...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo

Nedeljni vodič od 16. do 22. septembra

15.09.2019.

Legenda kaže da su najbolji događaji u ispitnom roku i po završetku godišnjeg..

.

 Ponedeljak, 16. septembar

Samoorganizovanje mladih: Majski Dan biće održan u Omladinskom centru CK13. Neki kažu: ne bi trebalo da razmišljamo o tome šta svet može da pruži nama, već šta mi možemo da pružimo njemu. Ali šta da pruži neko ko nema ništa? Kakvoj budućnosti se mogu nadati mladi ljudi u našoj zemlji, i kako se ova zemlja zapravo ophodi prema onima kojima treba da poveri svoju budućnost? Saznajte od 19 časova.

Artificial, izložba Aleksandra Srbljanina biće održana u Kulturnom centru Lab. Aleksandar Srbljanin aka Hocico.2a.t9, rodjen je 1986. u Beogradu. Svoj umetnički put počinje kao tinejdžer crtanjem grafita na beogradskim ulicama. Nešto kasnije ulazi u svet fotografije i dizajna, a ubrzo nakon toga osniva modni brend "Cyberpunk". U daljem umetničkom putu upoznaje arhitektu Ninu Radosavljević koja ostavlja ogroman utisak na njega. Od tog momenta pravi veliki zaokret u svom stvaralaštvu i počinje da stvara dela klasične, digitalne i vizuelne umetnosti. Iza sebe ima mnoštvo samostalnih i grupnih izložbi kao i veliko iskustvo u radu na raznim umetničkim projektima. Aleksandar danas živi i stvara u Beogradu. Početak je u 20 časova.

Utorak, 17. septembar

Švajcarski duo eventuell. stiže u KC Lab. Osnovan je 2015, a članice dua su saksofonistkinje Manuela Villiger i Vera Wahl. Savremena muzika u odgovarajućoj izvedbi je nešto čemu se one pasionirano posvećuju. Duo je veoma privržen ideji umetničkog performansa i eksperimenta, upotrebi elektronike, uključujući i video radove i upotrebu svetlosti i svojoj publici obezbeđuju muzički performans u jedinstvenom vizuelnom prostoru. Početak je u 22.

Sreda, 18. septembar

Događaj Poezijom za Bolji Svet biće održan u Kulturnom centru Lab. Organizatori vas pozivaju na četvrti event. Poezija, umetnost i darivanje su sve deo ljudske prirode. Dobrota i zajedništvo koji proizlaze iz naših poetskih večeri prikazuju punoću ljudske istrajnosti na putu ka boljem svetu. Kako bi bolji svet bio moguć potrebna je sloboda. Sloboda od straha, od gladi, od neimaštine i sloboda od osude. Pridružite nam se još jednom u borbi za slobodu, svakim pročitanim stihom, svakim osvojenim osmehom. Početak je u 21.

Četvrtak, 19. septembar

Letnji bazar biće održan u Crnoj kući. Bazari u Crnoj kući se održavaju sezonski i zamišljeni su kao prostor za male i lokalne proizvođače, mesto gde oni mogu predstaviti svoje proizvode većem broju ljudi, ali se i međusobno upoznati i razmeniti iskustva. Početak je u 18.

Bend koji je izmislio kungfuziju kao novi muzički žanr, stiže nam u Lazino tele. Ako ste ikada Stereo bananu slušali uživo, znate zašto da obavezno dođete. Ako niste – verujte nam na reč, nećete se pokajati. Početak je u 22, ulaz je 400 dinara, dok će na dan svirke biti 500.

Phat Cat Stream u Kulturnom centru Lab. Ovo je druga u nizu Live Stream žurki koje su vam spremili. U goste dolaze CVTKVC (brosh) i Veljko b2b Grmusa (Village Rules). Ulaz je 150 dinara, a početak od 20 časova.

Subota, 21. septembar

Saša Ceci posetiće knjižaru Bulevar books. U svojoj novoj knjizi "Blesimetar Drugi", Saša Ceci, dr fizike sa instituta Rođer Bošković iz Zagreba, donosi svoje dosad najpopularnije tekstove u kojima na jednostavan način piše o fizici svakodnevnih fenomena kao što su sunčanje, znojenje, plima i oseka, cvrčanje cvrčaka, letne oluje, munje i gromovi, škripanje krede, odrazi u ogledalima, odbijanje kugli kod biljara i još mnogo, mnogo toga. Poseban naglasak je na neintuitivnim problemima iz fizike poput razlike uzgona parobroda na reci i moru, nelinearnoj vezi brzine automobila i puta kočenja, te objašnjenja zašto je naizmenična struja bolja od jednosmerne u dalekovodima. Početak je u 19 časova.

Konačno! Gerila otvara sezonu. Kao i uvek, sledi velika žurka, a slušaće se svašta. ABBA i Boney M, preko RATM i Linkin Park, zaključno sa Fatboy Slim i Chemical Brothers. Kako ekipa kaže, ima smisla. Početak je u 21, a ulaz besplatan uz obaveznu rezervaciju.

Nedelja, 22. septembar

Dronbiental Sunday - Fließgewässer i William Luke Valerio u domu b612. Dva brata po vajbu, dolaze iz Barselone da vas odrone i ispeglaju na nedeljnoj atmosferi. Ulazi se uz doborovoljni prilog. Svratite od 20h.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo