...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Društvo

Nedeljni vodič od 23. do 29. septembra

22.09.2019.

Toplim događajima protiv neplanirano hladnog septembra!

.

Ponedeljak, 23. septembar

Alternoon biće održan u Omladinskom centru CK13. U pitanju je novi filmski serijal koji se održava dvaput mesečno. Akcenat je na andergraund filmskim ostvarenjima koja za tematiku ima DIY kulturu i bavi se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan. Početak je u 20:30 časova, a biće emitovan film The death and resurrection show.

Dragon’s Fuel stižu u dom b612. U pitanju je, kako kažu novosadski zvučni brlog utemeljen u panonskim neoplemenskim ritmovima. Karakteriše ih autentičan muzički performans koji je različit i neprevdvidiv koliko za publiku toliko i za njih same jer su otvoreni za ono što mogu doneti trenutak, prostor u kom se nalaze i ljudi koji ih okružuju.  Iako pobornici žanrovske ravnopravnosti stvaraju pod jasnim uticajem jazz muzike, world music, panka i folklora. Početak je u 21, a ulaz je 200 dinara.

Prerazmišljavanje na Prosefestu - vanredna razmena knjiga biće u Porti. Na vanrednoj razmeni, u skladu sa festivalom, postoji i jedno vanredno pravilo koje glasi: "Ne razmenjujemo sve vrste knjiga, već samo prozu (i ponešto od poezije, ako baš donesete jer nemate šta drugo) za decu i odrasle." Prerazmišljavanje će biti održano u sklopu manifestacije Prosefest - Međunarodni festival proze. Početak je u 15 časova.

Utorak, 24. septembar

Događaj "Primeri dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u kreativnoj industriji" biće održan u Radio café-u. Glavni cilj je razvoj i promocija preduzetničkog duha, međusobno upoznavanje i povezivanje kao i podsticanje društveno odgovornog poslovanja. Ulaz na događaj je besplatan, a početak je u 18 časova.

Sreda, 25. septembar

Reminded, Kentawr i Artio nastupiće u domu b612. Još jedna svirka u organizaciji Rebuild collective. Početak je u 21 čas, a ulaz 300 dinara.

Četvrtak, 26. septembar

Gerila bar otvorila je sezonu kako dolikuje, te je sasvim logično da nas u narednom periodu očekuje mnogo dobrih žurki. Za početak – Karaoke veče! Kako navode organizatori, Dora i Toma ponovo jašu a vi ćete konačno ponovo moći da pokažete svoje fantastične vokalne (ne)mogućnosti. Neki će da uživaju u programu a neki će k’o Edit u 'Alo 'Alo sa sirom u ušima da toče pivo, nasmejani oko glave, jer ne čuju ništa. Početak je u 21.

Seven Mouldy Figs stižu u CK13. Seven Mouldy Figs zagrebački je trio koji kombinacijom melodičnih deonica, pulsirajućeg groove-a, narativnih vokala i nestandardnom kompozicijom uvode publiku u svoj pogled na svet rock-a, psihodelije i etno uticaja. 7MF je aktivan od 2013. godine, iza sebe ima dva EP-a i jedan album te mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švedskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Srbiji i BiH. Izvode samo autorske pesme na engleskom jeziku. Početkom 2018. godine, 7MF je izbacio svoj prvi live session pod imenom Winter Session i trenutno rade na svom drugom albumu. Ulaz je 200 dinara, a početak u 21.

Petak, 27. septembar

Furman nam stiže u KC Lab. Di-džejing za njega predstavlja umetnost, zabavu, neku vrstu neodoljive adikcije. Voli sve žanrove elektronske muzike i prati ih po trenutnom osećaju i atmosferi. Popularizaciju house, tech house, minimal i progresiv zvuka započeo je kasnih 90-tih. Sebe je uvek smatrao underground di-džejem. Uz Club’n’Bar ekipu u kojoj je bio do 2009. godine ugostio je mnoge di-džejeve kao sto su Eddie Richards, Terry Francis, Dave Mothersole, Gideon Jackson. Početak je u 21, a ulaz 150 dinara.

Ponovo Dark party u domu b612. Nezaboravan party koji jednostavno mora da se ponavlja i traje već 12 godina!  Ovaj put mračni tonovi i ex-yu specijal žurka. Biće održana u dvorištu kluba doma b612. Dakle - samo: ebm, industrial, gothic rock, syn. Početak je u 20:30, a ulaz 200 dinara.

Punk rock vs Disco pop žurka čeka vas u Gerili. Na pozornici Prole i Marina, ulaz slobodan, a početak u 21.

Subota, 28. septembar

Događaj pod nazivom Ljubav i bes biće održan u Firchie think tank studiju. Nastupiće novosadski Lazarath, osiječki Debeli Precjednik, beogradski Remedy, zrenjaninski Overdrive i Segregator X, zagrebačko-ljubljanski Kali Fat Dub i slovenački In-Sane. Odlično uklopljena ekipa. Početak je u 17 časova, a ulaz je 500 dinara.

Elight, Sonično putovanje trenutka čeka vas u CK13. Sava Botić na sintisajzeru i Nemanja Tasić na bubnju. Početak je u 21, a cena karte je 200 dinara.

Nedelja, 29. septembar

Ex You feat. Zsolt Sőrés i The Karmakumulator u domu b612. Žolt Šereš se od ranih devedesetih bavi improvizovanom i elektroakustičnom muzikom, te raznim formama konceptualne umetnosti. Urednik je više umetničkih časopisa i kustos značajnih umetničkih projekata u Budimpešti. Radi na Muzičkoj Akademiji "Franc List" u Budimpešti, na odseku za kompoziciju. Član je raznih muzičkih sastava. The karmakumulator je najdugovečniji splitski experimental noise muzički projekt. Projekat je osnovao i do danas ga realizuje Igor Mihovilović. Upad je 150 dinara, a početak u 21.

Možda te još zanima:

.

Priče o davno zaboravljenoj prošlosti Petrovaradina

Promocija knjige "Priče iz Gradića" biće održana u petak 20. decembra u 18h u kreativnom centru Prostor (Beogradska 11, Petrovaradin).…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. decembra

Decembarski petak 13. baksuzan je samo zbog slatkih muka od velikog izbora gde otići te večeri. Do petka, čekirajte ono što…

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. decembra

Prva nedelja poslednjeg meseca 2019. godine nudi dobre svirke i izložbe!

.

Nedeljni vodič od 25. novembra do 1. decembra

Ispraćamo novembar uz svirke, žurke i promocije knjiga. 

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. novembra

Hladnoća i vetar ne uspevaju da zaustave lavinu dobrih događaja!

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. novembra

Ko kaže da radni dani nisu za provod? Pregršt događaja tokom cele nedelje!

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 O tome se priča

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo