.
Trenutno
U kakvoj zemlji želim da živim
 Alma Kovčić
Društvo

Mladalačka energija boji Novi Sad

08.02.2019.

Kao krunu kampanje "Čime ti bojiš grad?", OPENS tim napravio je dokumentarni film od snimaka mladih Novosađana koji su se javili na konkurs "Bojim grad". Oni su kroz video klipove u trajanju od jednog minuta prikazali načine na koje oni boje grad, a zajednički dokumentarni film prikazan je u petak u bioskopu Arena Cineplex.

.

Proteklih meseci, OPENS je sugrađanima postavljao pitanje "Čime ti bojiš grad?". Od nalepnica, preko postera, grafita i bilborda, do velike cirade na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ideja je bila da se jednostavnim pitanjem ukaže na suštinu OPENS-a i da se mladima u Novom Sadu, kako kažu u ovoj organizaciji, vrati osećaj vlasništva nad titulom Evropske omladinske prestonice. Koordinatorka organizacije događaja u OPENS-u Nina Latinović kaže da je primarni cilj ove kampanje afirmacija mladih iz Novog Sada.

"Mesecima Novosađani nisu znali o čemu se radi, a konstatno su viđali, da li na društvenim mrežama ili u gradu, pitanje 'Čime ti bojiš grad'. Nakon toga, raspisan je konkurs kroz koji su nam mladi Novosađani pokazali kako oni to boje grad. Na konkurs je pristiglo 200 radova, od kojih se 55 našlo u zajedničkom dokumentarnom filmu", kaže Nina.

Projekcija u Areni imala je nekoliko delova. Prvi deo je objašnjavao početne korake u kampanji, poput  oslikavanja OPENS kampera – tri momka ukrasila su kamper koji je postao omladinski klub na točkovima.  

opens3 jpg

Drugi deo je obuhvatio promociju pozitivnih uzora, takozvanih ambasadora OPENS-a. Odabrane mlade ljude OPENS je putem svojih kanala promovisao i prikazao njihovu energiju kroz seriju video klipova o njima, njihovom uspehu i strasti. Za sam kraj projekcije ostavljen je upravo zajednički dokumentarni film. Prikazani su najbolji kadrovi koji pokazuju interesovanja mladih prema različitim stvarima kroz koje oni boje grad. Najbolji radovi dobili su nagrade, poput odlaska na sve Egzitove festivale, fotoaparat, bežične slušalice itd. 

Jelena Trajkovski, jedna od učesnica ovog konkursa čiji rad je i dospeo u dokumentarni film, kaže da je jedan ovakav događaj odlična inspiracija mladima da se bave kreativnim radom.

"Tema mi je delovala jako interesantno, ipak smo mi mladi i Novi Sad je omladinska prestonica Evrope, pa sam mislila da tome doprinesem. Video koji sam poslala radili smo dečko i ja, u njemu pričamo o tome kako me on uvek čeka, ali se nađemo i nakon toga bojimo grad zajedno", ispričala nam je Jelena.

Nina Latinović dodaje da je ovom projekcijom završena kampanja "Čime ti bojiš grad?". Odabrani snimci koji su se našli u filmu mogu se pogledati na ovom linku.

Fotografije: Vladimir Veličković/OPENS 

S.P.

.
Potvrdu svoje ličnosti mladi u današnje vreme često traže na društvenim mrežama. Najuticajnije su one mreže na kojima se postavljaju…
.
Predavanje "Pokreni S(v)e(t)!" biće održano u sredu 24. aprila od 18 časova u Studiju 34, u ulici Petra Drapšina broj 34. 
.
Premijernim prikazivanjem muzičkog spota "Klikbejt" na Balkan Tube Festu u Sarajevu, osam mladih jutjubera iz Srbije započelo je…
Program
Kalendar događaja
April 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
     
Anketa

Da li podržavate sve stroža pravila za dobijanje vozačke dozvole?