...
TRENUTNO13:00 - 13:10Pre podne na O radiju

Društvo

Konkurs za festival "Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film"

20.03.2018.

Organizatori međunarodnog Filmskog festivala "Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih filmova na temu invalidnosti, raspisali su konkurs za ovogodišnje izdanje festivala. Konkurs je otvoren od 20. marta do 1. juna 2018. godine, a prijavljeni filmovi moraju odgovarati temi invalidnosti (osim za autore koji su osobe sa invaliditetom, za koje je tema slobodna).

.

Po propozicijama konkursa, filmovi moraju da traju do 30 minuta, kao i da budu najmanje u DVD kvalitetu, uz titl na srpskom/hrvatskom/bosanskom, odnosno, engleskom jeziku.

Filmovi se dostavljaju poštom (dve kopije) ili putem interneta (festhome, clickforfestivals, filmfreeway, youtube, wetransfer, vimeo ili slične platforme). Na e-mail uhvatifilm@gmail.com obavezno je dostaviti popunjen prijavni formular, biografiju autora, dve fotografije iz filma i dijalog listu u srt formatu.

Sve detaljne informacije u vezi sa konkursom mogu se pronaći na zvaničnom sajtu ili u direktnom kontaktu sa organizatorima na mejl uhvatifilm@gmail.com.

Festival "Uhvati film" jedini je regionalni filmski festival o invalidnosti. Već 16. godinu uspešno se održava u Novom Sadu, u organizaciji KAO Parnasa, od 2011. realizuje se u Rijeci, pod organizacijom Udruge Spirit, a od 2017. u Banja Luci pod vođstvom Humanitarne organizacije Partner.

Festival se od ove godine premijerno održava i u Kotoru, u realizaciji nevladinog udruženja ART 365 iz Podgorice. Selektovani filmovi biće prikazani na 16. Filmskom festivalu Uhvati film u Novom Sadu i ulaze u uži izbor za prikazivanje u Banja Luci, Rijeci i Kotoru, ali i u okviru Filmskih karavana - projekcija izabranih filmova u gradovima Srbije i Hrvatske.

Filmski festival "Uhvati film" održava se sa ciljem informisanja javnosti o životu, aktivnostima, pravima i dostignućima osoba sa invaliditetom, čime se utiče na promene u stavovima ljudi u vezi sa osobama sa invaliditetom, bolje razumevanje i prihvatanje različitosti, te stvaranje uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života.

Možda te još zanima:

.

Prijave za "Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film"

Konkurs za filmove na 15. međunarodnom Filmskom festivalu "Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film", koji obuhvata projekcije domaćih i inostranih…

.

Volontiraj na najpristupačnijem filmskom festivalu u Srbiji

Konkurs za volontere za međunarodni 20. filmski festival "Uhvati film", koji se ove godine održava od 12. do 16. oktobra…

.

NapraviTI dobar film o ženi sa invaliditetom

Master klas "NapraviTI dobar film o ženi sa invaliditetom", u okviru festivala "UhvaTI film", biće održan od 1. do 3.…

.

Volontiraj na festivalu Uhvati film

Konkurs za volontere festivala Uhvati film otvoren je do 1. juna, a sve što je potrebno jeste da popuniš prijavni…

.

"Uhvati film" u Temerinu

U sali bioskopa Kulturno informativnog centra "Lukijan Mušicki" u Temerinu, danas, u 17 časova, biće predstavljeni filmovi sa nedavno završenog…

.

Najbolji alat za unapređenje posla

U sredu, 3. aprila, u 18 časova, Inspira hub u Subotici organizuje  besplatno predavanje na temu networkinga kao najboljeg alata…

  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo