...
TRENUTNO13:30 - 13:45Pesma dana

Društvo

Nedeljni vodič od 10. do 16. juna

09.06.2019.

Svega!

.

Ponedeljak, 10. jun

Ciklus filmova Mikelanđela Antonionija "Smisao celine" biće održan u Omladinskom centru CK13. Umetnik čije se ime izgovara sa poštovanjem u svetu kinematografije tvorac je niza antologijskih filmskih ostvarenja tokom druge polovine 20. veka. Njegovi filmovi su, pre svega, karakteristični po dugim i statičnim scenama kojima dominira tišina, kao i po kratkim dijalozima, ponekad veoma intelektualnim i teškim za razumevanje. Koristeći duge kadrove uspevao je da dočara stvarno vremensko trajanje i da istakne odlučujući uticaj okruženja na unutrašnji život svojih likova. Početak je u 20 časova.

Filmski i pozorišni reditelj, angažovani intelektualac, pisac i esejista Goran Marković stiže u knjižaru Bulevar books. Od 1965. do 1970. godine studirao je filmsku režiju u Pragu na filmskoj akademiji FAMU. Posle završenih studija radi dokumentarne filmove za televiziju. Režirao je pedesetak dokumentarnih filmova. Od 1976. godine bavi se isključivo pisanjem i režiranjem celovečernjih filmova. Do sada je snimio jedanaest filmova, uglavnom po sopstvenim scenarijima, uključujući i jednu televizijsku seriju. Napisao je sedam pozorišnih komada i režirao nekoliko pozorišnih predstava. Dobio je više od 30 domaćih i stranih nagrada i priznanja za rad na filmu i u pozorištu. Početak je u 18 časova.

Crtež Polje ličnog-intimnog traga-nja / dnevnika pogledajte u Kulturnom centru Lab. Izložba 4. Ciklusa nastavak je umetničkog projekta "Crtež - Polje ličnog-intimnog traga-nja / dnevnika", fokusirana je na istraživanja individualnih zadataka/projekata i seminarskih radova studenata tokom III godine osnovnih studija, studijskog programa Likovne umetnosti i studijskog programa Primenjene umetnosti i dizajna, na predmetu Crtanje sa tehnologijom. Početak je u 20 časova, a ulaz je slobodan.

Utorak, 11. jun

Ciklus filmova Mikelanđela Antonionija "Smisao celine" biće održan u Omladinskom centru CK13.

Događaj pod nazivom "Poezijom za Bolji Svet" biće održan u Kulturnom centru Lab. Umetnost, slikanje, poezija daju životu ljudi smisao i osećaj znatiželje. Kuda sve ljudski um može otići? Naši životi ne mogu proći bez umetnosti i bez poezije. Poeziju slušamo u autu kad idemo na poslove. Poeziji se utičemo kad nam je teško. Zašto onda ne bi smo koristili poeziju da poboljšamo živote manje sretnih individualaca u našem društvu? Početak je u 21.

Ako postoji bend o kome nije potrebno pisati posebne najave, onda su to sigurno Cannibal Corpse. Začetnici brutal death metal pravca, bend koji nikada nije skrenuo sa svog zacrtanog puta, bend koji nikada nije poklekao pred bezbrojnim cenzurama i zabranama. Četiri godine nakon njihovog prethodnog fenomenalnog koncerta održanog u beogradskom Domu omladine bend se vraća u Srbiju. Ovoga puta, premijerno u Novi Sad i to na Novosadski sajam, gde će fanovima prirediti jedan od svojih brutalnih koncerata i predstaviti presek svoje bogate karijere. Kao gosti koncerta nastupiće Autopsy Night i Sacramental Blood. Karte možete kupiti po ceni od 2.400 dok će na dan koncerta biti 2.800 dinara. Početak je u 19.

Sreda, 12. jun

Ciklus filmova Mikelanđela Antonionija "Smisao celine" biće održan u Omladinskom centru CK13.

Kronstadt, RIP It UP i Bomber stižu u Kulturni centar Lab. SKC Novi Sad u saradnji sa Institut français de Serbie, NOVI SAD organizuje nastup dva odlična francuska benda koji će na svojoj zajedničkoj turneji posetiti i Srbiju. Lokalna podrška biće dobro poznati i svima dragi Bomber koji postoji dugi niz godina ali godišnje ne održi veliki broj svirki, pa će ovo ujedno biti prilika da ih vidimo prvi put uživo u 2019. Ulaznice će se prodavati na vratima KC Lab po ceni od 300 dinara. Početak je u 20 časova.

Četvrtak, 13. jun

Jovana Nikolić čeka vas u knjižari Bulevar books. Književnica iz Niša predstaviće knjigu "Uglovi slobode" dok će razgovor voditi Sanja Perić. Početak je u 19.

Jazz Jam Session u Kulturnom centru Lab! Kvartet "Kilo/Mosta" je novosadski džez ansambl koji čine Kosta Vukašinović, trombon, Boris Hložan, gitara, Fedor Ruškuc kontrabas i Miloš Grbatinić, bubanj. Njihov prepoznatljiv zvuk potiče od nesvakidašnje kombinacije tradicionalnog i avangardnog džeza, i blagog koketiranja sa klasičnom i popularnom muzikom. Ulaz je 150 dinara a početak u 21.

Petak, 14. jun 

Benefit za Klub kulture Crna ovca biće održan u CK13. Nastupiće bendovi Flinch, See it my way, Oksimortus i UK Petar Drapšin. "Osnovali smo klub 2011. godine. Ciljevi su unapređenje kulture i umetnosti, podsticanje stvaralaštva, najviše u oblasti nezavisne autorske muzike i strip kulture, zaštita životne sredine, prevencije bolesti zavisnosti. U Ovci realizujemo deo naših aktivnosti kao što su promocije, predavanja, projekcije, radionice, izložbe i ostalo. Prostor je opremljen bibliotekom stripova, knjiga, tematskih časopisa, fanzina, gramofonskih ploča koje su slobodne za korišćenje, a sve u cilju da zainteresujemo mlađe naraštaje za alternativne oblike kulture i razvoj kreativnosti", kažu u Crnoj ovci. Početak je u 20 časova, a ulaz 300 dinara.

Inside Out, Ortus i Neomodern dolaze u KC Lab. Sa primarnim pristupom kreativnosti kroz plastičan spoj grafičkog dizajna i ilustracija, Nemanja Bogdanov u svojim radovima ispoljava jednostavan i apsurdističan pristup iščašenoj prolaznosti. U begu od komercijalnih grafičkih projekata, samouki dizajner, Nebojša Matković, u pokušaju da održi dete u sebi ispoljava se kroz ilustraciju inspirisanu mešavinom subkultura poput panka i skejta u šta provlači dozu ezoterije i mistike. Nemanja Stojanović aka NEOMODERN koji čini polovinu subotičkog minimal synth dua YusYus sa kojim je nastupao kako u Srbiji i regionu, tako i širom Evrope. Radio je sa umetnicima poput Xeno & Oaklander, Soft Metals, Ron Morelli, Die Selektion, Gesaffelstein, The Hacker… Početak je u 21.

Lagani letnji tanc biće održan u Domu b612. Ovaj put samo za vas Šlager Majstor i Fokus donose tropske ritmove iz Mahale. Upad je 200 dinara, početak u 21.

21114 - Film fest biće održan na Novom naselju. Peti filmski festival na Novom naselju, trajaće od 13. do 16. juna, a pored mnogobrojnih filmskih ostvarenja iz gotovo svih zemalja bivše Jugoslavije, uživaćete i u koncertu filmske muzike, kao i debatovati na vrlo važnu temu. Konkurs za "Zlatni čep" je odjeknuo čitavim regionom, tako da uvode još jedan dan festivala i čekaju vas da zajedno izaberete pobednika. Početak je u 20.

Subota, 15. jun

21114 - Film fest biće održan na Novom naselju.

Esoteric Experience u KC Labu. Višegodišnji tarot čitac Milica Jovanović održaće kratko, uvodno predavanje o tarotu, nakon čega će zainteresovani ispisati svoje ime na papiru i nasumično biti odabrani za čitanje. Događaj će upotpuniti DJ set, za koji će biti zadužen Nenad Cvetković. Svi koji žele čitanje, neka dođu na vreme, da bi ubacili svoje ime u šešir. Ulaz je donacija a početak u 14 sati.

Ne zna se kada je bend "Zašto Kafka?" nastao. Možda je još uvek u nastajanju. Ipak, može se reći da je bend Zašto Kafka? nastao kao rezultat dugogodišnjeg (5-10godina) zajedničkog rada trojice autora kroz prethodne instrumentalne sastave koji nisu doživeli svoja zvanična izdanja (Mantra i P.U.T.). U tom procesu transformacija, iskristalisala se sama po sebi forma tria koji je počeo oblikovati nove i preoblikovati stare kompozicije nastale u pređašnjem periodu zajedničkog muzičkog stvaralaštva. Poslušajte ih u KC Labu od 21.

Max Mix Jam Returns, naravno u Domu b612. Džem je nazad u gradu! Ne propustite malo zabave u srcu ispitnog roka! Gorillaz - RHCP - Vojko V - Lamar - Die Antwoord - Wallflowers - Pendulum - Stereo banana - Iggy Pop - Dropkick Murphys - Magazin - Queen - Kansas - The Baseballs - Prodigy - Hladno pivo - David Bowie - Manu Chao - Tool - Bajaga - Nirvana - Arctic Monkeys - Rudimental - Damir Urban - Zvonko Bogdan - Tom Jones - Flogging Molly - Talking Heads - Depeche Mode - Dino Dvornik - Led Zeppelin. Sve na šta ste već navikli. Ulaz je 200 dinara, a početak u 21.

Blokstok festival biće održan u Železničkom parku. Ove godine nastupaju Orthodox celts, Pero defformero, Love hunters, Lost propelleros, Cepeni ćunci i pobednici konkursa - Nemi pesnik. Početak je već od 18 sati.

Nedelja, 16. jun

21114 - Film fest biće održan na Novom naselju.

Outhide Festival w Zio & Luton u KC Labu. Stvaranje festivala alternativne kulture u gradu na dva Timoka nije slučajno i nije se desilo preko noći. Outhide – festival muzike i umetnosti, nastaje u godinama kada postaje teško da se autorska muzika nekomercijalnog zvuka plasira široj populaciji kao nešto što u svojoj biti ona jeste, potreba stvaraoca da publici prenese svoj "vajb" – ako govorimo modernim jezikom. Danas Outhide Festival nastaje dakle sasvim logično, iako se prividno čini da je iznenadno i neočekivano. Ulaz je 200 dinara, početak u 15 časova.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija
  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo