...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Društvo / Intervju

Intervju s urednikom: Hiljade tekstova prošlo kroz Peđine ruke

29.11.2016.

Kao što već znate, obzirom na društvene mreže i video poklon koji smo vam pripremili, O radio danas slavi drugi rođendan. Zato smo danas za goste O radija odabrali naše urednike, kako bi vam oni rekli da li smo ispunili njihova očekivanja, kao i šta su to smislili novo za treću godinu postojanja i rada.

Urednik sajta O radija i naših naloga na mnogobrojnim društvenim mrežama Predrag Novković, je osoba kod koje ne postoji – ne. Za njega ne postoji da nešto "ne može", da neka tema ne može da se obradi, da radio ne može da ima bend ili hor, da je neki festival suviše daleko za naše domete. Zapamtite, svaki tekst, a ima ih sada već na hiljade, prvo je prošao njegovu uredničku ruku.

.

Čime se najviše ponosiš, a da je vezano za sajt koji uređuješ?

"Sada je tačno godinu dana od kako postoji novi redizajnirani sajt O radija i mislim da imamo dosta razloga da se ponosimo. Mislim da nas ovaj sajt prikazuje u dosta dobrom svetlu. Sve ono što radimo može da se pronađe veoma lako. Osim klasičnih tekstualnih sadržaja trudimo se da imamo dosta multimedijalnih momenata koji su postali karakteristični za nas, zanimljive ankete, spotove, podkaste... Čini mi se da smo uspeli da napravimo jednostavan sajt i da oni koji se prvi put susreću sa O radiom, sve ove elemente na njemu mogu da prepoznaju i konzumiraju. U ostalom, on i jeste naša osnovna platforma za slušanje programa".

Koji su planovi za sajt i da li u trećoj godini konačno možemo očekivati da se sve to o čemu si sada pričao pretoči u aplikaciju za pametne telefone?

"Ja mislim da bi to trebalo da bude 'treća sreća'! Očigledno je da ljude zanima ta poptuna funkcionalnost i da ćemo morati da radimo više na tom planu. Postavićemo sebi kao jedan od najvažnijih ciljeva da sledeće godine zaživi aplikacija, ali to na žalost ne zavisi samo od nas, već ih od tehničkih uslova i okruženja u kojem radimo. No, to je definitivno put kojim bi kompletna O radio platforma trebalo da ide, odnosno da postane potpuno prilagođena za mobilne uređaje. I to ne samo sam sajt, već i svi video, audio i tekstualni sadržaji"

Novo je i to da streaming O radija može od nedavno da se prati i na jednoj novoj aplikaciji. O čemu se tačno radi?

"Ono što imamo novo u ovih godinu dana nije direktno vezano za nas, ali jeste za našu medijsku kuću. Nedavno je zaživela aplikacija RTV-a za iOS uređaje. Kada uđete na tu aplikaciju, u streaming odeljku možete da slušate i O radio, što nas jako raduje, jer mnogo ljudi danas koristi Apple-ove uređaje, tako da nam to otvara potencijalno polje novih slušalaca".

Videli smo bend, videli smo hor... Šta će O radio smisliti sledeće? I koliko ti zapravo uživaš kada radimo ovakve stvari?

"Ovo je zaista godina u kojoj smo imali mnogo turbulentnih dešavanja. Od pobede na Radio Battle takmičenju za najbolju radio stanicu u Evropi, do programa koje smo radili tokom leta na festivalima, do nekih stvari zbog kojih mi je žao, kao što je odlazak Daška i Mlađe... Mislim da su ti momenti, kada se mi izmestimo iz pozicije onih koji prave program i bavimo se nečim drugim, faktor koji pravi dodatnu koheziju unutar ekipe. Tako da ne znam... Ovaj hor je ispao super, nadam se da će to publici da se dopadne, a možda nama da podstreka da smislimo nešto novo. Možda snimimo neki film ili seriju! Ali moramo obavezno dogodine da nastupimo na festivalu uličnih svirača, izgleda da nam ulični nastupi baš dobro idu".

Do sledeće ideje, radimo punom parom. Ostanite uz nas, jer neće proći dugo, a mi ćemo vam pripremiti nova, uzbudljiva, zanimljiva iznenađenja. I nas zanima šta ćemo postati sledeće.

Maja Leđenac

Ceo prilog posušajte ovde:


Možda te još zanima:

.

Influenseri moraju biti svesni uticaja koji imaju na mlade

Gošća u prazničnom intervjuu Oradija bila je Ana-Marija Bagdal, na TikToku poznata kao Veseli Plamičak. Ana-Marija je pažnju privukla pre…

.

Rad, odmor i burnout kao inspiracija za savremeno umetničko stvaralaštvo

“Kao da mirovanja nikada nije bilo. Kao da smo uvek hodali i trčali, bez prestanka i bez milosti. Kao da…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

Kod obrazovanog sveta glumci imaju ulogu influensera

Glumac, pilot, padobranac, pisac, humanitarac, aktivista, otac... To su samo neki od pojmova kojima bi najbolje mogao da se opiše…

.

Najveće blago je kad te slušaju sve generacije

KOIKOI je jedan od bendova koji su definitivno obeležili godinu za nama. Njihov debi album "Pozivi u stranu" pojavio se…

.

Važno je govoriti o društvenim anomalijama

Hrvatski hardcore punk bend Kriva Istina ove godine obeležava 20 godina postojanja. U ovom četvoročlanom bendu gitaru svira Filip Fržop, za…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo