...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Društvo

FTN stradao u poplavi

25.05.2015.

Ogromna količina kiše koja je pala u Novom Sadu u jednom momentu se pretvorila u pravu poplavu. Pored mnogih podruma i dvorišta, poplavljeno je i čitavo prizemlje dela Fakulteta tehničkih nauka u Fruškogorskoj ulici na uglu sa Bulevarom Cara Lazara, koji je sinoć bio u kolapsu.

.

U takozvanoj "TMD" zgradi, u kojoj se nalaze tri departmana, asistenti koji su jutros došli na posao zatekli su blato i vodu do članaka, a voda je uništila i deo vredne opreme. Kompletna šteta se ne zna, a studenti će pričekati dok se deo zgrade u kojoj se nalaze laboratorije ne uredi.

ppp jpg

p jpg

poplave1 jpg

Foto: N.Š.

Asistent na departmanu za energetiku, elektroniku i telekomunikacije Dejan Jerkan, kojeg smo zatekli kako sa kolegama čisti laboratorije, kaže da su u poplavljenim kancelarijama i laboratorijama najviše stradali računari.

"Zadesila nas je poplava negde oko osam, pola devet, kada je bio najjači pljusak. Kolega se zadesio tu pa je pokušao da spasi neke stvari koje smo držali na podu, ali nije uspeo sve pošto tu ima dosta teških mašina i aparata", rekao je Jerkan.

Portparolka FTN-a Bojana Bokan izjavila je da zgrada TMD-a ima problema sa poplavama i jačom kišom već neko vreme, ali da pravoremeno reaguju kada se dese vremenske nepogode.

"Svi su već upoznati sa situacijom, pumpe ispumpavaju vodu, a fotokopir mašine koje su tu bile su premeštene na drugo mesto", izjavila je Bokan.

PR "Vodovoda i kanalizacije" Davor Santrač navodi da se svi slivnici u gradu svakodnevno čiste, ali da je nemoguće kontrolisati ogromnu količinu vode koja je sa sobom vukla lišće i mulj koji su zapušili slivnike.

"Zadatak "Vodovoda i kanalizacija" je u ovom slučaju pre svega omogućavanje prohodnosti na saobraćajnicama, a time smo se bavili prošle noći i ovog jutra. Kuće, podrumi pa i FTN se mogu obratiti Vatrogasnoj službi koja ima za zadatak da pomogne u čišćenju i ispumpavanju vode", kazao je Santrač.

U toku je zasedanje Štaba za vanredne situacije, a javnost još nije dobila zvanično saopštenje o tome zbog čega je Novi Sad bio u kolapsu i pod vodom te da li će se to ubuduće nekako regulisati. 

Nataša Šaru

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo