...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo

Nedeljni vodič od 15. do 21. oktobra

14.10.2018.

Sunčani oktobar daje nam motivaciju da nastavimo sa posetama zanimljivim događajima.

.

Ponedeljak, 15. oktobar

U Omladinskom centru CK13 biće održan književni program "Autor nije prisutan: Borislav Pekić". Čitaće se odabrani odlomci iz Pekićevih romana, a kratki teorijski uvod daće književnik Dalibor Tomasović. Pekićeva najpoznatija dela su "Vreme čuda", "Hodočašće Arsenija Njegovana", "Zlatno runo", "Kako upokojiti vampira", "Odbrana i poslednji dani", "Besnilo", "1999", "Atlantida", "Godine koje su pojeli skakavci", "Argonautika", "Novi Jerusalim", dok će odlomke će čitati Anastasija Bijelić, Dalibor Tomasović, Damir Bojić i Đorđe Majstorović. Program počinje u 20 sati.

Utorak, 16. oktobar

Za sve ljubitelje pozorišta, KC Lab u saradnji sa uredništvom elektronskog magazina PULSE organizuje projekcije modernog engleskog pozorišta i daje priliku svim prisutnima da pogledaju manje dostupne predstave u novom modernijem ruhu. Druga projekcija je rezervisana za nagrađivanu predstavu čuvenog pisca Artura Milera pod nazivom "Pogled s Mosta" (A View from the Bridge). Početak je u 19 sati.

Sreda, 17. oktobar

U sklopu Festivala mentalnog zdravlja koji se održava od 10. do 25. oktobra, Klub studenata psihologije "TraNSfer" pored različitih predavanja i radionica za sve ljubitelje filma i psihologije organizuje dve projekcije filmova Miloša Formana, filmskog režisera, scenariste, glumca i profesora. Prva u nizu jeste "Let iznad kukavičjeg gnezda." Pored same projekcije, nakon filma diskusiju o relevantnim psihološkim temama vodiće Vladan Beara, psihoterapeut. Start je od 19 sati.

Četvrtak, 18. oktobar

Čuveni We don't know math-jazz trojac Schyzz Aeiouou Propliq stižu u CK13. Četrdeset i treći put u Novom Sadu, gde dolaze posle duže Marsovske turneje propraćene potpuno oduševljenim reakcijama. Njihovim rečima, koncerti ovog trojca su bili ništa manje do "Skryer Darmdktromnaplkstach!" (Mars Daily). Ulaz je 150 dinara a početak u 20 sati.

Festival mentalnog zdravlja i Centar Self organizuju tribinu na temu Vodič za preživljavanje roditelja i adolescenata. Relacija između roditelja i dece je važan izvor zadovoljstva, ali ponekad kada stvari "škripe" i nastanu sukobi ista ova relacija može postati značajan izvor stresa i nezadovoljstva. Nameću se mnoga važna pitanja, na primer: Da li su roditelji i adolescenti sa drugih planeta i zašto je ponekad toliko teško da se razumeju? Čemu služi adolescentski bunt i zašto je važna mini – revolucija koju adolescent diže u svojoj porodici, i sa druge strane kada i zašto može biti korisna (zdrava) granica roditelja koja (ponekad) ukine tu revoluciju? Početak je u 19 sati.

Šesto izdanje događaja po imenu Jazz jam session biće održano u Kulturnom centru Lab. Program vodi Boris Hlozan, početak je u 21 sat, a ulaz 100 dinara.

Petak, 19. oktobar

Mini fest #001 pod nazivom Taken by Noise biće održan u CK13. Nastupiće MRT, Plamen večnosti, Dichotomy engine i Endels Nejmles + Viande. Ulaz je 200 dinara, početak u 21:30, a nastupi će početi na vreme.

Kultni bendovi Direktori i SMF posle dugo vremena u Novom Sadu, konkretno u klubu The Quarter. Svirka počinje u 21 čas, a ulaz je 650 dinara.

Vazda Garant, Kick Kong i Sodip stižu u KC Lab. Vazda Garant je ekipa koju čine pet devojaka koje žele da upoznaju domaću publiku sa drugačijim žanrovima, u cilju razvijanja i unapredjivanja andergraund muzike i kulture u Srbiji. Kick Kong je u stvari Marko Veselinovic, a prvi žanr koji ga je okupirao i koji je i dan danas ostao uz njega je hip-hop. Dejan Stojkov - Sodip, je mlad umetnik koji sebe vidi isključivo u svetu muzike, kroz proces stvaranja, prezentovanja i implementacije u razne druge umetničke i poslovne sfere. Start je u 21 sat a upad je 150 dinara.

Novosadski Oktoberfest biće održan ovog vikenda u Master Centru u Novom Sadu, a ove godine nastupiće  Hladno pivo, Psihomodo Pop, Dejan Petrović Big Band, Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, Love Hunters i Zbogom Brus Li. Karte su u prodaji na Eventim i Gigstix prodajnim mestima. Cena dnevnih ulaznica je 400, dok će dvodnevna propusnica biti 700 dinara. Start je od 19 sati.

Subota, 20. oktobar

Novosadski Oktoberfest.

Jedna od omiljenih rejverskih lokacija u Novom Sadu, klub The Quarter poželeće dobrodošlicu argentinskom senzacionalnom dvojcu koji čine globalno poznati techno DJ i producent Barem i multiinstrumentalni majstor live nastupa Alexis Cabrera. Prva u nizu EVOKE žurki doneće od starta u Novi Sad jedinstveni elektronski vajb, po kome je i ovaj duo poznat i koji pažljivo neguju preko svoje izdavačke kuće FUN Records. Žurka počinje u 22 sata, a ulaz je 490 dinara.

Posle dužeg vremena, Killo Killo Banda opet u Gerili. Organizatori najavljuju  sjajan i energičan nastup, a možda se provuče i neka nova pesma. Karte po ceni od 300 dinara, biće uskoro dostupne u Gerili, a početak je u 22 sata.

Nedelja, 21. oktobar

Tri azijska umetnika iz kolektiva Chinabot dolaze u KC Lab, a u pitanju je audio-vizuelni performans i tattoo session. Lafidki je audio-vizuelni umetnik koji trenutno živi i radi u Londonu, jedan od osnivača kolektiva Chinabot, platforme namenjene za pokretanje dijaloga u azijskoj savremenoj muzici. Pisitakun, rođen u Bankoku, dosta kasno kreće da se bavi audio-vizualnom umetnošću. Spajajući sintetički zvuk i instrumente, kroz svoje stvaralaštvo pokušava da interpretira jedan istorijski događaj. Donlakarn Sengboonton je tatu umetnica iz Bankoka kojia se bavi naivnim crtežom ispoljavajući svoj afinitet prema bezbrižnim i nevinim detaljima koji dozvoljavaju beg od svakodnevnice života. Za učešće u tattoo sessionu i rezervaciju termina potrebno je poslati prijavu na hello@kc-lab.org. Početak je u 21:30.

Petočlani grčki sastav Above Us The Waves stižu u SKC Fabriku. Karakteriše ih moćan zvuk sa heavy rifovima i snažnim melodijama, a spojili su melodični death metal i post hardcore. Kao domaća podrška sa njima će nastupiti i novosadski Frozen Moonlight, moderan melodični metal/metalcore petočlani bend koji iza sebe ima nekoliko EP izdanja i najavljuje debi album za početak naredne godine. Početak je zakazan za 20 časova, a upad je 400 dinara.

Možda te još zanima:

.

Besplatan program kreativne inkubacije

Prvi ciklus programa LEVEL UP! biće realizovan tokom aprila i maja u formi dvočasovnih interaktivnih online radionica kroz pružanje alata, tehnika…

.

Besplatne radionice francuskog jezika

Ukoliko je vaša novogodinšnja odluka bila da savladate francuski jezik, Francuski institut u Nišu vam nudi besplatne radionice upoznavanja sa tim…

.

Besplatne radionice poslovnih veština

Otvorene su prijave za besplatne radionice u okviru projekta “Poslovne veštine za mlade, da nauče i znaju šta rade!“. Radionice…

.

Predstavljanje ličnih priča migranata kao put ka rušenju predrasuda

U Kulturnoj stanici Barka u Novom Sadu nedavno je otvorena izložba GAME, koja prikazuje likovne radove izbeglica sa Bliskog Istoka…

.

Film ima budućnost, njegovo vreme tek stiže

U okviru Festivala evropskog filma, u Novom Sadu se održavaju tri različite radionice za mlade, a u vezi sa produkcijom…

.

Dramske radionice otvorene za sve

Novosadsko kulturno umetničko društvo "Svetozar Marković" ponovo je bogatije za dramsku sekciju. Nekada su je vodila imena poput Mire Banjac…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo