...
TRENUTNO05:00 - 11:00Music Mix by Majkić

Društvo

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

15.06.2019.

Smeta nam kiša, smeta nam kad je pretoplo, ali poprilično smo sigurni da su ovonedeljni događaji više nego poželjni..

.

Ponedeljak, 17. jun

Ciklus filmova "Vendersovi gradovi" biće održan u Omladinskom centru CK13. Tokom trajanja ciklusa imaćete priliku da pogledate Alisu u gradovima, Pariz-Teksas i Nebo nad Berlinom. Urednik ovog programa je Bojan Bojić. Ulaz na sve projekcije je besplatan. Početak je u 20 časova.

Utorak, 18. jun

Predstava "Zavođenje, umetnost ili obmana" biće odigrana u Crnoj kući. Kako je navela rediteljka predstave Draginja "U predstavi "Zavođenje, umetnost ili obmana" istraživali smo da li se zavođenje menjalo kroz vreme, koristeći klasične dramske, ali i savremene tekstove. Koliko smo svoji kada zavodimo, a koliko izgubimo sebe? Da li se igramo, manipulišemo ili smo vođeni slepom strašću?" Početak je u 20 sati.

Predstavljanje nove knjige Save Damjanova "Kolači, obmane, nonsensi" biće održano u knjižari Bulevar books. Sava Damjanov rođen je u Novom Sadu 1956. godine. Pisao je prozu, književnoistorijske oglede i kritiku; uređivao nekoliko časopisa i edicija. Predaje na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i kao gost-profesor predavao na niz fakulteta u inostranstvu. Početak je u 19 časova.

Jan Kinčl i Regis Kattie dolaze u Kulturni centar Lab. Jan je tehno i house DJ i producent iz Zagreba koji je skoro dve decenije u igri, te je postao nezaobilazna figura na regionalnoj sceni elektronske muzike. Regis Kattie je jazz klavijaturista koji se posle određenog vremena provedenog u Kanadi preselio u Zagreb. Ulaz je 300 dinara, a početak u 21.

Sreda, 19. jun

Ciklus filmova: Vendersovi gradovi biće održan u Omladinskom centru CK13.

Seminar "Politike solidarnosti: odgovor na ekonomsko nasilje" biće održan u CK13. Dobrodošli su srednjoškolci, studenti, kao i osobe koje ne studiraju; zaposleni u privatnom ili javnom sektoru, u organizacijama civilnog društva i nezaposleni, zainteresovani za promišljanje i izgradnju društvenih i ekonomskih alternativa. Seminar će se odvijati u obliku predavanja sa diskusijom, praktičnim primerima i radom u grupama. U okviru seminara predstaviće se i samoodrživa ekonomska inicijativa seoskog udruženja žena iz Stanišića. Početak je u podne.

Nađa dolazi u KC Lab. Za razliku od Nađe tekstopisca i kompozitorke, izbor muzike Nađe kao DJ-a je zapravo ogromna paleta žanrova veoma ritmične i gruvi muzike u odnosu na pitki melanholični zvuk njenih autorskih kompozicija. Ulaz je 100 dinara, početak u 21 čas.

Promocija knjige "Život pod ružičastim trouglom" biće održana u Domu b612. Ovaj roman Marka Mihajlovića kroz živote dva junaka, Darela koji je preživeo grozote logora smrti za vreme Drugog svetskog rata usled primene paragrafa 175 nemačkog krivičnog zakona i Viktora koji se bori sa svojom teškom bolešću i prihvatanjem sebe onakvog kakav jeste, predočava besmisao i svu strahotu diskriminacije kao i to da ona postoji i dalje, u raznim formama, te da i danas ružičasti trougao, koji je Darel nosio u logoru smrti, mogu poneti mnogi koji su drugačiji i izopšteni iz društva. Početak u 20.

Scyther i Dust u klubu Dvorište. Scyther je osnovan 2013. godine i sviraju thrash metal  inspirisan uzorima klasičnog heavy i thrash metala kao što su: Metallica - Anthrax - Megadeth - Slayer - Lamb of God – Pantera. Njihove pesme karakterišu taman i težak zvuk s brzim ritmovima na bubnju i furioznim rifovima gitara. Dust je petočlani metal bend osnovan 2016. Najveću inspiraciju pronašli su u svojim idolima kao što su Pantera, Megadeth i Metallica ali njihovu muziku karakteriše čvrst i moderniji thrashy/groovy stil poput bendova Trivium, Jinjer, Lamb of God. Njihov prvi album "Break the Silence" biće dostupan krajem juna. Početak je u 21 čas, a ulaz 200 dinara.

Četvrtak, 20. jun

Ciklus filmova: Vendersovi gradovi biće održan u Omladinskom centru CK13.

Projekcija filma: "Slatko od Ništa" biće održana u Prostoru. Dokumentarna parodija Borisa Mitića, film u kojoj Ništa umorno od našeg nerazumevanja, beži od kuće i obraća nam se po prvi i poslednji put. Vizuelno spektakularni dokumentarac u kojem glas Ničega predstavlja Iggy Pop, a muziku potpisuje The Tiger Lillies! Dokumentarne kadrove Ničega snimalo je 62 direktora fotografije u 70 zemalja, muziku su komponovali majstori dark-kabarea Pascal Comelade i The Tiger Lillies, a naracija - sva u stihu - prepečena je iz 25.000 stranica najeklektičnije bibliografije ikada korišćene u nekom dokumentarnom filmu. Projekcija filma je besplatna, a početak je u 19:30.

Predstavljanje romana "Persson" Nikole Lekića biće održano u knjižari Bulevar books. "Radnja romana prati mladog samozvanog pesnika Nikolu Nikolajevića, koji je bez prihoda i bez krova nad glavom. Njegova sestra mu pronalazi stan u Novom gradu i ubrzo posle preseljenja nestaje bez traga. Samome u ogromnom stanu koji kao da je zaboravljen od sveta, prelivajući se kroz njegove prostore, u Nikolajeviću se bude strahovi koje uzavrela mašta samo uvećava. Da stvar bude gora, čudna porodica kojoj stan pripada stanuje na istom spratu. Nikolajević se trudi da ostane neprimećen, provodi dane u preispitivanju i snolikim predstavama, razgovarajući sa sobom i zamišljenim prijateljem. Sluteći da prezime vlasnika na pločici ulaznih vrata predstavlja upozorenje, ispunjen strepnjom da sam stan povlači konce njegove sudbine, neočekivano dobija priliku da otkrije izlaz iz sveta u kojem lebdi između sna i stvarnosti." Početak je u 19 časova.

Petak, 21. jun

V Okovih i 5 Minuta Slave nastupiće u CK13. Mariborska grupa V Okovih postoji još od davne 1989. godine. Uprkos čestim promenama članova i pauzama momci su stvorili respektabilni broj svirki širom regije. 5 Minuta Slave je sastav koji je osnovan oktobra 2014. godine u Novom Sadu. Iza sebe imaju demo album pod nazivom PMS. Bend trenutno akitvno svira i sprema svoj prvi studijski album. Cena karte je 250 dinara, a početak u 21.

Darko Cvijetić i "Schindlerov lift" u knjižari Bulevar books. Autor je rođen 1968. godine u mestu Ljubija Rudnik. Reditelj je i dramaturg u Pozorištu Prijedor. Pesme i priče prevođene su mu na francuski, engleski, nemački, slovenački, hebrejski, albanski, mađarski, poljski, makedonski i jidiš. Od 2013. godine uređuje književni blog "Hypomnemata". Objavio je desetak knjiga poezije, knjigu priča, u pozorištu režirao od Becketta do Čehova, te igrao Raskoljnikova, Borisa Davidoviča, Estragona. Početak u 19.

Subota, 22. jun

Koncert Gitarskog odseka Music harmony škole muzike biće održan u KC Labu. Polaznici gitare iz Music Harmony predstaviće se novosadskoj publici i imaće priliku da prikažu naučeno i zvanično obeleže kraj muzičke školske godine. Izvođači dolaze iz Novog Sada, Inđije i Bačkog Jarka, a sem individualnih tačaka, predstaviće se i školski bendovi koji su za ovu priliku pripremili poseban repertoar. Publika će imati prilike da čuje kako kompozicije klasične muzike, tako i najpopularnije rok hitove današnjice. Ulaz je besplatan a početak u podne.

80s party čeka vas u Domu b612. Savršena prilika da započnete vrelo leto jednako vrelim talasima synth-pop muzike osamdesetih. Predlozi za pesme koje žeite da čujete možete kačiti u event! Početak je u 21, a upad 200 dinara.

Nedelja, 23. jun

Pretoplo je, odmorite se.. Još uvek je ispitni rok, a i radite sutra. 

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

.

Nedeljni vodič od 3. do 9. februara

Sledeća nedelja je pretežno u rege tonu!

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Majkić
  • 11:00 Radio Gruvanje
  • 12:00 U kakvoj zemlji želim da živim

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo