...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

11.03.2019.

Uz fantastično vreme, fanastični događaji...

.

Ponedeljak, 11. mart

Interaktivno predavanje "Nazovimo stvari pravim imenom" biće održana u Kulturnom centru Lab. Još kao male uče nas da nije dobro ljutiti se, da nije dobro plakati. Ako ste dečak onda suze nikako nisu za vas. Ako ste devojčica, nikako ne smete da se ljutite. Uče nas da moramo da se ponašamo lepo, uče nas da potiskujemo autentična osećanja bez toga da postavljaju zahteve jasno. Nisu krivi roditelji, niti su krivi autoriteti zbog takvog pristupa u prošlosti, jer ni oni sami nisu znali "Kako". Međutim, u današnjem svetu kada se razvila emocionalna pismenost, kada se počelo govoriti o emocijama, odgovornost je na svima nama. O emocijama se govori, one se mogu naučiti i njima se može upravljati. Predavanje vodi master pedagog i psihoterapeut Tijana Turudić Bukvić, a početak je u 20 časova.

Utorak, 12. mart

Aktivistički bioskop: "Holivud pred sudom" biće održan u Omladinskom centru CK13. U pitanju je dokumentarac koji se bavi mračnim periodom u istoriji Holivuda i Amerike tokom četrdesetih i pedesetih godina prošlog veka, kada je veliki broj glumaca, scenarista i režisera, tokom famoznog Red Scare perioda, bio optužen za promovisanje komunizma u svojim filmovima. U ovom dokumentarcu, čiji je narator čuveni reditelj Džon Hjuston, prikazani su arhivski snimci sa saslušanja i intervjui sa učesnicima u ovom sudskom procesu. Film je na engleskom jeziku i nije obezbeđen prevod na srpski. Ulaz na projekciju je besplatan. Početak je u 20 časova.

Nanette/projekcija i diskusija stand up-a Hane Gadsbi biće održana u Kulturnom centru Lab. Hana Gadsbi je prošle godine napravila kulturološki bum i oduševila je svakog ko je otvorenog srca pogledao njen nastup. U dokaz tome stoji činjenica da ne postoji skoro ni jedna loša recenzija njenog sad već čuvenog stendap specijala "Nanet". Njena iskustva iz sveta patrijarhalne osude, socijalne i fizičke ugroženosti, kao i samog napretka kroz psihološke probleme govore mnogo o svetu u kojem trenutno obitavamo, a njeni stavovi su tu sada kao potencijalni putokaz. Početak je u 19h.

Sreda, 13. mart

Zajednička veganska večera biće održana u Crnoj kući. Otvorena kuhinja CK13 poziva sve koji žele da podrže, pomognu i promovišu ideje veganstva, aktivizma i solidarnosti da se priključe kolektivu Otvorene kuhinje u organizaciji zajedničkih veganskih večera. Prijave traju do utorka 12. marta do podneva, a početak je u 19 časova.

Đorđe Obradović Trio nastupiće u Kulturnom centru Lab. Đorđe Obradović je jazz vokalista. Završio je jazz pevanje na L’Aula Conservatori de Música Moderna y Jazz u Barseloni. U poslednjih deset godina stiče veliko iskustvo nastupajući u zemlji i inostranstvu. Početak je u 21.

Četvrtak, 14. mart

U Domu b-612 nastupiće bendovi You i Artio. You je (severno)makedonska emo, post-hardcore trojka iz Skoplja koja će po prvi put nastupiti u Novom Sadu u okviru svoje prve mini turneje. Aktivni su od 2015. a prvo i zasad jedino izdanje pod nazivom "We Sing The Blues" izdali su 2017. godine. Artio je (relativno) novi bend sa novosadske underground scene. Nemamo baš često priliku da slušamo hardkor podmazan teškim metal deonicama na domaćem terenu, te ukoliko ste ljubitelj malo masnijeg zvuka, potrudite se da dođete na vreme na svirku. Početak je u 21 čas, a ulaz 200 dinara.

Tribina "Nasilje države - prisilna iseljenja u Srbiji" biće održana u Omladinskom centru CK13. Država već godinama organizovano izbacuje na ulicu socijalno najugroženije članove društva. Saradnja izvršitelja, sudova i policije protiv običnog čoveka je jedan od najvećih društvenih problema u Srbiji danas. Kao prirodna reakcija na nepravdu, pojavila se organizacija "Krov nad glavom" koja je osnovana u Beogradu pre skoro dve godine. Od nedavno, Združena akcija "Krov nad glavom" postoji i u Novom Sadu. Početak je u 18 časova.

Posle uspešno lansirane prve kolekcije džempera u Kulturnom centru Lab, Revolver Pullover ima novo iznenadjenje za ljubitelje prediva i arta, sporta i razonode. Ovog puta promovišu specijalni Kite i Jaja Prod. džemper koji baca na kolena i instant rešava sve mamurluke. Zahvalite se sebi što ne posustajete u ovoj neprekidnoj borbi i počastite se ovim već evergreen komadom, jer ste ste tako u mogućnosti. Za muziku su ovaj put zaduženi svi, malo klika malo čađave, a biće i gosti iznenađenja. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 sati.

Izložba "Živojin Pavlović, crteži i slike" biće održana u Kulturnoj stanici Svilara. Tom prilikom biće održano i predavanje o likovnom stvaralaštvu koji će održati autoka izložbe dr Zoja Bojić. Izložba će biti otvorena za posetioce do 17. marta, radno vreme KS Svilare  nakon otvaranja je od 10 do 19 časova.

Petak, 15. mart

Benefit za Dom b-612 pod nazivom "Da se bolje čujemo" biće održan, ne biste verovali, u Domu b-612 i to dva dana za redom. U petak će nastupiti Marunga Selecta, Kick Kong i Voja Killo Killo, dok u subotu line up čine Fyn, Deep Steady, UV i Zbogom Brus Li. Karta za jedan dan je 300, dok je upad za oba dana 500 dinara. Početak je u 20 časova.

Od skoro trocifrenog broja koncerata u knjižari u 2018. godini, po oceni onih koji su bili na svakom, koncert Slonza je bio među tri najbolja, a po utiscima onih koji su bili na tom koncertu, Slonz je postao novi omiljeni bend novosadske publike. Za one koji još nisu slušali ovaj moćni bend trebalo bi da znaju da postoji priča da postoji bend kojeg, kad jednom čuješ ne možeš prestati da tražiš još. Postoji priča da postoji bend kojeg ljudi prvi put čuju, pa se pitaju i čude kako ga ranije nisu čuli. Postoji priča da postoji SLONZ. SLONZ, pobednik Demofesta, jedan od najboljih mladih bendova, tročlana ekipa 'koja svojim izuzetnim performansama mnogo doprinosi novom talasu srpske muzičke scene'. SLONZ, slonovski graciozan i težak, kakav (rokenrol) treba da bude. SLONZ, priča koja vas čeka u Bulevar Booksu. Početak je u 21:30, a ulaz 300 dinara.

Po treći put u KC Lab stiže Sertac Ogul, koji nastupa pod pseudonimom As Smooth As. Poznat je po seriji žurki  "Midnight Orient" koje su ugostile mnoga poznata imena kao što su Acid Pauli, Noema, Oceanvs Orientalis, Superpitcher, Kaan Düzarat, Schwabe, Brka, Kristijan Molnar. Upad je 150 dinara, a početak u 21 čas.

Subota, 16. mart

U okviru Irish vikenda, u Gerila baru nastupiće najdugovečniji bend u regionu koji se bavi irskim zvukom, velikani Orthodox Celts. U sklopu njihove proslave Dana St. Patrika i dan pred sada već tradicionalni beogradski koncert, oni dolaze i u Novi Sad. Sve će biti u irskim bojama, biće neizostavno zeleno pivo, a vi se naoružajte dobrim raspoloženjem da u intimnoj klupskoj atmosferi doživite sve ono što ne možete na velikim koncertima kada vam je bend predaleko. Početak je u 22:30, a karte su u pretprodaji po ceni od 800 dinara.

Šurenje slavi svoj sedmi rođendan u MKC Petefi Šandor. Tim povodom britanska drum & bass legenda - Alix Perez stiže u Novi Sad. Britanski producent belgijskog porekla, na svetskoj sceni je vec 15 godina. Njegov debitantski album "1984" je definitivno lektira za sve ljubitelje Drum & Bass muzike. Osim njega lineup čine Drop Sensei, Nobru, Revibe i Friski. Cena karte za sada je 999 dinara, a početak je u 22 časa.

Projekat "Kom(un)ikologija" prelazi u drugu fazu, a to su besplatne radionice stripa i mangi. Pozivaju vas da se bez mnogo dvoumljenja prijavite i da uz pomoć vrhunskih strip autora i ilustratora zakoračite u svet najkomunikativnije umetničke forme i kreirate sopstvene heroje. Radionice stripa i mangi će trajati tokom februara, marta i aprila, a vode ih akademski slikar, strip umetnik i profesor Mileta Poštić i Andrej Landup. Gost predavač je Zoran Janjetov. Super je vest da su radionice besplatne jer se projekat Kom(un)ikologija realizuje uz podršku Fondacije "EPK 2021". Prijave na fejsbuk stranici komikologija, mejl bulevarbooks@gmail.com.

Nedelja, 17. mart

"Sviraćemo u Novom Sadu svaki mesec, to nam je u planu", reče Kolja na decembarskom koncertu u legendarnom Studiju M. Stoga, (uz malu januarsku pauzu), nakon rasprodatog koncerta u februaru, sledi treći novosadski koncert na kome Kolja promoviše album "4 Prsta" u Studiju M. Kartu možete nabaviti preko Gigstix-a po ceni od 1.200 dinara. Početak je u 20 časova.

St. Patrick's Day Party čeka vas u Gerila baru. Očekujte irsku muziku, zelena piva, promocije pića, takmičenja u brzom ispijanju piva i obaranju ruku, dobre ljude i sjajnu zabavu. Ulaz je besplatan, a start je već od 17 časova.

Nadjuledj vol.2 čeka vas u Kulturnom centru Lab. Za razliku od Nađe frontmenke, izbor muzike Nađe kao DJ-a je zapravo ogromna paleta žanrova veoma ritmične i gruvi muzike u odnosu na pitki melanholični zvuk njenih autorskih kompozicija. Ulaz je 100 dinara, a početak u 20 časova. 

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo