...
TRENUTNO12:00 - 12:30Pre podne na O radiju

Društvo

Gradonačelnik: "građani doprineli problemu"

25.05.2015.

Gradski štab za vanredne situacije doneo je odluku da se u Novom Sadu i okolnim mestima proglasi redovna odbrana od poplava i vanredna u najugroženijim okolnim mestima – rečeno je u saopštenju Kabineta Gradonačelnika.

 

.

Foto: Jaroslav Pap

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u Kovilju je palo 142. litre po kvadratnom metru, u Futogu nešto manje od 100 litara, a u grad se slilo 80 do 90 litara vode po kvadratnom metru.

U saopštenju kažu da su sve nadležne službe na terenu, a posebna pažnja će biti usmerena na Klisu, Veternik, Bangladeš, Futog, Kovilj i Sečanjsku ulicu u Novom Sadu.

Gradonačelnik Miloš Vučević je izjavio da pojedini građani "doprinose problemu jer su povezali septičke jame na kanale za atmosfersku vodu", zbog čega je narušena infrastruktura.

Sa druge strane, na sednici Štaba za vanredne situacije je takođe rečeno da "grad funkcioniše normalno uprkos teškoj noći". Javni prevoz i Hitna pomoć rade normalno, kao i škole i vrtići. Kada je reč o snabdevanju električnom energijom, ona takođe normalno funkcioniše.

U ranijem razgovoru za O radio, PR Vodovoda i kanalizacija Davor Santrač rekao je da se slivnici po celom gradu čiste svakodnevno te da je ogromna količina vode uz lišće i grmlje zapušila slivnike, zbog čega je došlo do poplave.

U saopštenju Štaba nije bilo reči o tome da li će se ubuduće ovakve stvari na vreme regulisati.

Sve službe i preduzeća će raditi 24 sata, a telefonske linije će biti isto toliko dostupne.

Građani koji imaju problema sa vodom u podrumima mogu se javiti Sektoru za vanredne situacije – Vatrogasna brigada Novi Sada na brojeve: 021/527 888, kao i Gradskom štabu za vanredne situacije na telefone 021/480 77 58 i 021/480 77 89.

N.Š.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Radio Grafiti
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo