...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Marko

Društvo / Intervju

O radio intervju: Gorgon City, Matt "RackNRuin" Robson

13.07.2014.

Sa reporterima O radija je razgovarao Matt "RackNRuin" Robson.

.

Gorgon City, koji su u okviru X-Bass programa nastupili 12. jula na glavnoj bini Exita, sastavljen je od dva londonska producenta Matta i Kye-a. Ovaj novi duo na i njihov album prvenac, koji će izaći pod zajedničkom etiketom Virgin i EMI, najavljen je za 2014. godinu, a predstavljen je novim singlom „Ready For You Love“, koji je dostigao 4. mesto na Britanskoj listi singlova. Gorgon City je na Exitu nastupio sa DJ setom i MC-ijem, a sa reporterima O radija je razgovarao Matt "RackNRuin" Robson.

O radio: Na novom albumu sarađujete sa mnogim muzičarima, koji su to i kako je to izgledalo?

Matt: Na našem novom albumu ima mnogo ljudi sa kojima smo saradjivali, ima 13 pesama na kojima pevaju pevači iz celog sveta. Istakao bih dečka koji se zove Maverick Sabre, on je britanac i jako je dobar. Ponekad upoznamo neke ljude na žurkama, dobro se provedemo i posle odlučimo da sarađujemo, da napravimo pesmu zajedno i sve je to jako zabavno, jer su svi jako druželjubivi i atmosfera nije preozbiljna. Nije bilo pritisaka, već je sve bilo spontano, toje „organic“ način rada i bilo predivno iskustvo radtiti na ovom albumu.

O radio: I pre ste sarađivali sa mnogim proslavljenim muzičarima, među kojima su i Klaxons? Kako je izgledao rad sa njima?

Matt: Bio sam „massive fan“ Klaxonsa, i ne sećam se tačno kako se desilo da smo dobili poziv za saradnju i ko je to predložio, mislim da je njihov lejbl bio zainteresovan za nas. I samo su jedan dan došli u studio. Ispostavilo se da su potpuno kul momci, zabavni su smešni, energični i super je stvarati muziku sa njima. Pesmu smo napisali za jedan dan, posle smo je malo izmenili i dodali joj još više tog „klaksons“ zvuka, jer iz prva nismo znali na čijem albumu će pesma biti. Na kraju je pesma pripala njima i mi smo prezadovoljni kako je sve ispalo. Pesma je sjajna.

O radio: Da li su u planu nove saradnje? Sa kim biste voleli da radite?

Matt: Imamo sreće što smo već sada povezani sa svim tim sjajnim ljudima. Često nas pitaju ko je sledeći, a naš menadžment stalno radi na tome da nas spaja sa nekim novim muzičarima i pevačima. Pošto ih ima toliko, prosto ne mogu da izvojim neke sa kojima bismo voleli da sarađujemo sledeće, ali bih hteo da istaknem da je predivno i podrucirati za druge, čime se isto bavimo. Na primer tu je sada Jess Glynne iz Clean Bandits, za nju smo producirali novu pesmu „Rather Be“. Voleli bismo na primer da radimo sa jednim sjajnim momkom iz Britanije, obratite pažnju na Kwabs, ima predivan glas i vredi ga poslušati i potražiti.

O radio: Šta ste pripremili za publiku sa Exita?

Matt: Puštaćemo pesme sa našeg novog albuma, a biće tu i nekih stvari koje još nikada nismo ni puštali. Sa nama je i MC. Biće to potpuna ludnica od 4 do 5 sati ujutru i planiramo sjajan nastup. Nikada zaravo ne znamo kako će nastup izgledati kada radimo DJ set. Planiramo samo live nastupe. Kada je u pitanju DJ set, onda je mnogo „labavije“, jer je to poenta DJ-eva. Biti DJ znači da treba da znate da osetite publiku i da znate kako da ih odvedete na to neko „drugo mesto“ na koje muzika može da vas odvede. Ako je sve iplanirano onda nećete biti u mogućnosti da to uradite. Potrebno je samo da imate okvirnu ideju šta ćete raditi, ali je dobro biti spontan, jer to daje dobru energiju, elektricitet i dobar buzz.

O radio: Kako reagujete kada vas upoređuju sa Rudimental?

Matt: Aaa da oni su zapravo naši drugari i na istoj smo muzičkoj etiketi. To što nas porede nam veoma laska. Lep je osećaj da nas svrstavaju u taj isti muzički level sa njima. Mnogo smo iznenađeni svom podrškom koju dobijamo i uspehom koji postižemo. Sa Rudimentalom smo sarađivali tako što smo uradili remix za njihovu pesmu „Feel the Love“. Sa njima često nastupamo, idemo na turneje i provodimo se.

O radio: Na Exitu nastupate na istoj bini kao i Damon Albarn i Skrillex. Kako vm se dopada to?

Matt: To je ludo! Damon Albarn je jedan od mojih heroja, on je velika legenda. Neverovatna stvar mi se desila u backstage-u. Sedeo sam u garderobi kad je Damon prošao pored mene. Ispostavilo se da je smešten u prostoriji do moje i kad je prošao nisam mogao da verujem! Skrillex mi je dobar prijatelj, i baš smo sinoć nastupali zajedno. Mislim da je on odličan izvođač i umetnik. Svidja mi se što smo deo ovako dobrog lineup-a i to na glavnoj bini Exita.

Možda te još zanima:

.

I gde ćeš za Novu?

Koje pitanje sledi posle onih: Jesi li gladna? Koliko ti je ostalo do kraja faksa? Ideš na Exit? Logično, najčuvenije…

.

Iskustveno učenje razvija građanski aktivizam

Iskustveno učenje je metodologija koja podrazumeva primenu onoga što deca i mladi nauče u školi iz svojih knjiga, u praksi.…

.

Na mladima je da se bore, a na meni da ih podržim

U Srbiji je dobio, verovatno, sve nagrade za glumu koje postoje. Glumio je u preko 80 predstava, u desetine filmova,…

.

Migranti su moje komšije

Kroz različite tipove umetnosti, od slikarstva i vajarstva, preko fotografije pa sve do filma i scenarija, Vojin Ivkov se bavi zanimljivim,…

.

Čije je naše znanje?

Šta je jedna od prvih stvari koju vas nauče kada krenete u školu? Da prepisivanje nije dozvoljeno. Ali avaj, ko…

.

Ovde ne postoji šansa da iz prve rešiš bilo šta!

Svakodnevno nas muče različite muke, ali čini se da su najgore one birokratske. U Srbiji je svako barem čuo za…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 11:00 Pokretač

Kalendar događaja

Decembar 2019.
PonUtoSreČetPetSubNed
      
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
     

Anketa

Šta mislite o našem novom sajtu?

Oradio logo