...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo

Go international - obuka za nastavnike

13.05.2024.

Fondacija Tempus organizuje TCA događaj "Go International" 27. i 28. juna 2024. godine u Beogradu. Cilj događaja je da se istraži upotreba, kao i smisao internacionalizacije u oblasti obrazovanja, da se nastavnicima pruži uvid u mogućnosti koje ona pruža i ukaže na njen značaj za ustanovu. Akcenat je na osnaživanju i podsticanju učesnika da razmišljaju u pravcu internacionalizacije i primene principe funkcionisanja koje ona podrazumeva.

.

Foto: Pixabay

Učesnici događaja biće iz zemalja Evropske unije i trećih zemalja pridruženih programu.

Učesnici će tokom plenarnih sesija imati priliku da čuju primere dobre prakse koji potvrđuju značaj internacionalizacije, upoznaju se sa načinima na koje ona oblikuje i podstiče razvoj obrazovnih ustanova. Takođe, saznaće kako proces internacionalizacije ustanove treba da započne, kako da se osmisli strategija internacionalizacije, koje su prednosti međunarodne saradnje (prvenstveno za škole) i kakva su iskustva učesnika.

Grupni rad biće usmeren na analizu potreba ustanova, ciljeve, traženje partnera, planiranje aktivnosti, razmenu iskustava i razvijanje ideja strategije internacionalizacije.

Važan aspekt ovakvih događaja je i povezivanje i razmena iskustava sa drugim ustanovama na nivou Evrope.

Agendu događaja možete da pogledate ovde.

Pozivaju se zaposleni u oblasti obrazovanja koji su zainteresovani za temu internacionalizacije i njenu primenu u svojim ustanovama da se prijave za učešće. Rok za prijavu je 16. maj, a svi zainetersovani mogu da se prijave ovde. Za prijavu je neophodno kreiranje naloga na SALTO platformi. Kandidati iz Srbije trebalo bi da odaberu RS01-Foundation Tempus kao svoju nacionalnu agenciju.

Fondacija Tempus učesnicima iz Srbije sa mestom prebivališta van Beograda obezbeđuje smeštaj 26. i 27. 6. 2024. godine i nadoknadiće im 95 odsto putnih troškova.

Broj mesta na TSA događajima je ograničen i prilikom izbora učesnika vodiće se računa o kvalitetu popunjene prijave, motivaciji iskazanoj u prijavi, kao i usklađenosti sa temom i ciljnom grupom događaja.

A.K.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Info dan o Erasmus +

Fondacija Tempus organizuje informativni dan o otvorenim konkursima Erasmus + programa u oblasti obrazovanja i mladih, koji će se održati 10. novembra u Novom…

.

Pripremna nastava za polaganje prijemnog na PMF-u

Prirodno-matematički fakultet i ove godine organizuje pripremnu nastavu za polaganje prijemnog ispita.

.

Mendes odbio da režira novog Bonda

Režiser filmova "Skajfol" i "Spektra" Sem Mendes neće raditi na novom delu avantura Džejmsa Bonda. Mendes je priznao da je…

.

Dobar start najnovijeg "Indijane Džonsa"

Peta avantura Indijane Džonsa počela je u finansijskom smislu iznad svih očekivanja. Film "Indijana Džons i artefakt sudbine" zaradio je,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

U svet Džona Vika ulazi i "Balerina"

Obožavaoci nestrpljivo iščekuju film "Balerina", spin-off čuvene franšize "Džon Vik". 

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo