvežbavati svoje numere sa bendom koji je sastavljen specijalno za ovu priliku. Takmičarsko veče će biti održano u sredu, 4. septembra od 20 časova. Nastupiće devet finalista konkursa, a zatim sledi koncertni program i proglašenje pobednika.

Nedelja, 1. septembar

KURS Udruženje će u okviru Festivala samoorganizovanja u Crnoj kući održati jednodnevnu radionicu izrade plakata. Naglasak će biti na osmišljavanju aktivističkih plakata u kratkom vremenskom periodu. Polaznici bi trebalo da imaju osnovno znanje iz oblasti dizajna. Svi zainteresovani se ohrabruju da na radionicu dođu sa već odabranom lokalnom temom koju bi voleli da obrade na plakatu. Rok za prijavljivanje je 1. septembar u ponoć, učešće je besplatno, broj mesta je ograničen, a prijava sa osnovnim podacima (ime, prezime i kontakt telefon) i eventualno temom kojom biste se bavili na radionici, šalje se na e-mail: office@ck13.org (subject: za radionicu plakata).

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo