...
TRENUTNO11:00 - 12:00Radio Grafiti

Društvo

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

15.06.2019.

Smeta nam kiša, smeta nam kad je pretoplo, ali poprilično smo sigurni da su ovonedeljni događaji više nego poželjni..

.

Ponedeljak, 17. jun

Ciklus filmova "Vendersovi gradovi" biće održan u Omladinskom centru CK13. Tokom trajanja ciklusa imaćete priliku da pogledate Alisu u gradovima, Pariz-Teksas i Nebo nad Berlinom. Urednik ovog programa je Bojan Bojić. Ulaz na sve projekcije je besplatan. Početak je u 20 časova.

Utorak, 18. jun

Predstava "Zavođenje, umetnost ili obmana" biće odigrana u Crnoj kući. Kako je navela rediteljka predstave Draginja "U predstavi "Zavođenje, umetnost ili obmana" istraživali smo da li se zavođenje menjalo kroz vreme, koristeći klasične dramske, ali i savremene tekstove. Koliko smo svoji kada zavodimo, a koliko izgubimo sebe? Da li se igramo, manipulišemo ili smo vođeni slepom strašću?" Početak je u 20 sati.

Predstavljanje nove knjige Save Damjanova "Kolači, obmane, nonsensi" biće održano u knjižari Bulevar books. Sava Damjanov rođen je u Novom Sadu 1956. godine. Pisao je prozu, književnoistorijske oglede i kritiku; uređivao nekoliko časopisa i edicija. Predaje na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i kao gost-profesor predavao na niz fakulteta u inostranstvu. Početak je u 19 časova.

Jan Kinčl i Regis Kattie dolaze u Kulturni centar Lab. Jan je tehno i house DJ i producent iz Zagreba koji je skoro dve decenije u igri, te je postao nezaobilazna figura na regionalnoj sceni elektronske muzike. Regis Kattie je jazz klavijaturista koji se posle određenog vremena provedenog u Kanadi preselio u Zagreb. Ulaz je 300 dinara, a početak u 21.

Sreda, 19. jun

Ciklus filmova: Vendersovi gradovi biće održan u Omladinskom centru CK13.

Seminar "Politike solidarnosti: odgovor na ekonomsko nasilje" biće održan u CK13. Dobrodošli su srednjoškolci, studenti, kao i osobe koje ne studiraju; zaposleni u privatnom ili javnom sektoru, u organizacijama civilnog društva i nezaposleni, zainteresovani za promišljanje i izgradnju društvenih i ekonomskih alternativa. Seminar će se odvijati u obliku predavanja sa diskusijom, praktičnim primerima i radom u grupama. U okviru seminara predstaviće se i samoodrživa ekonomska inicijativa seoskog udruženja žena iz Stanišića. Početak je u podne.

Nađa dolazi u KC Lab. Za razliku od Nađe tekstopisca i kompozitorke, izbor muzike Nađe kao DJ-a je zapravo ogromna paleta žanrova veoma ritmične i gruvi muzike u odnosu na pitki melanholični zvuk njenih autorskih kompozicija. Ulaz je 100 dinara, početak u 21 čas.

Promocija knjige "Život pod ružičastim trouglom" biće održana u Domu b612. Ovaj roman Marka Mihajlovića kroz živote dva junaka, Darela koji je preživeo grozote logora smrti za vreme Drugog svetskog rata usled primene paragrafa 175 nemačkog krivičnog zakona i Viktora koji se bori sa svojom teškom bolešću i prihvatanjem sebe onakvog kakav jeste, predočava besmisao i svu strahotu diskriminacije kao i to da ona postoji i dalje, u raznim formama, te da i danas ružičasti trougao, koji je Darel nosio u logoru smrti, mogu poneti mnogi koji su drugačiji i izopšteni iz društva. Početak u 20.

Scyther i Dust u klubu Dvorište. Scyther je osnovan 2013. godine i sviraju thrash metal  inspirisan uzorima klasičnog heavy i thrash metala kao što su: Metallica - Anthrax - Megadeth - Slayer - Lamb of God – Pantera. Njihove pesme karakterišu taman i težak zvuk s brzim ritmovima na bubnju i furioznim rifovima gitara. Dust je petočlani metal bend osnovan 2016. Najveću inspiraciju pronašli su u svojim idolima kao što su Pantera, Megadeth i Metallica ali njihovu muziku karakteriše čvrst i moderniji thrashy/groovy stil poput bendova Trivium, Jinjer, Lamb of God. Njihov prvi album "Break the Silence" biće dostupan krajem juna. Početak je u 21 čas, a ulaz 200 dinara.

Četvrtak, 20. jun

Ciklus filmova: Vendersovi gradovi biće održan u Omladinskom centru CK13.

Projekcija filma: "Slatko od Ništa" biće održana u Prostoru. Dokumentarna parodija Borisa Mitića, film u kojoj Ništa umorno od našeg nerazumevanja, beži od kuće i obraća nam se po prvi i poslednji put. Vizuelno spektakularni dokumentarac u kojem glas Ničega predstavlja Iggy Pop, a muziku potpisuje The Tiger Lillies! Dokumentarne kadrove Ničega snimalo je 62 direktora fotografije u 70 zemalja, muziku su komponovali majstori dark-kabarea Pascal Comelade i The Tiger Lillies, a naracija - sva u stihu - prepečena je iz 25.000 stranica najeklektičnije bibliografije ikada korišćene u nekom dokumentarnom filmu. Projekcija filma je besplatna, a početak je u 19:30.

Predstavljanje romana "Persson" Nikole Lekića biće održano u knjižari Bulevar books. "Radnja romana prati mladog samozvanog pesnika Nikolu Nikolajevića, koji je bez prihoda i bez krova nad glavom. Njegova sestra mu pronalazi stan u Novom gradu i ubrzo posle preseljenja nestaje bez traga. Samome u ogromnom stanu koji kao da je zaboravljen od sveta, prelivajući se kroz njegove prostore, u Nikolajeviću se bude strahovi koje uzavrela mašta samo uvećava. Da stvar bude gora, čudna porodica kojoj stan pripada stanuje na istom spratu. Nikolajević se trudi da ostane neprimećen, provodi dane u preispitivanju i snolikim predstavama, razgovarajući sa sobom i zamišljenim prijateljem. Sluteći da prezime vlasnika na pločici ulaznih vrata predstavlja upozorenje, ispunjen strepnjom da sam stan povlači konce njegove sudbine, neočekivano dobija priliku da otkrije izlaz iz sveta u kojem lebdi između sna i stvarnosti." Početak je u 19 časova.

Petak, 21. jun

V Okovih i 5 Minuta Slave nastupiće u CK13. Mariborska grupa V Okovih postoji još od davne 1989. godine. Uprkos čestim promenama članova i pauzama momci su stvorili respektabilni broj svirki širom regije. 5 Minuta Slave je sastav koji je osnovan oktobra 2014. godine u Novom Sadu. Iza sebe imaju demo album pod nazivom PMS. Bend trenutno akitvno svira i sprema svoj prvi studijski album. Cena karte je 250 dinara, a početak u 21.

Darko Cvijetić i "Schindlerov lift" u knjižari Bulevar books. Autor je rođen 1968. godine u mestu Ljubija Rudnik. Reditelj je i dramaturg u Pozorištu Prijedor. Pesme i priče prevođene su mu na francuski, engleski, nemački, slovenački, hebrejski, albanski, mađarski, poljski, makedonski i jidiš. Od 2013. godine uređuje književni blog "Hypomnemata". Objavio je desetak knjiga poezije, knjigu priča, u pozorištu režirao od Becketta do Čehova, te igrao Raskoljnikova, Borisa Davidoviča, Estragona. Početak u 19.

Subota, 22. jun

Koncert Gitarskog odseka Music harmony škole muzike biće održan u KC Labu. Polaznici gitare iz Music Harmony predstaviće se novosadskoj publici i imaće priliku da prikažu naučeno i zvanično obeleže kraj muzičke školske godine. Izvođači dolaze iz Novog Sada, Inđije i Bačkog Jarka, a sem individualnih tačaka, predstaviće se i školski bendovi koji su za ovu priliku pripremili poseban repertoar. Publika će imati prilike da čuje kako kompozicije klasične muzike, tako i najpopularnije rok hitove današnjice. Ulaz je besplatan a početak u podne.

80s party čeka vas u Domu b612. Savršena prilika da započnete vrelo leto jednako vrelim talasima synth-pop muzike osamdesetih. Predlozi za pesme koje žeite da čujete možete kačiti u event! Početak je u 21, a upad 200 dinara.

Nedelja, 23. jun

Pretoplo je, odmorite se.. Još uvek je ispitni rok, a i radite sutra. 

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo