...
TRENUTNO18:45 - 19:00Lampica

Društvo

Nedeljni vodič od 23. do 29. septembra

22.09.2019.

Toplim događajima protiv neplanirano hladnog septembra!

.

Ponedeljak, 23. septembar

Alternoon biće održan u Omladinskom centru CK13. U pitanju je novi filmski serijal koji se održava dvaput mesečno. Akcenat je na andergraund filmskim ostvarenjima koja za tematiku ima DIY kulturu i bavi se samom alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe te je ulaz na sve projekcije besplatan. Početak je u 20:30 časova, a biće emitovan film The death and resurrection show.

Dragon’s Fuel stižu u dom b612. U pitanju je, kako kažu novosadski zvučni brlog utemeljen u panonskim neoplemenskim ritmovima. Karakteriše ih autentičan muzički performans koji je različit i neprevdvidiv koliko za publiku toliko i za njih same jer su otvoreni za ono što mogu doneti trenutak, prostor u kom se nalaze i ljudi koji ih okružuju.  Iako pobornici žanrovske ravnopravnosti stvaraju pod jasnim uticajem jazz muzike, world music, panka i folklora. Početak je u 21, a ulaz je 200 dinara.

Prerazmišljavanje na Prosefestu - vanredna razmena knjiga biće u Porti. Na vanrednoj razmeni, u skladu sa festivalom, postoji i jedno vanredno pravilo koje glasi: "Ne razmenjujemo sve vrste knjiga, već samo prozu (i ponešto od poezije, ako baš donesete jer nemate šta drugo) za decu i odrasle." Prerazmišljavanje će biti održano u sklopu manifestacije Prosefest - Međunarodni festival proze. Početak je u 15 časova.

Utorak, 24. septembar

Događaj "Primeri dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u kreativnoj industriji" biće održan u Radio café-u. Glavni cilj je razvoj i promocija preduzetničkog duha, međusobno upoznavanje i povezivanje kao i podsticanje društveno odgovornog poslovanja. Ulaz na događaj je besplatan, a početak je u 18 časova.

Sreda, 25. septembar

Reminded, Kentawr i Artio nastupiće u domu b612. Još jedna svirka u organizaciji Rebuild collective. Početak je u 21 čas, a ulaz 300 dinara.

Četvrtak, 26. septembar

Gerila bar otvorila je sezonu kako dolikuje, te je sasvim logično da nas u narednom periodu očekuje mnogo dobrih žurki. Za početak – Karaoke veče! Kako navode organizatori, Dora i Toma ponovo jašu a vi ćete konačno ponovo moći da pokažete svoje fantastične vokalne (ne)mogućnosti. Neki će da uživaju u programu a neki će k’o Edit u 'Alo 'Alo sa sirom u ušima da toče pivo, nasmejani oko glave, jer ne čuju ništa. Početak je u 21.

Seven Mouldy Figs stižu u CK13. Seven Mouldy Figs zagrebački je trio koji kombinacijom melodičnih deonica, pulsirajućeg groove-a, narativnih vokala i nestandardnom kompozicijom uvode publiku u svoj pogled na svet rock-a, psihodelije i etno uticaja. 7MF je aktivan od 2013. godine, iza sebe ima dva EP-a i jedan album te mnoštvo koncerata po Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Švedskoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Srbiji i BiH. Izvode samo autorske pesme na engleskom jeziku. Početkom 2018. godine, 7MF je izbacio svoj prvi live session pod imenom Winter Session i trenutno rade na svom drugom albumu. Ulaz je 200 dinara, a početak u 21.

Petak, 27. septembar

Furman nam stiže u KC Lab. Di-džejing za njega predstavlja umetnost, zabavu, neku vrstu neodoljive adikcije. Voli sve žanrove elektronske muzike i prati ih po trenutnom osećaju i atmosferi. Popularizaciju house, tech house, minimal i progresiv zvuka započeo je kasnih 90-tih. Sebe je uvek smatrao underground di-džejem. Uz Club’n’Bar ekipu u kojoj je bio do 2009. godine ugostio je mnoge di-džejeve kao sto su Eddie Richards, Terry Francis, Dave Mothersole, Gideon Jackson. Početak je u 21, a ulaz 150 dinara.

Ponovo Dark party u domu b612. Nezaboravan party koji jednostavno mora da se ponavlja i traje već 12 godina!  Ovaj put mračni tonovi i ex-yu specijal žurka. Biće održana u dvorištu kluba doma b612. Dakle - samo: ebm, industrial, gothic rock, syn. Početak je u 20:30, a ulaz 200 dinara.

Punk rock vs Disco pop žurka čeka vas u Gerili. Na pozornici Prole i Marina, ulaz slobodan, a početak u 21.

Subota, 28. septembar

Događaj pod nazivom Ljubav i bes biće održan u Firchie think tank studiju. Nastupiće novosadski Lazarath, osiječki Debeli Precjednik, beogradski Remedy, zrenjaninski Overdrive i Segregator X, zagrebačko-ljubljanski Kali Fat Dub i slovenački In-Sane. Odlično uklopljena ekipa. Početak je u 17 časova, a ulaz je 500 dinara.

Elight, Sonično putovanje trenutka čeka vas u CK13. Sava Botić na sintisajzeru i Nemanja Tasić na bubnju. Početak je u 21, a cena karte je 200 dinara.

Nedelja, 29. septembar

Ex You feat. Zsolt Sőrés i The Karmakumulator u domu b612. Žolt Šereš se od ranih devedesetih bavi improvizovanom i elektroakustičnom muzikom, te raznim formama konceptualne umetnosti. Urednik je više umetničkih časopisa i kustos značajnih umetničkih projekata u Budimpešti. Radi na Muzičkoj Akademiji "Franc List" u Budimpešti, na odseku za kompoziciju. Član je raznih muzičkih sastava. The karmakumulator je najdugovečniji splitski experimental noise muzički projekt. Projekat je osnovao i do danas ga realizuje Igor Mihovilović. Upad je 150 dinara, a početak u 21.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju
  • 19:10 Vredi pročitati

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo