...
TRENUTNO13:45 - 14:00Prava stvar

Društvo

Nedeljni vodič od 2. do 8. septembra

30.08.2019.

I u septembar ulazimo sa brojnim odličnim događajima!

.

Ponedeljak, 2. septembar

Aktivistički bioskop u Omladinskom centru CK13: Tanka plava linija. Dokumentarac koji na volšeban način ukazuje da je jedan čovek nepravedno osuđen za ubistvo policajca, od strane koruptivnog teksaškog sudstva. Jedne večeri Rendal Adams ostaje bez benzina i ne sluteći stopira šesnaestogodišnjaka Dejvida Harisa, koji je pobegao od kuće. Njih dvojica odlaze u bar, kasnije u bioskop, a zatim im se priče o nastavku večeri razlikuju. Adams tvrdi da je otišao do svog motela, dok Heris kažu da ih je zaustavio policajac kojeg je Adams upucao. Režiser Irol Moris u ovom jedinstvenom filmu publici prikazuje dokaze koji negiraju Adamsovu krivicu, ali i upućuju na pravog ubicu. Početak je u 20:30.

Utorak, 3. septembar

Wabi duo stiže u CK13. U pitanju je impro instrumentalni sastav koji čine Sava Botić - fender rhodes, elektronika i Daniel More - kontrabas, elektronika. Ulaz je 200 dinara a početak u 21 čas.

Sreda, 4. septembar

Još jedan aktivistički bioskop u CK13, u pitanju je film "Grizli-čovek". Potresna dokudrama o dvoje aktivista, Timotiju Tredvelu i Ejmi Hugenard, koji su poginuli 2003. godine dok su živeli među grizlijima na Aljasci. Film propituje Tredvelovu posvećenost i mir koji je našao među ovim ugroženim životinjama. Ulaz je besplatan, obezbeđeni su titlovi na engleskom jeziku, a početak je u 20:30.

Četvrtak, 5. septembar

Makrele Dietrich i 3Mačke100Godina stižu u Kulturni centar Lab. Makrele Dietrich su osnovani 2017. godine u Berlinu, sa ciljem da stvaraju sumnjivo ozbiljan alternativni rok. Od tada su nastupali na nekoliko nezavisnih  festivala i klubova u regionu. Grupa 3mačke100godina deluje u različitim formatima, uključujući stalne i gostujuće članove. Glavnu ulogu na njihovim nastupima imaju energija i način na koji bend pristupa izvođenju numera. Slobodne interpretacije trasiraju put raznolikim izvođačko aranžmanskim rešenjima, koja variraju od pesme do pesme. Upad je 200 dinara, a početak u 21.

Petak, 6. septembar

ACOUSTÑIK stižu u KC Lab. Po izgovoru, Akustnjik predstavlja novi projekat na vojvođanskoj muzičkoj sceni, ali samo prividno. U pitanju je već poznati dvojac Anamarija Tumbas (a.k.a. Anne Marie) i Žikica Milošević, koji je od 2014. do 2017. godine tvorio vokalni deo benda Sputñik. Nakon što se Anne Marie posvetila solo karijeri, kao kantautorke na, prevashodno, električnoj gitari i looperu i par kućnih uradaka pesama Sputñika u akustičnoj varijanti, ovom dvojcu je palo na um da stvore neku vrstu akustičnog omaža Sputñiku, tj. samima sebi: Akustični Sputnjik = Akustnjik! Početak je u 21.

Subota, 7. septembar

Sertac Ogul, koji nastupa pod pseudonimom As Smooth As stiže nam u Kulturni centar Lab. Poznat je po seriji žurki "Midnight Orient" koje su ugostile mnoga poznata imena kao što su Acid Pauli, Noema, Oceanvs Orientalis, Superpitcher, Kaan Düzarat, Schwabe, Brka, Kristijan Molnar. Početak je u 21, a ulaz 200 dinara.

Cactus Fields i See It My Way nastupiće u domu b612. Cactus Fields je milanovački alternativni rok bend koji je na sceni od avgusta 2018. godine. Svoj zvuk definišu kao alternativni heavy surf fank hardkor. Bend promoviše svoj novoobjavljeni singl - U glavi. See it my way predstavlja akustični duo koji vuče uticaje emo revival bendova sa punk i hardcore etikama. Dvojac je do sada objavio EP pod nazivom 111 sa 6 pesama, a početkom godine su se našli na kompilaciji Hardcore Novi Sad 2019 kao jedini izvođač unplugged kalibra. Početak je u 21, a ulaz je 200 dinara.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Y2K
  • 15:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo