...
TRENUTNO14:00 - 15:00Superoperater

Kultura

Nedeljni vodič od 17. do 23. januara

17.01.2022.

Možda su praznici prošli, ali događaji u Novom Sadu ne jenjavaju. Za vas smo izdvojili najzanimljivije za ovu nedelju.

.

Ponedeljak, 17. januar 

MentalHub zakasnela novogodišnja žurka i DJ 2Much vas očekuju u KC Labu. Organizatori vas pozivaju na razmenu ideja, razgovor o budućim planovima i saradnjama, dok će za muziku biti zadužen 2Much. Druženje počinje od 18, a žurka od 19 časova. Upad je 200 dinara.

U Crnoj kući vas očekuje trodnevni ciklus filmova posvećen crvenoj boji "Zovem se crveno". Crvena je verovatno i najznačajnija boja u filmu čija simbolika pokriva najširi spektar emocija. Od ljubavi i strasti, preko opasnosti, do moći i dominacije. Crvena boja u filmovima odabranim za ovaj ciklus, ipak, pre svega simbolizuje ženu. Početak je u 18 časova kada se prikazuje film "Čudesna sudbina Amelije Pulen". U preostala dva dana možete pogledati "Vrati se" i "Suspiria".

U okviru ciklusa "Antologija filma" u Zenit booksu možete pogledati "Pucanj nije brisan" Brajana De Palme. Ovaj skrajnuti neo-noir ima utemeljenja i u stvarnim političkim događajima koji su potresli Ameriku od početka 60ih do kraja 70ih godina kao što su afera Votergejt, atentat na Kenedija i ponajviše incident u Čapakvidiku. Uloga Džona Travolte je njegova prva u kojoj izlaz iz klišea dance filmova 70ih, ali nažalost i poslednja ozbiljna sve do "Petparačkih priča". Početak je u 19.30.

Utorak, 18. januar 

Prezentacija umetničko istraživačkog projekta "Instrumentalno-neverbalno pozorište – nastanak i forme" održaće se u Svilari. Prezentacija uključuje muzičko – scensko izvođenje praistorijske muzike kompozitora Ljubomira Nikolića, kao i radove studenata glume na temu praistorija i moderno doba koji će izvesti scene iz domena neverbalnog pozorišta. Početak je u 18 časova.

Sreda, 19. januar 

U Crnoj kući održava se književni klabing. Za prvi Klabing u godini tradicionalno se čita domaći autor. Ovoga puta u pitanju je autorka Grozdana Olujić i njen roman "Divlje seme". Početak je u 18 časova.

Četvrtak, 20. januar 

U Crnoj kući vas očekuje projekcija filma "Dear Future Children". Draga deco budućnosti (Dear future children) je dokumentarni film o problemima novih generacija i o načinima na kojima se one bore protiv istih. Film prati aktiviste/kinje tokom protesta protiv kineskog uticaja u Hong Kongu, u Čileu tokom protesta protiv društvene nejednakosti, u Ugandi tokom lokalnih protesta u okviru kampanje za klimatksu akciju Petkom za budućnost. Upad je besplatan, a početak je u 19 časova.

Petak, 21. januar 

Lag, Muhi i Asarri nastupaju u klubu Tunnel. U pitanju su glasnici lokalne underground scene, čije stvaralaštvo ne zna za granice. Lag je tehno ambasador sa misijom i vizijom, dete punka i klasike, tvorac sirovog i kompleksnog ritma. Tehno kao platformu za kreativno pražnjenje, poput Laga koristi i mlađani Muhi na sebi svojstven način. Lako prepoznatljiv, a opet specifičan, tvrd i mračan tehno sa modularnim i acid sekvencama. U ceo vajb uvešće vas Assari. Upad je 500 dinara, a početak u 23 časa.

Lazarath, Casillas i Affliction sviraju u Domu b-612. Lazarath proizvodi ljuti hardcore-thrash metal. Casillas je dobro poznat novosadskim ljubiteljima žestokog zvuka kao jedan od najboljih bendova koji spaja gomilu raznih uticaja i žanrova i uvek daje sve od sebe na nastupima. Affliction je mladi metal bend iz Smederava koji je nedavno obeležio godinu postojanja. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Country blues bend The Bad Week nastupa u KC Labu. Za sjajnu svirku će se pobrinuti Strahinja Jajić (vokal i gitara), Stefan Stefanović Gile (usna harmonika), Danijel Seethaler (bubnjevi), kao i specijalni gosti. Upad je 200 dinara, a početak u 20 časova.

Druga All Bass žurka očekuje vas u Gerili. Nastupiće Kick Kong, Double B, flowtech i A:Cortex. Početak je u 15 časova, a ulaz je slobodan. 

Acropolis žurka održaće se u Gerili. Kako organizatori kažu, očekuje vas autorski materijal iz dubokog Veternika, centra i Detelinare. Početak je u 21 čas, a ulaz je besplatan.

Subota, 22. januar 

Yugo.waw žurka vas očekuje u KC Labu. Spremite se za staru i novu jugoslovensku synth i disko muziku. Pored toga, na platnu će biti projektovani razigrani motivi naše pop kulture. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

U rusinskom kulturnom centru Matka vas očekuje veče poezije "Poetarium". Tema ovog Poetariuma je erotska poezija. Svako ko želi da učestvuje, da čita i izvodi svoju poeziju treba da se javi u inbox Poetariuma. Potrebno je spremiti do dve autorske pesme i jednu pesmu erotskog karaktera. Početak je u 20 časova.

Fakir i Novak vrte u klubu Tunnel. Dva atuhtona Novosađanina, prepoznatljiva po magičnim sposobnostima za pažljivu selekciju, još pažljivije miksovanje i dovođenje slušaoca do delirijuma. Upad je 500 dinara, a početak u 23.

Nedelja, 23. januar 

Radionica slikanja za amatere i početnike "Slikaj i cirkaj" održaće se u Zenit booksu. "Slikaj i Cirkaj" je dvočasovna radionica slikanja za amatere, koja se održava u neformalnoj atmosferi uz vino i muziku. Uz rezervaciju, svaki učesnik dobija dva kupona za piće, koje može iskoristiti tokom trajanja radionice. Broj mesta je ograničen, a možete se prijaviti na https://slikajicirkaj.com/radionica/zvezdana-noc/. Početak je u 15 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. marta

Prva nedelja marta donosi u Novi Sad dosta zanimljivih događaja, pogotovo koncerata.

.

Nedeljni vodič od 26. februara do 3. marta

Poslednje nedelje februara vas očekuje dosta zanimljivih stand up večeri, a tu su i razni koncerti i književne večeri.

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. februara

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su radionice, predavanja, stand up večeri, koncerti i žurke.

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Superoperater
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo