...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Majkić

Društvo / Intervju

O radio intervju: Gorgon City, Matt "RackNRuin" Robson

13.07.2014.

Sa reporterima O radija je razgovarao Matt "RackNRuin" Robson.

.

Gorgon City, koji su u okviru X-Bass programa nastupili 12. jula na glavnoj bini Exita, sastavljen je od dva londonska producenta Matta i Kye-a. Ovaj novi duo na i njihov album prvenac, koji će izaći pod zajedničkom etiketom Virgin i EMI, najavljen je za 2014. godinu, a predstavljen je novim singlom „Ready For You Love“, koji je dostigao 4. mesto na Britanskoj listi singlova. Gorgon City je na Exitu nastupio sa DJ setom i MC-ijem, a sa reporterima O radija je razgovarao Matt "RackNRuin" Robson.

O radio: Na novom albumu sarađujete sa mnogim muzičarima, koji su to i kako je to izgledalo?

Matt: Na našem novom albumu ima mnogo ljudi sa kojima smo saradjivali, ima 13 pesama na kojima pevaju pevači iz celog sveta. Istakao bih dečka koji se zove Maverick Sabre, on je britanac i jako je dobar. Ponekad upoznamo neke ljude na žurkama, dobro se provedemo i posle odlučimo da sarađujemo, da napravimo pesmu zajedno i sve je to jako zabavno, jer su svi jako druželjubivi i atmosfera nije preozbiljna. Nije bilo pritisaka, već je sve bilo spontano, toje „organic“ način rada i bilo predivno iskustvo radtiti na ovom albumu.

O radio: I pre ste sarađivali sa mnogim proslavljenim muzičarima, među kojima su i Klaxons? Kako je izgledao rad sa njima?

Matt: Bio sam „massive fan“ Klaxonsa, i ne sećam se tačno kako se desilo da smo dobili poziv za saradnju i ko je to predložio, mislim da je njihov lejbl bio zainteresovan za nas. I samo su jedan dan došli u studio. Ispostavilo se da su potpuno kul momci, zabavni su smešni, energični i super je stvarati muziku sa njima. Pesmu smo napisali za jedan dan, posle smo je malo izmenili i dodali joj još više tog „klaksons“ zvuka, jer iz prva nismo znali na čijem albumu će pesma biti. Na kraju je pesma pripala njima i mi smo prezadovoljni kako je sve ispalo. Pesma je sjajna.

O radio: Da li su u planu nove saradnje? Sa kim biste voleli da radite?

Matt: Imamo sreće što smo već sada povezani sa svim tim sjajnim ljudima. Često nas pitaju ko je sledeći, a naš menadžment stalno radi na tome da nas spaja sa nekim novim muzičarima i pevačima. Pošto ih ima toliko, prosto ne mogu da izvojim neke sa kojima bismo voleli da sarađujemo sledeće, ali bih hteo da istaknem da je predivno i podrucirati za druge, čime se isto bavimo. Na primer tu je sada Jess Glynne iz Clean Bandits, za nju smo producirali novu pesmu „Rather Be“. Voleli bismo na primer da radimo sa jednim sjajnim momkom iz Britanije, obratite pažnju na Kwabs, ima predivan glas i vredi ga poslušati i potražiti.

O radio: Šta ste pripremili za publiku sa Exita?

Matt: Puštaćemo pesme sa našeg novog albuma, a biće tu i nekih stvari koje još nikada nismo ni puštali. Sa nama je i MC. Biće to potpuna ludnica od 4 do 5 sati ujutru i planiramo sjajan nastup. Nikada zaravo ne znamo kako će nastup izgledati kada radimo DJ set. Planiramo samo live nastupe. Kada je u pitanju DJ set, onda je mnogo „labavije“, jer je to poenta DJ-eva. Biti DJ znači da treba da znate da osetite publiku i da znate kako da ih odvedete na to neko „drugo mesto“ na koje muzika može da vas odvede. Ako je sve iplanirano onda nećete biti u mogućnosti da to uradite. Potrebno je samo da imate okvirnu ideju šta ćete raditi, ali je dobro biti spontan, jer to daje dobru energiju, elektricitet i dobar buzz.

O radio: Kako reagujete kada vas upoređuju sa Rudimental?

Matt: Aaa da oni su zapravo naši drugari i na istoj smo muzičkoj etiketi. To što nas porede nam veoma laska. Lep je osećaj da nas svrstavaju u taj isti muzički level sa njima. Mnogo smo iznenađeni svom podrškom koju dobijamo i uspehom koji postižemo. Sa Rudimentalom smo sarađivali tako što smo uradili remix za njihovu pesmu „Feel the Love“. Sa njima često nastupamo, idemo na turneje i provodimo se.

O radio: Na Exitu nastupate na istoj bini kao i Damon Albarn i Skrillex. Kako vm se dopada to?

Matt: To je ludo! Damon Albarn je jedan od mojih heroja, on je velika legenda. Neverovatna stvar mi se desila u backstage-u. Sedeo sam u garderobi kad je Damon prošao pored mene. Ispostavilo se da je smešten u prostoriji do moje i kad je prošao nisam mogao da verujem! Skrillex mi je dobar prijatelj, i baš smo sinoć nastupali zajedno. Mislim da je on odličan izvođač i umetnik. Svidja mi se što smo deo ovako dobrog lineup-a i to na glavnoj bini Exita.

Možda te još zanima:

.

Novosadski studenti traže da ostanu u domovima

Novosadski studenti traže da im se omogući da ostanu u domovima i da se ukine ekonomska cena za boravak u…

.

Studenti iz Novog Sada sinoć na ulicama, protest i danas

Studenti u Novom Sadu sinoć su izašli na ulice, u znaku solidarnosti sa beogradskim kolegama koji su protestovali posle najave da…

.

Karijera je slika na kojoj se boja nikada ne suši

Dok su karijere pripadale eliti poput profesora, doktora, bankara ili političara, sve je, čini se nekako, bilo jednostavnije. Svi ostali…

.

RTV formira Odbor za bezbednost i zdravlje na radu

Obrazovanjem Odbora za bezbednost i zdravlje, čije je formiranje, na sastanku sa predstavnikom Sindikata "Nezavisnost" JMU RTV Predragom Novkovićem, inicirao…

.

Bezbednije je na otvorenom bazenu nego u kafiću

Takozvani drugi talas koronavirusa ponovo je pokrenuo apele za poštovanje mera, za brigu o zdravlju i bezbednosti, pogotovo kada je…

.

RTV preduzela sve mere zaštite od pojave i širenja zaraze

Rukovodstvo pokrajinskog javnog servisa uvek je bilo otvoreno za razgovor i saradnju sa predstavnicima Sindikata "Nezavisnost" i zbog toga iznenađuje…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Anketa

Da li planirate letovanje?

Oradio logo