...
TRENUTNO13:20 - 13:40Leto na O radiju

Društvo

Exit i NIS traže 15 heroja

02.11.2015.

Exit fondacija u saradnji sa NIS-om nastavlja višegodišnju kampanju "Youth Heroes", koja promoviše pozitivne uzore u društvu. Exit, kao jedan od najistaknutijih svetskih festivala i NIS, najuspešnija kompanija u Srbiji, pokreću javni konkurs sa ciljem da pronađu mlade, istinske heroje među nama: vredne i uspešne pojedince iz pet oblasti: obrazovanja/nauke, preduzetništva, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti i kreativnih industrija, koji će dobiti vredne poklone i zasluženu promociju od strane Exita i NIS-a.

.

Konkurs će biti otvoren od 2. do 23. novembra, a u decembru će biti proglašeno petnaest kandidata, po tri najbolja iz svake oblasti, koji će dobiti priznanje Youth Heroes.

Pogledajte promotvni video na:

Exit Youth Heroes: https://www.youtube.com/watch?v=DmSHBXh2AZU

 

Želja pokretača konkursa je da se mladi heroji u Srbiji izvuku iz anonimnosti, predstave javnosti i promovišu kako bi postali inspiracija, ponos i uzor za cele generacije. To su mladi ljudi koji stvaraju u tišini i postižu velike uspehe, osvajaju medalje na međunarodnim naučnim takmičenjima, unapređuju svoju lokalnu zajednicu, stvaraju vrhunska umetnička dela, osmišljavaju kreativne poduhvate i pokreću uspešne kompanije, a opet su nedovoljno vidljivi.

Želja i vizija zajedničkog projekta Exita i NIS-a je da ovi mladi heroji budu ambasadori svih nas i da ličnim000 primerima predstave budućnost na delu. Rezultat višegodišnjeg projekta "Youth Heroes" i njegove aktivne promocije pozitivnih uzora mladima može da stimuliše dolazeće generacije da aktivno učestvuju u društvu koje vrednuje znanje, kreativnost i rad.

Pravo prijave imaju svi mladi sa državljanstvom Srbije ili prebivalištem na teritoriji Republike Srbije, uzrasta od 15 do 30 godina, koji imaju posebna dostignuća, nagrade, priznanja iz oblasti obrazovanja/nauke, preduzetništva, društvenog aktivizma, kulture/umetnosti i kreativnih industrija.

Prijavni formular dostupan je sajtu www.exitfest.orgili na ovom linku, a prijave sa konkursnim obrascem slati na e-mail exitfoundation@exitfest.org do 23. novembra 2015. godine.

 

I.M.

Možda te još zanima:

.

Lufthansa: Klupski nastupi su stvarniji

Šestočlani bend Lufthansa, osnovan 2020. godine u Severnoj Makedoniji, već je postao značajan akter na regionalnoj muzičkoj sceni. Sastav čine…

.

Luka Rajić: Putovanje kroz kreativni proces

Debitantski album "Deca novog milenijuma" Luke Rajića, jednog od najperspektivnijih pop kantautora i izvođača na regionalnoj muzičkoj sceni, izlazi u…

.

Joker Out: Snovi se ostvaruju

Joker Out su uspeli za svega nekoliko godina da poruše sve granice. Jedan bend iz Slovenije je postao poznat širom…

.

Nova Energija na EXIT-u: Tam i Jymenik o muzici, prijateljstvu i supermoćima

Novu dimenziju pop zvuka na domaću scenu donose dve mlade autorke tam & Jymenik, koje su poslednje večeri ovogodišnjeg EXIT…

.

Završetak Exita u znaku nešto tvrđeg zvuka

Četvrtog i poslednjeg dana ovogodišnjeg EXIT festivala publika na Petrovaradinskoj tvrđavi imala je priliku da uživa u rok i metal…

.

Subota na EXIT-u: od panka do romantike

Subotu na EXIT-u možete da prepoznate po nekoliko stvari. Na prvom mestu, to je publika koje ima mnogo više i…

  • 12:50 Leto na O radiju
  • 13:10 Pesma dana
  • 13:20 Leto na O radiju
  • 13:40 Prava stvar
  • 13:50 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo