...
TRENUTNO00:00 - 10:00Music Mix by Majkić

Društvo

Karlovačka gimnazija osvojila nagrade na Književnoj olimpijadi

07.09.2015.

Učenici Karlovačke gimnazije osvojili su pet specijalnih internacionalnih nagrada iz oblasti književnosti na internacionalnoj Književnoj olimpijadi (International Reading Olympiad) u rumunskom gradu Konstanci.

.

Šestočlani tim Srbije koji je predvodila profesorka književnosti Ljiljana Maletin Vojvodić činili su učenici Dušan Stanišić, Marija Nešić, Emilia Palamarović, Aleksandra Đurašinović, Isidora Dekić i Tara Lekić.

Takmičenje je organizovalo Ministarstvo obrazovanja i nauke Rumunije. Učenici su tokom višednevnog takmičenja učestvovali u zajedničkoj debati i različitim edukativnim aktivnostima, dok je najbitniji segment takmičenja bilo pisanje testa (na National Pedagogical College C.Bratescu) u kojem su se vrednovala funkcionalna znanja, kreativnost i sposobnost interpretacije teksta (Reading and Life skills). Učenici su bili podeljeni u dve kategorije: 13-15 i 16-19 godina, na osnovu čega je i vrednovan plasman.

Na Olimpijadi su sem učenika iz Srbije, učestvovali najbolji učenici iz Rumunije, kao i odabrani učenici iz Moldavije, Turske i Bugarske. Za razliku od većine učesnika koji su test polagali na svom maternjem jeziku, učenici Karlovačke gimnazije su se takmičili na stranom jeziku: na engleskom i na francuskom.

Izvor: RTV

Možda te još zanima:

.

Karlovački đaci hvale Erazmus

Četvoro učenika Karlovačke gimnazije boravilo je u Kentu u Velikoj Britaniji, na omladinskoj razmeni u okviru programa Erasmus plus. Ovo…

.

Učenici Karlovačke gimnazije otišli u Veliku Britaniju

Četvoro učenika Karlovačke gimnazije otputovalo je u Kent, Veliku Britaniju, na omladinsku razmenu u okviru programa Erasmus plus.

.

Abortus je i dalje tabu tema

Protesti u Poljskoj traju već danima. Počeli su odmah nakon odluke Ustavnog suda da je abortus u slučaju kada je…

.

Kontrola navodnjavanja mobilnim telefonom

Doktorantkinja Andrea Salvai je asistent na Departmanu za uređenje voda na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu. Učestvovala je u IPA…

.

Uskoro počinje Belgrade Youth Fair

Belgrade Youth Fair predstavlja jedan od najvećih projekata za mlade u regionu. Ovo je događaj karijernog tipa na kome učestvuje…

.

Birokratija je ubila mačku

Znate li ono pravilo: vaš red je uvek najduži i najsporiji, a svi drugi redovi se kreću brže od vašeg.…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo